Gå til innhold

Test: Sony Xperia Z1


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ett par bilder jeg tok av en ipad jeg skal selge. Godt dagsbelyst rom. Forferdelig støy.

 

Ja det ser ikke helt bra ut. Men jeg legger merke til at kameraet har selv valgt skyhøye ISO-verdier for å få ned lukketiden til 1/64. Prøv med manuell ISO til 100 og sett kameraet i fra deg, og bruk selvutløser for å unngå bevegelser under lukketiden som sikker øker til 1/5 eller deromkring. Selv en speilrefleks må gjennom dette ved dårlig lys (bare at "dårlig lys" for den er langt mørkere enn for et mobilkamera da)

 

Gidder du teste og legge ut etterpå? Dette er jeg fryktelig spent på.

Lenke til kommentar

Straks bedre på bildet med sofaen i bakgrunnen. Lukketid 1/16 og ISO 100.

Om du nå hadde hatt mulighet for å ta bilde i 8 mpx med samme innstillingene mener jeg det ville blitt rimelig bra.

 

Edit: husk også at ved blenderåpning f/2 som bildene er tatt i vil det kun bli en øøøørliten del av bildet som er i fokus, jfr makro.

Endret av gammalerik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ein 4k-film tar vell fire ganger så mykje plass som vanlig "full HD" opptak?

Du skal ikkje filme så veldig mykje før du fyller opp minnekortet med videofiler.

 

Med dagens videokodek (H.264) så er det vel rimelig å anta det ja, uten at jeg vet dette med sikkerhet. Jeg synes ikke dette er god grunn nok til å ta vekk muligheten. Som regel filmer en sjelden lange klipp med mobil. Hvis vi går ut fra at bitraten er noe mindre enn det firedobbelte av det som er vanlig på mobiler, jeg vil tippe den kommer til å ligge på rundt 50 Mbit/s (som er lavere enn hva det burde være), vil dette oppta 375 MB pr minutt. Dvs at dersom du har 8 GB ledig plass å gå på vil du kunne filme i 21,5 minutt. Dytter du i et minnekort på 64 GB, har du plass til nesten 3 timer 4k video. Synes ikke dette er uoverkommelig. Det er jo bare å overføre filene til en harddisk ved første anledning.

 

 

 

Dersom ein ser på fotografering med mobiltelefon så er det mange også i dag som fotograferer med nedsatt oppløysning sidan det er praktisk med tanke på MMS meldinger at bildefilene ikkje er større enn 300 kB.

 

Hvem er det som sender noe så stusselig som MMS i våre dager? De fleste har smarttelefon og facebook/skype eller lignende app, som gir atskillig bedre kvalitet ved bildeutveksling. Å ta bilder i lav oppløsning fordi man kanskje skal sende det på MMS en gang er det mest korttenkte jeg har hørt på lenge, man kan jo bare resize bildet i etterkant i applikasjonen man sender fra dersom man absolutt må bruke dette steinalderformatet.

Endret av KAS
  • Liker 1
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...