Gå til innhold

Er det virkelig så mange som er interessert i sjakkgeniet Magnus Carlsen?


Anbefalte innlegg

Det står jo side opp og side ned omtrent hver dag i nettavisene om han. Jeg personlig synes sjakk er noe av det mest kjedeligste som finnes, men forventer ikke at alle skal være enig i det selvsagt!

Men ærlig talt, er det virkelig nødvendig med all denne oppmerksomheten rundt denne gutten? Ja han er et geni, ja han kan spille sjakk veldig veldig veldig bra.. Men de aller fleste jeg kjenner driter jo i hva han driver med på brettet og hvilket trekk han skal foreta seg i neste minutt!

Bare syns det er merkelig med all dette oppstyret rundt noe så jævlig kjedelig..

 

 

Ps. Vennligst ikke kom med "hvis du ikke liker det så ikke les det da! Det er ikke verre enn det!" kommentarer, for det er ikke det som er poenget her. Jeg leser ikke artiklene for jeg kunne ikke brydd meg mindre. Men jeg bare lurer på hva som er den store fasinasjonen her..

 

Leser dere alt dette greiene som media skriver om han??

Endret av Sukkertøy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjakk er faktisk en ganske stor "sport" på verdensbasis. At vi har en potensiell verdensmester fra Norge er nesten småsensasjonelt. Carlsen er i en helt annen planet enn f.eks Northug, Bjørgen o.l.

 

Han er blant annet den yngste i historien som oppnådde en FIDE rating på 2800. Om han vinner VM blir han vel den nest yngste til å vinne VM. Bare slått av Kasparov.

 

Carlsen har potensiale til å bli tidenes beste sjakkspiller. Husk han bare er 22 år og kan holde på så lenge han giddere egentlig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja vi er veeeldig stolte når en av oss klarer noe i utlandet hahaha, men for fader a, de tar jo helt av jo! De kan umulig få så mange klikk på disse artiklene sine..

Sjakk er jeg for dum til å skjønne. Og det er for aaaltfor kjedelig til å lære seg det. Ingen som blir drept,ingen biler å stjele, ingen som slåss, ingen som banner, ingen sex, det er altså ingen faktorer jeg setter pris på i sjakk.

Lenke til kommentar

Ja vi er veeeldig stolte når en av oss klarer noe i utlandet hahaha, men for fader a, de tar jo helt av jo! De kan umulig få så mange klikk på disse artiklene sine..

 

Sjakk er jeg for dum til å skjønne. Og det er for aaaltfor kjedelig til å lære seg det. Ingen som blir drept,ingen biler å stjele, ingen som slåss, ingen som banner, ingen sex, det er altså ingen faktorer jeg setter pris på i sjakk.

Altså faktorer i grener som kan bli reknet som "sport" som du setter pris på er tyveri, sex å drap. Beklager da blir du nok skuffet over alt annent enn for eksempel esport turnering i gta.

 

Uansett, andre folk liker heller ikkje OL og liknande, det er for å sei det mildt ikkje noko særlig mindre fyrt opp i media når det er aktuelt.

Lenke til kommentar

Jeg synes det er kjempemorsomt! Sjakk er en av verdens største idretter. For ja, det er en idrett! De befinner seg helt i ytterpunktet for hva kroppen klarer. Det er veldig utmattende å spille sjakk. Du må være i toppform både psykisk og fysisk. Jeg veit ikke om noen andre idretter som krever mer hjernekapasitet enn sjakk.

 

Jeg følger VM med stor entusiasme, og har sett alle partiene live. Gårsdagens over 5 timer lange parti fløy avgårde!

Endret av Skurupu
  • Liker 4
Lenke til kommentar

hehe sport kan det vel ikke kalles, det må og burde vel heller kalles et spill? Eller blir sjakk regnet som en sport? :huh:

 

Ergo, ut av alle spill så er sjakk faen meg det kjedeligste.. Har ingen morsomme faktorer, som nevnt ovenfor. :tease:

Idrett?????? hva f! Nei nei nei... nei og nei.

 

Korvidt folk regner sjakk som ein sport varierer, men der er offisielt erklert ein sport. Ellers kan det godt hende du formulerer deg feil men om ikkje bør du lære deg forskjellen på egne meininger og andres. Du slenger ut DET ER, i ein sak der EG SYNEST er heile poenget :p (lurer igjenn på om det berre er lit mindre ettertanke på formuleringen i det innlegget).

 

Eg står framleis fast med mitt om at dette her ikkje fortjener mindre oppmerksomhet enn for eksempel Northug når dette faktisk er ein meir utbredt drift enn skiløp.

Lenke til kommentar

 

Forskjellen er at det er ein Esport som er ein heilt annen verden akva angår sport.

 

Så dersom ein speler sjakk på ei datamaskin og flytter brikkene med museklikk så blir det sport, men ikkje når du må manuelt flytte brikkene?

 

Sport er når du konkurrerer om å være best på eit bestemt område. Det er ikkje noke krav om at du må bruke mykje fysisk styrke, ein kan også konkurrere i utholdenheit, mental evne, fingerferdigheit, osv.

 

Idrett derimot er i større grad ein fysisk aktivitet, det som skiller idrett frå sport er at ein i idretter ikkje konkurrerer. Dersom du f.eks legger ut på joggetur utan å ta tida kun fordi du liker å springe så er det ein idrett. Tilsvarande om du speler fotball for utan å være organisert i ein fotballklubb.

 

 

Forøvrig synest eg det er bra med oppmerksomheita som sjakk no får. Sjakk har ikkje akkurat fått for mykje mediadekkning tidligare. At ein av og til skriv om andre ting enn fotball er heilt på sin plass.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eg trur du missforstår meg her, eg har ingen allverdens meining om at sport må inneholde fysisk styrke. Det blir ikkje meir sport om ein gjere det på datamaskinen eller om ein gjere det fysisk, faktum er at sjakk er vedtatt som ein sport. Det eg konstanterte var at spill som CSS er esport. Selv spiller eg dota2 og følger jevnlig med på Esport miljøet der, dette er ting som foretar og opprinner digitalt noko som gir dem deffinisjonen Esport.

 

Eg er forøvrig imponert og enig i din skilnad mellom idrett og sport.

Lenke til kommentar

Vi er nordmenn er glade i andre nordmenn som gjør det bra i diverse ting internasjonalt, sånn er det.

 

Carlsen er ganske stor i utlandet også, i alle fall for de som bryr seg om sjakk. Husker jeg var i en klesbutikk i Latvia, og hvem var modellen på bildet i den klesbutikken? Magnus Carlsen. :p

 

Lov å være stolt av landsmenn som gjør det godt, og sånn er det med de fleste andre land også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...