Gå til innhold

Fra i dag er det utrygt å piratkopiere i Norge


Anbefalte innlegg

Selv ganske sikker på at dette ikke vil gi noen innvirkning på dagens samfunn når det kommer til piratkopiering.

Mulig de vil gripe inn til større aktører som sitter med store prosentandeler av ulovlig deling her i Norge,

men når det kommer til private personer som driver med piratkopiering like mye som naboen på 60 år med fire barn så har jeg mine tvil.

Da har de nok en god del brev som må sendes ut til Norges befolkning.

Mulig jeg strekker meg her, men vil tørre å påstå at iallefall 70% av Norge driver med piratkopiering på et eller annet nivå.

 

Hm.. ble langt dette.

Det jeg skulle fram til var vel igrunn det samme som AtW mener.

Tviler på at dette vil ha noen innvirkning på hvordan det fungerer ang. piratkopiering når det kommer til det private markedet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+152

Hvem er det som klager høyest på dette? Bedrevitende ungdom som ikke ser hele bilde.

 

Feil. Ungdommen som klager er de som SER hele bildet. Det de klager på er gamle og utdaterte politikere som innfører lover de ikke aner rekkevidden av, på grunnlag av ting de ikke forstår.

Endret av Slettet+152
Lenke til kommentar

Hva om jeg har wifi hjemme, som ikke er passordbeskyttet? Hva da?Hvordan kan de bevise at det var meg? Alt jeg har på min maskin hjemme er kryptert. De kommer sikkert inn til slutt, men til hvilken pris? Skal virkelig politiet måtte bruke ressurser på dette? Mens andre langt viktigere saker blir henlagt pga "bevisets stilling", eller enda bedre" ressursmangel"....

 

De kan bevise at det er deg fordi før en måned har gått ut har politiet vært på døren din og samlet opp maskinene hvor du har lagret filmene du har lastet ned.

Lenke til kommentar

Dette er en VPN som dukker opp her og der. Hvilke hastigheter kan man forvente av PIA?

 

Brukte Speedtest.net

 

PIA: på en 10/1 linje får jeg 10/8 (Mbps). Vanlig at opphastigheten stiger ved bruk av VPN. Hadde PIA på en 25/5 linje og hadde vel maks på rundt 16Mbps ned. Så det er nok limiten(på server i sverige, nærmest).

 

Mullvad: Testet dette(gratis i noen dager) og hadde vel rundt 20-25Mbps ned på en 25/5 linje. Ikke testet på 10/1. Anbefaler å prøve dette selv gratis. Mullvad hadde vel en del mer variasjon i hastighet (antagelig ettersom hvor stort trykket var) (server i sverige)

Endret av Mystiplix
Lenke til kommentar

Hvordan håndterer politiet/lovverket "innhenting" av PCer?

Jeg mener, jeg har jo mine PCer som jeg jobber og leker på. Fattern har sin, og så har bror min to stk. Mamma har 2stk + en tablet, og så har søstersen én. I tillegg står det 4 eld gamle bokser som sikkert veier 60-70kg stk, aka servere, i kjelleren. Også må jeg jo ikke glemme alle gamle maskinene som står på "lager", sikkert 15-20stk.

 

Skal de ta med seg alt dette? Kan de hente alle PCene pga. en i familien laster ned?

  • Liker 5
Lenke til kommentar

hvis jeg ordner meg en VPN - kan jeg bruke den kun på min pc eller må jeg ha den satt opp på routeren. Jeg bor i kollektiv med flere som henter ned en del... jeg "gidder" ikke betale for dem, og de er ikke interessert i VPN, men jeg kunne tenkt meg det.. Er det også mulig å velge hvilken trafikk som skal gå gjennom vpn'en og hva som kan gå utenom?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Skal de ta med seg alt dette? Kan de hente alle PCene pga. en i familien laster ned?

 

Dersom politiet først aksjonerer (terskelen er nok relativt høy, men likevel) tar de ALT. De vil ikke risikere å gå glipp av noe og tar heller for mye enn for lite. Nettbrett, minnekort spillkonsoller etc. også fritt vilt.

Lenke til kommentar

I dag er den nye piratloven er endelig vedtatt. Det politikere ønsker å oppnå; er å ta de store fildelerne/de som tjener penger på å illegalt distribuere filmer/serier/musikk, det de faktisk oppnår er at de personene de ønsker å ta, vil sikre seg mer ved bruk av VPN og at mannen i gata som laster ned illegalt en gang i blant, nå kan få store bøter for flåsete lov. Takk.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...