Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Barn brukt 5500kr på iTunes


Anbefalte innlegg

Som over skriften sier, så har våre 2 gutter på 12år brukt 5500kr på iTunes! Først så skjønte vi ikke helt hvordan de har fått det til da de har egen kontoer på iPadene sine, der de får iTunes gavekoder til å kjøpe de tde vil og ikke våre kredittkort!

 

Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan det går an, det var mitt kort som låg inne på iPaden, når sønnen vår fikk den, så ble den først oppstartet med min mail og kortopplysninger, men etter en stund så slettet vi alt på iPaden og startet den opp som ny med mail fra sønnen. Kan de kortopplysningene "dette" inn igjen? Jeg kan ikke skjønne noe annet, eller så må de ha tatt kortet og lakt den inn selv...

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

bruker ikke apple ting, så jeg vet ikke.

Men jeg mener du har rett på å få refunert ting barnet ditt kjøper.

slik er det ihvertfal med sms og tlf tjenester

Ja det går under "unauthorized credit card use", jeg solgte en del ting markedsført mot barn før i tiden og måtte refundere saftige 7 000 kr som var helt greit for min del, hadde det bare ikke vært at Paypal skulle ha fuckings 5 000 kr i saksomkostninger jeg måtte betale for en sak jeg ikke startet!

Lenke til kommentar

Uten at jeg selv vet hvordan iTunes fungerer, så vil jeg anta at de har skjønt hva de har gjort. Da er de litt for gamle til at lav alder skal være formildende.

 

Enig med ærligøs. Det må få konsekvenser (hvis ikke dette har vært så komplisert at 12-åringer ikke skjønner hva de driver med).

 

Hvis du antar at de har gjort dette bevisst, så ville jeg også prøvd å selge iPad'ene for å finansiere dette.

Lenke til kommentar

http://www.nrk.no/livsstil/slik-klager-du-pa-app-regningen-1.8262539

Her er noen råd til hvordan å stanse kjøp i Apple-produkter samt en liste og lenke med hvordan du går frem for å klage til Apple.

 

Og for å sitere forbrukerrådet:
"Når barna har brukt ditt kredittkort til å kjøpe uten din tillatelse, kan du også kreve pengene refundert fra banken eller kredittkortselskapet ditt."

Endret av CaZpeR
Lenke til kommentar

Jeg regner med du har straffet ungene dine og tatt bort iPad, PC, mobil og alt fra dem på stedet håper jeg? Ellers er du en ¨håpløs forelder. Ungene på 12 år visste GODT at de brukte penger. Om det var uhell at kortet ditt var lagt inn eller de la det inn selv har INGENTING å si for de skjønte GODT at det var penger de brukte, og at det var dine. Her finnes det ingen unnskyldninger, de må betale tilbake selv og jeg ville personlig SOLGT mobilen, iPAd, PC og alt til dette formålet og tatt bort alt slikt til de har betalt inn alt.

Endret av Poopadoop
Lenke til kommentar

de er 12 år. kredittkoret ditt vil være tilgjengelig en eller annen gang. bare å legge inn info igjen.

 

Synes du et kredittkort skal være fritt tilgjengelige for ungdom som tydeligvis ikke tar ansvar så sier det sitt om deg.

 

er enig med det over om at tilgang til iPad og lignende skal inndras midlertidig som straff.

Lenke til kommentar

Å inndra permanent vil antagelig ødelegge like mye for foreldrene som for barna, som antagelig klarer underholde seg selv med iPaden mens om den blir borte må de underholde seg på andre måter hjemme.

 

Er langt ifra sikkert at de skjønte at det var ekte penger nei, når man blande spill-penger og ekte penger kan det fort virke som om man bruker spill-penger i stedet. Vet det har skjedd før.

 

Syntes du er godt i overkant streng, men tipper og håper TS gjør det h*n mener er riktig og ikke hører på random folk fra nettet ang. en evt. straff.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dersom barna hadde gjort dette, ville jeg ikke laget bråk med Apple. Jeg ville heller forklart barna at de må spare inn de pengene i de kommende månedene. Jeg ville ikke ha lært barna at de ikke er ansvarlig for sine handlinger. Barn på 12 vet normalt godt hva de gjør.

 

Summen er jo fin til dette formålet! Verre om det hadde vært 70 000 kr. De kan begynne med å selge iPadene sine.

 

Den tiden der barna gjor feil og det fikk konsekvenser er forbi. Men dette var akkurat det jeg kom hit for å skrive, Takk for at her er andre som tenker slik.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å inndra permanent vil antagelig ødelegge like mye for foreldrene som for barna, som antagelig klarer underholde seg selv med iPaden mens om den blir borte må de underholde seg på andre måter hjemme.

 

Det er helt irrelevant. Dette handler om barneoppdragelse, ikke hva foreldrene har ork til. Nok av andre ting å finne på også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...