Gå til innhold

Hund, selvintrekkbar line, til feste på vegg for lufting


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser for meg et slikt Flexi bånd, der jeg lager en holder for dette på vegg, slik at det kan vinkles begge veier.

(I oppreist posisjon, slik man bruker det da man holder det for hånd)

 

Dette tåler jo opp til 50 kg, så skal være mer enn nok for vår hund. Setter da på slik fjær så spennet viss hunden skulle nappe

for mye får litt demping..

 

Dette må jo være en mulighet, eller hva er meningen om dette?

Lenke til kommentar

Det kommer an på hvor sterk hunden er. Små hunder må nøye seg med å bite over snøret eller dra det jevnt ut slik at det ryker, mens store hunder ødelegger huset eller fjæra.

 

Med forebehold at jeg forsto spørsmålet ditt, fjør og snør hører så vidt jeg vet hjemme henholdsvis hos Prior og i nesa...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

TS. Så "hvitt" jeg vet, er det ikke noen som produserer et slikt system du etterspør. Og Flexi er ikke beregnet for dette. Selv massefarten (kraften til en liten hund) kan bli stor avhening av akselerasjon og fart i enden av et slikt system.

 

Det er regler for lufting av hund, hvis du ikke går lufteturer, i tilegg til dette du nevner. Eks. størrelse på hundegård, lengde på kjetting, o.l.

 

Anbefaler å se på muigheter for inngjerdeing, eller en løpestreng (min. 12 m). Men dette er noe som bør inntrenes, når hunden er en liten hvalp.

Lenke til kommentar

Jeg ville ikke brukt snøre lignende Flexi som oppholdssted for hunden. Slikt snøre kan være farlig og gi alvorlige kutt hvis hunden f.eks snurrer ene foten rundt og så løper til enden av snøret. "Brannsår" som vi kan få i hånden av slike snører.

 

Hva er formålet med å ha hunden ute slik? Kan det formålet heller løses ved hjelp av luftegård eller å gjerde inne hagen? Eller rett og slett bare gå en luftetur med hunden? Husk at det å binde hunden ute ikke på noen måte erstatter tur og aktivisering for hunden.

Lenke til kommentar

Blir faktisk veldig irritert på folk som skal snu en diskusjon til noe annet enn hva den gjelder. Både ved valg av dialekt bruk og hva selve tråden var.

 

Valpen er 10 uker nå, så ja den kan læres opp til å fatte hva som er grensen for snøre/line/tomte grensen går.

Spm var om dette ville fungere og om hva holdbarhet og sikkerhet ville være.

Det har jeg fått svar på, og takker for det.

Luftegård er ikke en mulighet, og løpestreng har ikke festemuligheter.

 

Og nei, det er så absolutt ikke ment som erstatning for tur og trening generelt.

Men en hund kan gjerne ligge i bånd ute uten at mor eller far må holde i det eller gå ved siden av.

Lenke til kommentar

TS. Vet ikke hva du er irritert over. :) Ser heller ikke noe galt i de siste svarene du har fått, borsett fra at det er vel ikke mer farlig å stå en en kjetting, enn å bruke et flexi system. Begge har fordeler og bakdeler. Jeg ville ikke vært så bekymert for å bruke disse løsningene. Men det bør inntrenes, bl.a. leik i slike koblinger, bør en prøve å forby. Da er det håp om at hunden lære seg å være rolig i bånd/kjetting. Heller ikke barn/voksne bør leike i nærheten av en hund, som står i bånd. Og hunden bør vær løs, i leik.

 

Vet ikke om jeg missforstår. Men hvis båndet skal brukes til å lære hunden hvor tomtegrensene går (når den er aleine), har jeg ikke noe tro på det. Men til bruk (på sikt) for at hunden kan være litt ute aleine (uten pass), er det ok. Men da er det også krav til styrke, på systemet, eller til en kjetting.

 

Stusser på at du ikke kan benytte løpestreng, på grunn av manglende festemuligheter i dag. Er det ikke bare å lage en festemulighet da? Eks. sette opp en påle og feste strengen til den. Det går vel på å finne løsninger. :) Tviler på at du finner et flexisystem, som vil holde en voksen hund.

Lenke til kommentar

Hvis hunden lærer å ikke dra, så er jo det ikke noe problem. Men det kan jo skje uansett hva en hund er bunnet fast med. Kjetting, tau eller wire (som det brukes i løpestreng). Hvis hunden da mot formodning skal dra så mye at det ryker, vil jeg si det er bedre det ryker enn at hunden blir skadet.

 

Dette blir ikke en stor hund, slik jeg ser det. Maks 25 kg voksen str.

 

Målet er jo at en hund skal stå minst mulig fastbunnet, men en hund må til tider det, dessverre.

 

Grunnen til jeg kunne tenke meg denne løsningen er at det er mye penere estetisk sett enn en påle midt i hagen med wire hengende å dingle fra. Pluss at den vil jo hele tiden holde seg slik at den ikke kjærver inni alt mulig. Derfor tanken.

 

Får vi satt gjerde rundt tomten, er jo det det beste, men ikke sikkert det er mulig, da vi bor slik vi gjør. Ei heller med egen luftegård.

 

Takker for svar så langt. ?

Lenke til kommentar

Flexibånd er uegnet av flere årsaker, mange hunder tygger rett og slett over disse og er da fri som fuglen.

 

Avhengig av rase kan det være viktig å tenke på hvordan en slik ordning vil påvirke hundens adferd også, da særlig med tanke på bjeffing og vokting som gjerne kan oppstå for hunder som står en del ute alene.

Lenke til kommentar

Hvis hunden lærer å ikke dra, så er jo det ikke noe problem. Men det kan jo skje uansett hva en hund er bunnet fast med. Kjetting, tau eller wire (som det brukes i løpestreng).

TS. Det er ikke meningen å fornærme deg. :) Men, har du hatt ansvaret for hund tidligere? Mye av det du skriver i denne tråden, tyder på manglende forståelse og erfaring.

 

Problemet med de Flexit båndene (du kan kjøpe), er ikke at hunder går rolig og strekker ut hele båndet, for så å dra i båndet når den kommer til enden! Problemet er hvis noe uforutsett skjer og hunden startet son en "rakett" og skal ha tak i, eller forsøker å forfølge det/de som er i nærheten. Det kan være en småfugel som flyr forbi, en ball som triller, en sykkelist på vegen, o.l. og du ikke er tilstede og klarer å forhindre en "ut-rusning". Da sprenger hunden mekanismen (i plasthåndtak/holder), når den kommer til enden på båndet. Dette kan også skje om en holder et slikt bånd i hånden (på tur) og ikke følger med tilstrekkelig. Enten mister en taket i Fleksit enheten, eller så ryker det et sted, hvis massefarten er stor nok. Ellers kunne du jo bare kjøpt et 8m Fleksit bånd og bunnet det med tau til en egnet festeannordning i husveggen.

 

Du kan lære hunden til å "gå pent" i et kobbel (uten at den trekker), når du er tilstede og hunden er dressert. Men å forvente at en hvalp/unghund (selv en voksen hund), som står bunnet og er aleine, til IKKE å reagere på uventede "ting", som den kan ha interesse av er ganske naivt. Værst er dette med litt "livlige" hunder. Men det finnes jo hunderaser som knapt reagerer når en ball triller, eller spretter forbi nesa deres også, eller at mulige jaktobjekter færer forbi. Men ikke forvent det, de fleste reagerer.

 

Sitat: "...påle midt i hagen med wire hengende å dingle fra"?

 

En løpestreng er noe (normalt en vaier) en fester mellom to punkter og som er over hodehøyde (min. 2 m) over bakken. Den kan være noen få meter lang, eller mange ti-talls meter, avhengig av disponibel plass/område. På løpestrengen brukes både en "løpekatt"/trinse, eller kun en vanlig stålring. I denne festes en kjetting, som hunden kobles til. Kjettingen må ikke være lengere, enn at hunden kan bevege seg fri radius ut fra løpestrengen og langs løpestrengen. Fraråder å bruke vaier. Uansett hva en kobler hunden til, kan den får dette rundt et bein og i værste fall kan dette brekke, ved en utrusning. Men fordelen med en kjetting (med litt tyngde), er at den hele tiden ligger, eller faller ned på bakken og faren for at hunden får beinet i en renneløkke er mye mindre, enn ved vaier (også tau). En vaier som er dratt hit og dit, frem og tilbake, får ofte bukter som ligger over bakken og bare venter på et hundebein å fange. Tynne vaiere er også farligere renneløkker, enn en fornuftig kjetting. En kjetting fører sjelden til alvorlige skader, med litt omtanke og påpass i begynnelsen. Passer en også på å dressere vekk biting (i kjetting) fra begynnelsen, blir hunden vant med at det ikke nytter. Er kjettingen (og resten av streng/fester), samt halsbånd sterkt nok, vil hunden aldri lykkes med en utrusning heller. Og normalet så avtar slike utrusninger, ettersom hunden vile eldre. Løpestreng og kjetting må selfølgelig plasseres et sted hvor kjetting ikke kan hekte seg opp, eller tvinne seg rundt "ting".

 

Estetisk er en ting, men har en dyr, er hensynet til dyret viktigere enn estetikk. En må først og fremst finne noe som er relativt sikkert for hunden og som er prakstisk for deg.

 

Angående hundegård/gjerde. Kan nevne et besøk hos en kompis, som hadde satt opp en hundegård, for sin store Vorsteh (KV) hund. Det var bare på 1,5m, tross mine råd. En av mine KV (63 cm mankehøyde og 27 kg) hoppet fra sittende stilling, rett over gjerdet, uten å berøre nettingen. Kompissen var sjokkert og han stolte ikke på hundgården og tok den ned. Selv har jeg brukt 2 m gjerder. Og det, er det nok få som hopper over. Men, noen klatrer i netting.

 

Hvis hunden får daglig morsjon, behøver ikke en hundgård være så stor. Samme med løsninger med kjetting. Da er det mer snakk om et trykt luftested. Jeg har hatt forskriftsmessige hundgårder (for varig opphold, samt hundehus), men hundene morsjonerte ikke der. Vær obs på graving i bakken, det må dresseres vekk. Eller benytt steinheller. Lykke til, uansett hva du gjør. :)

Endret av Friluftskar
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takker for svar igjen, i sær det utfyllende.

 

Har ikke tenkt å bruke dette som lagerplass for hunden min, for å si det slik.

Hunden skal ha den mosjonen den trenger, og mer hvis den vil. Dette skal bare brukes hvis den ikke har lyst til å være inne

med oss da den selv har lyst.

Har ikke hund fordi den skal være alene hele tiden. :hrm:

 

Har vært mye borti hund, men dette er min første selv. Derfor spør jeg her om råd.

 

Til info, så er det en Samojed tispe.

 

Kan nok hende det ender med og gjerde inn tomten, normalt gjerde vel og merke.

De jeg kjenner som har slik hund, har ikke hatt noe problem med avstikking med ca 1 meters høyt gjerde, men om det er flaks

eller ikke. Kan ikke jeg uttale meg om.

 

PG

Lenke til kommentar

Flott at du spør etter gode råd, samtidig synes jeg det er flott at du starter med å trene å ha hunden ute alene, da få tenker på dette som en slags trening men heller en selvfølge.

 

Jeg har selv en Airedale Terrier på snart 6 år, og i det første 4årene hadde jeg ingen hage eller mulighet for å feste han utendørs.. Og han lider salig av seperasjonsangs tror jeg og han forstår ikke helt formålet med å være i løpeline utendørs etter jeg flyttet, når har hunden min en løpeline og over 200kvm og boltre seg på, men han ender som oftes opp med å sitte rett og og ned etter noen minutter og syter, vil som regel bare inn og ligge ved siden av meg, så sant han ikke ser en katt å bjeffe etter..

 

Når det kommer til praktiske festeanordninger for en hund utendørs liker jeg bakkespiralen, den er god og rubust og tåler kraftige rykk.. Ellers må jeg si jeg elsker rasen du har valgt, Samojed er nydelige koslige hunder, og siden hunden din er så ung enda så ville jeg fokusert mye på innkalling, gå tur uten bånd.. Evnt løpe å hjemme deg vekk når hunden ikke ser, for å så la henne finne deg :)

 

Ting jeg selv angrer på at jeg ikke gjorde så mye selv.. Er så vanvittig mye lettere å ha en god hund med seg på tur når man ikke må ha den i bånd hele tiden, som regel med tanke på åpene dører og veitrafikk..

Lenke til kommentar

Takker for det.

 

Det er tanken her også, trene masse på inkalling, har allerede begynt å lystre til dels. Men er jo fortsatt veldig ung.

Har ikke turt å slippe henne enda, det tror jeg vi må gjøre et stykke unna der vi bor. 250 meter til E16, litt for mye biler der syntes

jeg. Ikke helt ren enda heller, i hvert fall ikke hvis hun blir litt vel overivrig eller "sint" på moppen under husvask, hehe.

 

Skal nok vurdere slik spiral og eventulet en ok kjetting eller tykt tau, hvis det er å anbefale.

Løpeline kan vurderes, men ser ikke at det er den beste løsningen her hos oss.

 

Håper hunden din venner seg til å ha god plass, den burde jo så absolutt nyte det :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...