Gå til innhold

Ville du ha stoppet en mobber?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er dette mobbing?

 

Sjølv vil eg karaktisere dette som ei voldshandlinger.

Ei voldshandling er det mykje lettare å gripe inn i fordi du raskt ser kva det er, mobbing derimot er mykje vanskeligare å hanskast med fordi det ikkje er så lett å oppdage mobbing. For ein tilfeldig forbipasserande så er det nesten umogleg å sjå forskjell på uskyldig erting og mobbing. Men ein ser med ein gong om nokon blir utsatt for vold, du treng ingen forhåndskunnskap for å kunne avgjere at det er snakk om vold.

Lenke til kommentar

Tøff hun ene dama der som gikk i mellom.

 

Har sett 2 utlendinger som banka opp en kar i oslo, sparka han når han lå nede osv... Men var ikke så lett å gå i mellom da de sannsynligvis har en kniv og vil gå på deg etterpå. Er det da lov til å treffe de forsiktig med bilen? Om du frykter for ditt eget liv om de får tak i deg også.

 

Selvfølgelig ringe politiet først, men det kan jo ta litt tid før de kommer.

Lenke til kommentar

Det er lett å si ja, men i di fleste tilfeller er nok svaret nei.

 

Viss noen derimot roper om hjelp ville jeg nok ha brutt inn med nødvendige middel men di fleste mennesker er konfliktsky og som noen nevner så er frykten for 'vil jeg bli skadet' er nok absolutt en stor faktor i dette. Jeg forstår at folk har denne frykten, det er ikke spesielt lett å bearbeide den, det kreves enorm mental bearbeiding i tilegg til en del trening for å bygge opp selvtilliten.

 

I det som vises i filmen karaktiserer jeg det som overdreven voldsbruk, sånt har jeg ikke sett veldig mye av på gaten men hender fra tid til annen, det faller meg ganske naturlig og bryte inn i akkurat dette. Frykten for å bli skadet kan elimineres ganske effektivt, ta ut den overlegne og uskadeliggjør, med andre ord få han vekk og ned, da helst på magen med ansiktet vendt bort i fra deg. Med mindre han har en bombe eller ganske mye kamptrening kommer han seg ingen vei viss du holder han på riktig måte.

 

Verbalmobbing som gjerne er det største problemet er vanskelig å oppdage og vanskelig å gjør noe med.

Lenke til kommentar

I den situasjonen på videoen så trur jeg faktisk jeg hadde blandet meg, men det er ikke godt å si.

 

 

Har vært vitne til at en person ble banket opp av to andre personer. Jeg blandet meg ikke, men ringte politiet som var på stedet i løpet av 1-2 minutter. Jeg kjente igjen den ene gjerningspersonen som en amfetaminmissbruker som er kjent i bybildet, så jeg ville ikke konfrontere en så ustabil person.

Endret av Skurupu
Lenke til kommentar

Folk som består en slags test burde få bæretillatelse på pistol, også i befolkede områder. Med noe slikt kunne det blitt mindre mobbing. Men da hadde vel plutselig fyren med pistol vært værre en mobberen.

Vi har noe som kalles pepperspray. Det er noe alle kan bære.

 

Jeg selv ville brutt inn og prøvd å få en orden i situasjonen. Når jeg ser slikt så blir jeg rett og slett forbanna, og setter andres liv foran mitt eget. Men igjen, å handle på sinne ville blitt en god del dårlige impuls handlinger som kunne forverret situasjonen.

 

Å ha telefon, pepperspray og lignende midler med seg er nok det beste, da du kan avgjøre hva du skal bruke/gjøre i en hver situasjon. Om det er alvorlig voldt med kniv eller lignende, kan man alltid ta opp telefonen og filme på avstand etter at man har ringt politiet.

 

Kanskje ett airhorn etterfulgt av å peke og rope på gjerningsmennene kunne fått dem til å fly av gårde? Hadde nok funket dårlig i ett ubebodd område om kvelden.

 

EDIT: Vil også tilføye at de aller fleste vil nok gjøre noe med det, eller missliker at det skjer der de passerer, men veldig mange har frykten for seg selv i stede.

 

-Daniel

Endret av Axxxy
Lenke til kommentar

 

Fordi at noken kan bære våpen mens ikke andre kan det? Dette ville virkelig ha løst problemet, siden våpen vanligvis løser veldig mange problemer.

Vel.. det er med på å skape en god del også.

 

Hver gang noe nytt skapes, åpner det opp for en himmel, og et helvete.

Med det samme ett nytt våpen lanseres for å kunne gjøre mer skade på de "onde", vil også den andre siden bruke det mot de "snille" for å gjøre skadet, som beviser at det hjelper stort lite, vi står på samme sted. Skapte noe som skulle gjøre total ødeleggelse for å få orden på ting, men samtidig, blir det brukt mot oss for å skape rot.

 

-Daniel

Lenke til kommentar

Vel.. det er med på å skape en god del også.

 

Hver gang noe nytt skapes, åpner det opp for en himmel, og et helvete.

Med det samme ett nytt våpen lanseres for å kunne gjøre mer skade på de "onde", vil også den andre siden bruke det mot de "snille" for å gjøre skadet, som beviser at det hjelper stort lite, vi står på samme sted. Skapte noe som skulle gjøre total ødeleggelse for å få orden på ting, men samtidig, blir det brukt mot oss for å skape rot.

 

-Daniel

 

Væpnede konflikter er komplekse og burde ungåes så sant det lar seg gjøre, det overstående innlegget var en oppfølger og passelig fylt med ironi.

 

Det at noen skal testes og sie at du får bære våpen og du får ikke bære er bare helt håpløst, det er like håpløst som hvem skal få stemme og hvem skal ikke få stemme. Dersom du har interesse av å bære ett skjult våpen på åpen gate har du ingenting på en åpen gate å gjøre, du bærer våpenet utelukkende for å ha muligheten til å skade andre. Om det er for å forhindre mobbing og vold er revnende likgyldig, det er en risikoforhøyning og vi trenger da vitterlig ikke flere våpen i omløp enn det som allerede eksisterer i landet. En liberal våpen politikk fører til at politiet må ta flere forbehold, tar politiet flere forbehold går det utover tilbudet til oss 'vanlige borgere'.

 

Det er ingenting som tilsier at det å bevæpne seg for å unngå voldlige konflitker er en løsning, for våpenet kommer (i teorien da) aldri frem før konflikten er ett faktum, da vil skudd bli løsnet og for dem i denne delen av forumet som har løsnet skudd mot ett menneske så forstår en at det å 'skadeskyte' noen ikke er så sabla lett som det er på film.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...