Gå til innhold

Test: Intel Core i7 4960X


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-Pqy3rC

Jeg tror det er langt bedre å gå for workstation med C226 chipset og Xeon E3-1200 v3. Da kommer hovedkort og prosessor tilsammen på 4k.

Dessuten, L utgavene av E3-1200 har dessuten fornøyelig lav energibruk, snasent i NAS t.ex. Artig sak.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angrer ikke på at jeg kjøpte i7-4770K for litt siden. På LGA2011-fronten skjer det ingenting. Det er helt klart at Intel, så store som de er, kunne gjort mer. Vi har sittet med Sandy Bridge-arkitekturen til nå! Det sier litt. Og det brikkesettet er heller ikke noe å skryte av. Det må være mulig å skalere Haswell-arkitekturen til 6 kjerner. Selvsagt krever det ekstra, men tror ikke det er umulig. Når man sliter med å presse mer ut av prosessorene så går det fortsatt an å øke antall kjerner for eksempel, eller lage større kjerner.

 

Uansett så er det mye Intel kunne ha gjort med entusiastplatformen. Synes forrige lansering var en skuffelse da den manglet funksjonalitet. Spesielt når Intel planla å selge denne i 2 år! Vi sitter fortsatt med samme brikkesett, samme begrensningene! Jeg vil påstå at Z87 og Haswell er et bedre alternativ for mange som vurderer IVB-E. Det er fortsatt et marked for LGA2011, men det har Intel klart å begrenset ned betraktelig.

 

4-kjernemodellen er ihvertfall fullt ulåst denne gangen, men kan ikke si at det gjør opp for alt annet.

 

Uansett hvor mye Intel trenger å satse på andre markeder, og hvor fallende entusiastmarkedet er, så ligger det mye på dem. De har ikke akkurat laget gode entusiastprodukter de siste årene. Og de kunne ha gjort mer.

 

 

 

EDIT:

Jeg tror det er langt bedre å gå for workstation med C226 chipset og Xeon E3-1200 v3. Da kommer hovedkort og prosessor tilsammen på 4k.

Helt enig, du får mye mer for pengene.

 

Et genialt hovedkort jeg kjøpte fra Asus er Z87-WS som koster rundt 2000 kr og støtter Xeon-prosessorer. 10 SATA 3.0-kontakter, 2x Intel I210-nettverkskontrollere, støtte for 4x multi GPU-løsning, 2x 8-pin og 1x 6-pin strømkontakter til CPU og minne, kjekke headere og gjennomført design.

 

Er et semi-server- og gaming-kort i et! Er akkurat ferdig å teste vannkjølingen for lekasje, gleder meg til å fyre opp maskinen!

Endret av Stian Aarskaug
Lenke til kommentar

Det må være mulig å skalere Haswell-arkitekturen til 6 kjerner.

 

 

Det handler vel mest om markedsstrategi. Intel vil holde 6+ kjerner til high-end entusiastplattformen, mens 2-4 kjerners holdes på LGA1150 foreløpig. Den store grå brukermassen som ikke er entusiaster klarer seg fint med det som er, og det er iofs i det segmentet de store pengene ligger.

Lenke til kommentar

Det handler vel mest om markedsstrategi. Intel vil holde 6+ kjerner til high-end entusiastplattformen, mens 2-4 kjerners holdes på LGA1150 foreløpig. Den store grå brukermassen som ikke er entusiaster klarer seg fint med det som er, og det er iofs i det segmentet de store pengene ligger.

Det var til entusiastplatformen jeg mente. ;) At de kunne lagd en Haswell-E nå, og at LGA1150 forblir slik det er (som forsåvidt er ok, så lenge det er et fornuftig priset ytelsesalternativ tilgjengelig).

 

Jeg lurer på hva vi kunne fått til hvis bare spillutviklere, maskinvareprodusenter, skjermprodusenter osv. hadde samarbeided tettere om å få gang på utviklingen. At spillene krever mer på maksinstillinger, skjermprodusenter pusher på med høyere oppdateringsfrekvenser, 3D og høyere oppløsninger. Dette hadde ført til større behov for oppgradering, men også et valg for dem som fortsatt vil spille på "low" og 60 Hz og kjøpe billige PC-er. Tenk om TV-er i butikken idag hadde støttet 120 Hz (enkelt å lage til med billigere DP-design), slik at brukere kunne ha spilt 3D-PC-spill i stua! Hva om oppløsningene hadde vært høyere? Det er ikke akkurat slik at spillere eller førstegangsbyggere har lite råd heller.

 

Dette er bare noen få eksempler, er nok mange andre eksempler som kan trekkes inn.

Lenke til kommentar

Core i7-3970X EE 6 kjerner 12 tråder 3,5 GHz standard 4,0 GHz Turbo Ulåst, 6*32 kiB L1D, 6*32 kiB L1I 6*256 kiB L2 15 MiB L3 150 W LGA2011 DMI 2.0 MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST), Intel 64, XD bit (NX bit), Intel VT-x, Intel VT-d, HyperThreading, Turbo boost, AES-NI, Smart Cache. DDR3-1600 990$

 

 

Core i7-4960X EE 6 kjerner 12 tråder 3,6 GHz standard 4,0 GHz Turbo Ulåst, 6*32 kiB L1D, 6*32 kiB L1I 6*256 kiB L2 15 MiB L3 130 W LGA2011 DMI 2.0 MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, F16C, Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST), Intel 64, XD bit (NX bit), Intel VT-x, Intel VT-d, HyperThreading, Turbo boost 2.0, AES-NI, Smart Cache. DDR3-1866 990$

 

Det er jo ikke akkurat noen voldsomme forskjeller. Det er ikke akkurat som i gamle dager der klokkefrekvensen kunne dobles, cachen kunne dobles og FSB kunne dobles på et år eller to. Jeg synes det går tregt fremover.

 

Det går tregt, men det er fordi man har møtt en vegg både på klokkehastighet og krymping.

Lenke til kommentar

syntes nå at Intel Core i7-3970X Extreme burte være med i denne testen .siden den er en nyere model en 3960.. skule vært morro å se 3970X vs 4960x i en test :)

 

Her er en link til en slik sammenligning: http://us.hardware.info/reviews/4761/intel-core-i7-4960x---4930k--4820k-ivy-bridge-e-review-22nm-powerhouse

Merk hvor bra 4930K gjør det, virker som et godt kjøp hvis man får en god chip

Lenke til kommentar

De som kjøpte en i7 3930K da den kom ut gjorde et kupp! Så er det godt å vite at min 2600K kan fint brukes frem til neste generasjon kommer (og kanskje enda lenger...) :)

 

det stemmer.jeg har en gammel 980x og den kjører nesten like bra som en 3930x.det vil si at .det skjer veldig lite.dem skal tjene så mye som mulig.på forholdsvis "gammel" teknologi

Lenke til kommentar

Huff, skuffende resultater på overklokkingssiden. Hadde kanskje et lite håp om at disse brikkene skulle gjøre det bedre med skikkelig TIM/lodding og lavere effektforbruk. :(

Får avvente litt for å se hvordan 4930K blir, men det ser ikke særlig lyst ut når det nå virker som om disse brikkene faktisk er dårligere med tanke på klokkehastigheter (ved OC). Noen som vet når 4930K er ventet forresten?

 

For bortsett fra overklokkingsdelen så var vel resten omtrent som forventet i grunn. (altså semi-håpløst og kjedelig)

Lenke til kommentar

Håper intel lanserer en octa core når haswell-e kommer ut, denne prosessoren virker ganske meningsløs med unntak av høyere minnebåndbredde. Blir vel å gå for dual xeons vist ikke det skjer noe på entusiastmarkedet snart, selv om det kommer til å koste 30000+ xD.

 

Jeg håper ikke du skal spille med det, da det er ubrukelig i forhold til 3930k/4770k i spill.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...