Gå til innhold

Konsoll er ikke lengre hva det var.


Anbefalte innlegg

Nei er jo forsåvidt sant det. Tenkte muligens at de fleste som har en form for kontor jobb bruker stasjonær og har en laptop hjemme/tar med på jobb til bruk. Hvor vidt om jobben har betalt for den laptopen varierer selvfølgelig men er ikke utenkelig at de aller fleste får slikt inkludert :)

 

Er forholdsvis ung ja, ikke at det har så fryktelig mye å si sånn sett. Jeg kunne helt sikkert investert i en dyr PC. Det er bare det at jeg nøyer meg noe som er billig og bra fremfor for noe som er enda bedre og enda dyrere. Fordi jeg personlig bryr meg ikke fryktelig mye om grafikk selvom jeg nesten ikke klarer å se på en fotball kamp som ikke er i HD. Så for min del handler det sikkert om at jeg aldri har hatt top notch PC, men kjøper jeg det, så kommer jeg neppe til å se meg tilbake å savne det gamle på lik linje som at jeg ikke ser tilbake og "savner" å se fotball kamper vanlig.

Noe som betyr at jeg ikke ser "verdien" i å kjøpe noe som er dyrt når jeg kan få noe billig i ganske bra kvalitet. Så man kan si økonomien stopper det, men også fordi jeg ikke helt har behovet for stasjonær. Når jeg har alt i en laptop og konsoll.

 

Så får man heller vente noen år. Hva som er dyrt nå er billigere om noen år. Nå har nesten alle HD Tver.. Om kanskje en 5 år ish tid så sitter alle med UHD TV etc. Men det betyr ikke at dårligere kvalitet ikke gir nok "tilfredsstille".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruker en laptop til alt annet, fungerer også å game på den på et habilt nivå. Men det er først og fremst en jobb/skole PC. Å bruke 8000+ på noen som er stasjonært er ganske vilt. Å jeg er ganske sikker på at de fleste som har en stasjonær PC også har en laptop..

 

Så en PC til 6000+kr + laptop

Eller konsoll + laptop.

Jeg går iallfall for det siste. Billigere, lettere med tanke på transport og hvor jeg kan ta med meg begge delene uten problemer. Mindre problemer, og jeg kan nyte spill på begge plattformene etter hvilket spill som egner seg best.

 

Dersom man KUN har en stasjonær PC til jobb så funker jo dette selvfølgelig dersom man har en jobb som ikke innebærer at du må PC på forskjellige steder. Skole så må man ha jo ha laptop uansett.

 

Forøverig synes jeg konsoll vs PC er ganske en unfair duel. Tenker man størrelse messig så er jo en stasjonær PC nærmest 2-3 ganger større noe som selvfølgelig gir pcen mye større muligheter. Så vidt jeg vet så har konsoll alt det en PC har, bare dårligere "ting"

 

 

Uten å gjort noe research om dette, hva tror dere går mest av.. Laptop eller stasjonær PC? Jeg tror iallfall førstenevnte stikker av med seieren mtp på brukervennlighet og hverdagslig bruk.

 

 

Har du noen gang bygd en PC? Du vet man fint kan få de små i disse dager? Men det er sant at PC er noe dyrere i innkjøp, men spiller man bare litt, så forsvinner den prisforskjellen, fordi spill er billigere, og multiplayer-tilgang ikke koster.

 

AtW

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

 

Her var det mye dårlige argumenter. Kjøper du PC hos en faghandel vil de enkelt kunne sette sammen en PC til ditt behov og budsjett. Likedan kan du levere inn hele driten hos dem da garantien og reklamasjonsretten gjelder hele PC'en. Man MÅ ikke bygge en PC selv.

 

 

Nå var det aldri snakk om å bygge PC selv, men bare det og måtte ta stilling til en konfigurasjon satt sammen av en faghandel gjør at veien til innkjøp av konsoll fortsatt er langt kortere enn en PC...for meg. For kan jeg være sikker på at konfigurasjonen faghandleren setter sammen faktisk er bra, har butikken gode vilkår, hvordan er kundeservicen? Jeg vil aldri kunne føle meg trygg før jeg har dobbeltsjekket en del, og allerede her blir det et ork.

 

Så langt det lar seg gjøre liker jeg å vite akkurat hva jeg går til, og at veien til underholdningen, til kunsten er kortest mulig. Jeg liker det og kunne gå til en butikk og vite at det jeg kjøper er den samme modellen millioner av andre personer har. Det har sine problemer å være låst, slik en gjerne blir på helt standardiserte ting (konsoller, apple produkter o.l.), men det er nå satans greit sånn stort sett.

 

Derfor er den kanskje største fordelen med å ha konsoll, for min egen del, fortsatt intakt. Så konsoll er stort sett slik det alltid har vært (som er det førsteposten stiller spørsmål ved).

 

Så du mener du kan være sikker på kundeservicen der du kjøper konsoller, men ikke PC? Det faller på sin egen urimelighet. Vi selger for eksempel både PS4 og stasjonære PC'er, og det gjør nok mange andre butikker. Ville riktignok ikke kjøpt en ferdig PC hos noen av el-kjedene, men det fins mange alternativer. Komplett er vel størst i Norden på custom stasjonære PC'er.

Lenke til kommentar

 

 

Å det er ganske naivt å tro at alle sitter med en Xbox 360 kontroller å spiller på pcen. Det er faktisk veldig veldig få.

 

Folk har valgt konsoll fordi det er enklere, billigere og mer anstendig for ordinære personer som ikke tukler med innstillinger for å bruke 360 kontroll og bruker 2,3,4, ganger mer enn hva en konsoll koster.

 

Tukler med instillinger? Alt jeg må gjøre er å skru på kontrolleren, så switcher spillet til kontroller modus. Det har akkurat samme knappeinstillinger som på konsoll, og alt er automatisk. Om jeg ønsker å gå tilbake til tastatur, er det bare å dra det frem fra under bordet. Alt jeg trenger å gjøre er å begynne å bruke det, så blir alt endret til tastatur/mus modus og alle "knappeinstruksjoner" onscreen blir automatisk endret fra xbox knapper til mus/tastatur.

 

Du må faktisk laste ned software etc. Resten av gangene så er det bare å plugge inn ja, men første gangen så kan du ikke bare plugge den inn også fungerer den. Det er enkelt ja, men det betyr ikke at alle gjør det.

 

 

Vet ikke hvilken software han snakker om her, men min Xbox kontroller var fullstendig plug and play i hvertfall. Koble til wireless recieiever, Windows installerer automatisk drivere så fungerer alt automatisk etter det.

 

Har en offisiel wireless reciever fra Microsoft, dette kan kansje ha noe å si? Kansje noe har endret seg det siste året siden videon ble lagt ut? Vet ikke, men reinstallerte PCen med Win8 for noen uker siden, og da var ingen ekstra software nødvendig. Heller ikke på Windows 7 installasjonen min på andre PC'en.

Endret av Galen Absalom
Lenke til kommentar

"Du putter plata i maskinen og du kan spille."

 

Dette har ikke endret seg, så sant du spiller uten tilgang til internett. Unntaket blir hvis du har kjøpt et spill som krever en nyere firmware utgave for å virke, men i det store og det hele så er det fortsatt bare å sette i platen, laste inn spill og kjøre på.

 

"Konsollene er tett integrert mot nettverks funksjoner som om ikke er oppe å går vil gjøre din konsoll opplevelse dårligere."

 

Kontra hva da? PC'er er ikke mindre tilknyttet nettverk en konsoll. Fordelen PC har på denne fronten er at de har holdt på med det mye lengre enn konsoller. Les deg litt opp på de tidlige dagene til STEAM og hvor populær Origin var når det først kom. Ting er betydelig bedre i dag, men problemene er like for begge platformer.

 

Funker ikke STEAM, så er mer eller mindre alle dine STEAM spill uspillbare inntil problemt er fikset. For hvem er vel smart nok til å ha STEAM spill tilgjengelig i offline modus i tilfelle STEAM ikke skulle være tilgjengelig? Heller få vil jeg våge å påstå.

 

Konsoller er fortsatt relevant for en del brukere, siden jeg mener det er mindre vedlikehold på en konsoll kontra en PC.

 

På en konsoll er det to ting som oppdateres; spill og OS/firmware.

 

På en PC er det flere ting som oppdateres; STEAM, Origin, nettleser, OS, JAVA, flash, anitvirus, firewall, mer eller mindre samtlige spill og diverse drivere. Desto mer du vil bruke maskinen din til, desto mer oppdateringer og vedlikehold må du finne deg i.

 

Selve oppdateringen av disse går ganske så smertefritt og automatisk på begge ender, men det er fortsatt mer som må vedlikeholdes på en PC enn en konsoll.

 

På PC er det i tillegg det evige (og dyre) jaget etter bedre hardware å tenke på. Kjøp et beist av en PC i dag, ja den vil holde noen år og så må du enten slutte å kjøre de nyeste spillene på max oppsett (som motsier et poplært argument for PC platform; bedre grafikk), eller oppgradere.

 

På konsoll så vet du at kjøper du ett Xbox spill, så vet du at din Xbox kan kjøre spillet rett ut av boksen (minus eventuelle software oppdateringer, som nevnt tidligere). Du slipper å tenke om du har bra nok skjermkort, eller om RAM er raskt nok. Xbox kjører Xbox spill, ferdig arbeid.

 

I multiplayer verden så er det ikke utenkelig at en spiller totalt eier en annen fordi han har bedre PC enn den andre. Regner med at det er en grunn til at folk spiller på maskiner med samme spesifikasjoner når det kommer til e-sport. Da er det ferdighet og ikke hardware som skiller vinner fra taper.

 

Konsoller slipper mye av dette problemet, siden alle er på samme side rent hardware messig. Ja, du kan spille ett bilspill og han ene har ratt/pedaler, mens han andre har det ikke, og dette kan gi den ene en fordel. På tross av dette, er det mitt inntrykk at en står mye mer likt på konsoll enn på PC når det kommer til multiplayer.

 

Enden på visa er at begge platformer er fortsatt relevante, avhengig av hva du er ute etter og budsjettet ditt. Begge platformer har klare fordeler og ulemper. Finn de du kan leve med, spill videospill og kos deg. Det er tross alt det viktigste.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

"Du putter plata i maskinen og du kan spille."

Dette har ikke endret seg, så sant du spiller uten tilgang til internett. Unntaket blir hvis du har kjøpt et spill som krever en nyere firmware utgave for å virke, men i det store og det hele så er det fortsatt bare å sette i platen, laste inn spill og kjøre på.

 

Dette har helt klart forandret seg. Det startet med X360 og PS3. Hvor det var spesielt ille med PS3 som ganske ofte måtte laste ned patcher og firmware oppdateringer. Før så satt du et spill inn i konsollen og spillet startet nesten umiddelbart. Slik er det ikke i 2014 når det kommer til nye konsoller.

 

Du kan selvfølgelig ha din konsoll ikke koblet til Internet men da vil du gjerne få spill som ikke er ferdig rett å slett. Det er blitt så si normalt at spill vil kreve en oppdatering på dag 1 for å fikse alt ifra små til store problemer med spillet. Eller for å legge til funksjoner i spillet som ikke rakk å komme på plass. Da snakker vi alt ifra små nedlastinger til massive på flere giga byte.

 

Så jo det har helt klart endret seg.

 

 

"Konsollene er tett integrert mot nettverks funksjoner som om ikke er oppe å går vil gjøre din konsoll opplevelse dårligere."

Kontra hva da? PC'er er ikke mindre tilknyttet nettverk en konsoll.

 

Dette er en tråd om at konsoll ikke lengre er hva det var. Når du begynner å sammenligne det opp mot PC og Steam så bare forsterker du hele grunnen til trådens opprinnelse.

 

Avslutningsvis så vil jeg bare nevne at dette er ikke en tråd laget for å sette pc og konsoll opp mot hverandre. Det er klare fordeler og ulemper med begge plattformer. Men at konsoll ikke lengre er hva det var. Det er ikke umulig å benekte idag.

Endret av LarZen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvorfor lage ting så svart hvitt? Virker som endel ikke klarer å forstå at grafikk ahr flere nyanser enn "max på alt" og "ikke max på alt", feks be det jo over her påstått at om man ikke kjører alt på max, så forsvinner fordelen med bedre grafikk. Alle skjønner vel at det er tull? Må jo gå ann å være litt mer nyansert?

 

AtW

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Eg er einig i at PC er betre på det meste, men har folk så mykje problem med konsoll? Er det noko som har dukka opp meir med siste generasjon konsollar? Eg kan ikkje hugse å ha hatt særleg problem med X360 og PS3. Det har stort sett vore plug and play sidan eg kjøpte dei.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Eg er einig i at PC er betre på det meste, men har folk så mykje problem med konsoll? Er det noko som har dukka opp meir med siste generasjon konsollar? Eg kan ikkje hugse å ha hatt særleg problem med X360 og PS3. Det har stort sett vore plug and play sidan eg kjøpte dei.

 

Jeg har i hvert fall ingen problemer med de nye konsollene. Når jeg starter opp min X1, kommer menyen fram, så trykker jeg på spillet jeg vil spille, og så er jeg i gang etter noen sekunder. Enklere kan det ikke bli. Spesielt hvis man har kjøpt spill digitalt.

Lenke til kommentar

Eg er einig i at PC er betre på det meste, men har folk så mykje problem med konsoll? Er det noko som har dukka opp meir med siste generasjon konsollar? Eg kan ikkje hugse å ha hatt særleg problem med X360 og PS3. Det har stort sett vore plug and play sidan eg kjøpte dei.

 

Playstation 4 og Xbox One er ikke plug and play. Det er mer plug, wait, play. Kjøper man spill på disk, så må alt installeres på harddisken, uansett om man må ha disken i diskdrevet. Noen spill tar 20-30 minutter å installere, så må man i tillegg laste ned patcher på rundt 10-20 GB før man kan starte spillet. Sniper Elite 3 skulle ha meg til å laste ned en 16 GB patch. Halo Collection krever en 20 GB nedlasting fordi de ikke hadde plass på disken til resten.

Lenke til kommentar

 

Eg er einig i at PC er betre på det meste, men har folk så mykje problem med konsoll? Er det noko som har dukka opp meir med siste generasjon konsollar? Eg kan ikkje hugse å ha hatt særleg problem med X360 og PS3. Det har stort sett vore plug and play sidan eg kjøpte dei.

 

Playstation 4 og Xbox One er ikke plug and play. Det er mer plug, wait, play. Kjøper man spill på disk, så må alt installeres på harddisken, uansett om man må ha disken i diskdrevet. Noen spill tar 20-30 minutter å installere, så må man i tillegg laste ned patcher på rundt 10-20 GB før man kan starte spillet. Sniper Elite 3 skulle ha meg til å laste ned en 16 GB patch. Halo Collection krever en 20 GB nedlasting fordi de ikke hadde plass på disken til resten.

 

Synes ps4 fungerer tilnærmet likt steam jeg. Framgangsmåten er i allefall akkurat det samme slik jeg erfarer det. Browser psn og steam store, kjøper et spill, venter til det er lastet ned og spiller.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234789

hvis man skal tviholde på fysiske disker, må man også ta konsekvensene av det.

PS4 og xbone fungerer smertefritt som kun digitale... man merker ikke at spillet lastes ned engang.

AC unity ligger allerede på disken og venter, det kan ikke bli mer enkelt

Lenke til kommentar

 

 

Eg er einig i at PC er betre på det meste, men har folk så mykje problem med konsoll? Er det noko som har dukka opp meir med siste generasjon konsollar? Eg kan ikkje hugse å ha hatt særleg problem med X360 og PS3. Det har stort sett vore plug and play sidan eg kjøpte dei.

 

Playstation 4 og Xbox One er ikke plug and play. Det er mer plug, wait, play. Kjøper man spill på disk, så må alt installeres på harddisken, uansett om man må ha disken i diskdrevet. Noen spill tar 20-30 minutter å installere, så må man i tillegg laste ned patcher på rundt 10-20 GB før man kan starte spillet. Sniper Elite 3 skulle ha meg til å laste ned en 16 GB patch. Halo Collection krever en 20 GB nedlasting fordi de ikke hadde plass på disken til resten.

 

Synes ps4 fungerer tilnærmet likt steam jeg. Framgangsmåten er i allefall akkurat det samme slik jeg erfarer det. Browser psn og steam store, kjøper et spill, venter til det er lastet ned og spiller.

 

 

Ja, det er vel litt av poenget, det er omtrent like tungvindt på konsoll.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Eg er einig i at PC er betre på det meste, men har folk så mykje problem med konsoll? Er det noko som har dukka opp meir med siste generasjon konsollar? Eg kan ikkje hugse å ha hatt særleg problem med X360 og PS3. Det har stort sett vore plug and play sidan eg kjøpte dei.

 

Jeg har i hvert fall ingen problemer med de nye konsollene. Når jeg starter opp min X1, kommer menyen fram, så trykker jeg på spillet jeg vil spille, og så er jeg i gang etter noen sekunder. Enklere kan det ikke bli. Spesielt hvis man har kjøpt spill digitalt.

 

 

Om du ikke synes det blir enklere, så kan du ikke ha prøvd gamle dagers konsoller :)

 

AtW

Lenke til kommentar

hvis man skal tviholde på fysiske disker, må man også ta konsekvensene av det.

PS4 og xbone fungerer smertefritt som kun digitale... man merker ikke at spillet lastes ned engang.

AC unity ligger allerede på disken og venter, det kan ikke bli mer enkelt

 

Og når XBL/PSN går ned pga tekniske problemer og du ikke får verifisert spill lisensen din? Eller om flere år når server støtte for spillet går ned og du ikke får tak i spillet via din digitale konto lengre? Eller når funksjoner i spillet ikke virker pga PSN/XBL har problemer. Eller når du må laste ned store patcher for å ordne problemer som ikke skulle vært der? Eller du ikke får logget deg på PSN/XBL pga problemer?

 

Ting er enkelt når alt virker. Og ting er ganske så likt PC når alt virker eller ikke virker. Og ting er langt ifra like enkelt som det var før på konsoll.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Funker ikke STEAM, så er mer eller mindre alle dine STEAM spill uspillbare inntil problemt er fikset. For hvem er vel smart nok til å ha STEAM spill tilgjengelig i offline modus i tilfelle STEAM ikke skulle være tilgjengelig? Heller få vil jeg våge å påstå.

Om ikke jeg tar feil, trenger du ikke å gjøre spillene dine tilgjengelige for Steam offline, jeg har ihvertfall aldri gjort noe lignende. Har jeg vært på ett eller annet sted uten nettverkstilgang, har det aldri vært noe problem for meg å starte Steam i offline modus, og spille alle spill jeg har installert.

 

 

 

På PC er det i tillegg det evige (og dyre) jaget etter bedre hardware å tenke på. Kjøp et beist av en PC i dag, ja den vil holde noen år og så må du enten slutte å kjøre de nyeste spillene på max oppsett (som motsier et poplært argument for PC platform; bedre grafikk), eller oppgradere.

Kjøper du deg et beist av en maskin idag, vil du riktig nok ikke kunne maxe spillene som kommer om noen år, men ytelsen vil fremdeles ligge langt foran en konsoll på de samme spillene. Det finnes mer mellom himmel og jord enn max-grafikk og konsoll-grafikk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234789

 

 

hvis man skal tviholde på fysiske disker, må man også ta konsekvensene av det.

PS4 og xbone fungerer smertefritt som kun digitale... man merker ikke at spillet lastes ned engang.

AC unity ligger allerede på disken og venter, det kan ikke bli mer enkelt

Og når XBL/PSN går ned pga tekniske problemer og du ikke får verifisert spill lisensen din? Eller om flere år når server støtte for spillet går ned og du ikke får tak i spillet via din digitale konto lengre? Eller når funksjoner i spillet ikke virker pga PSN/XBL har problemer. Eller når du må laste ned store patcher for å ordne problemer som ikke skulle vært der? Eller du ikke får logget deg på PSN/XBL pga problemer?

 

Ting er enkelt når alt virker. Og ting er ganske så likt PC når alt virker eller ikke virker. Og ting er langt ifra like enkelt som det var før på konsoll.

Det bryr jeg meg lite om, da finner jeg på noe annet å gjøre. Nedlasting er så rask nå at det gjør heller ikke noe å vente 5min, det har jeg tid til.

Jeg har mest erfaring med xblive og % på hvor den er utilgjengelig med tanke på å spille digitale spill er ekstremt liten.. Så argumentene dine faller litt, kanskje jeg ville vært enig for 10 år siden.

 

Det er uhyre skjeldent jeg spiller et gammelt spill igjen, så hvis en git tittel ikke er tilgjengelig om 10år så bryr det meg fint lite.

Lenke til kommentar

Synes ps4 fungerer tilnærmet likt steam jeg. Framgangsmåten er i allefall akkurat det samme slik jeg erfarer det. Browser psn og steam store, kjøper et spill, venter til det er lastet ned og spiller.

 

Vesensforskjellen her er at man ofte uansett bruker PCen til andre ting. Steam kjører i bakgrunnen uansett, og sørger for at alle spillene til enhver tid er oppdatert. Mulig det er annerledes på PS4, men på PS3, om jeg putter inn et spill som trenger en oppdatering, så påvirker dette meg akkurat når jeg hadde planer om å spille, og mens spillet oppdateres er maskinen opptatt. Har vært så mange ganger jeg har hatt lyst til å spille et eller annet, men endt opp med å reise meg fra sofaen og sette meg ved PCen i en halvtimes tid mens PS3 somler seg ferdig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...