Jump to content

norsemanGrey

Medlemmer
 • Content Count

  603
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 :)

About norsemanGrey

 • Birthday 09/24/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7312 profile views
 1. Vet du om det finnes noen gode alternativer for Linux. Programmer for e.g. Burn-In test SMART Long/Short etc?
 2. Jeg får snart noen nye disker (Seagate Exos 7E8 8TB) som skal inn i en hjemme server jeg skal bygge. Før jeg går i gang har jeg lyst til å teste diskene skikkelig. Jeg har aldri gjort dette før så kunne derfor trengt noen tips til hvilke tester som bør gjøres og software/fremgangsmåte. Med så store disker regner jeg med det er tester som tar ganske lang tid så hadde vært fint om det går an å teste flere om gangen.
 3. Takk for info. Jeg regner med du sikter til noe ala dette? https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-acquire-a-let-s-encrypt-certificate-using-dns-validation-with-acme-dns-certbot-on-ubuntu-18-04 Jeg må si jeg henger ikke med på alle måtene dette med å oppdrive sertifikater kan gjøres på. Jeg har i dag ingen dynamisk DNS. Jeg har til nå brukt linuxserver/letsencrypt sin docker container med Nginx som reverse proxy. De hadde (antageligvis Certbot sin) funksjonalitet for automatisk generering av certifikat med DNS verifisering. De var snille nok til å integrere Domeneshop sin plugin for dette i sin docker container.
 4. Fordi jeg har mange forskjellige web-tjenester knyttet til forskjellige subdomener på domenet mitt som jeg kjører gjennom reverce proxy. Da er det veldig kjekt med automatisk dns verifisering for wildcard sertifikatet.
 5. Det er i grunn til å få automatisk fornyet wildcard sertifikat for domenet mitt.
 6. Takk for svar. Vil det si at jeg fortsatt må bruke Domeneshop, men kun bytte ut DNS server addressene med Cloudflare sine? Et av målene mine med å bytte er bl.a. å kunne benytte meg av plugins i Certbot som ikke finnes for Domeneshop.
 7. Domeneshop er vel både DNS handler og registrar som jeg skjønner det (selv om jeg ikke har helt klart for meg hva den praktiske forskjellen på de to er), og det er vel mulig å bytte ut Domeneshops DNS / navnetjenere med Cloudflare sine hos Domeneshop. Jeg er ikke sikker på hva du mener med "accelerate and protect".
 8. Jeg vurderer å flytte mitt domene fra Domeneshop og over til Cloudflare ettersom det stort sett er flere tjenester og programmer som har innebygd støtte for dem. Noen som har erfaring med å bytte over til Cloudflare? Er det enkelt? Hvor lang tid tar det før domenet er overført?
 9. Jeg har 4x8TB Seagate Exos 7E8 disker jeg i hovedsak skal bruke til filserver (dokumenter, bilder, etc) og media-server (filmer, musikk, streaming). Når du sier at data-diskene er håndtert av VM maskinen og eksponerer dem over SMB, hva betyr det i praksis? Hva er forskjellen fra om de hadde vært håndtert av Proxmox og eksponert til VM maskinen?
 10. Er det noen her som har erfaring med Proxmox? Vurderer å bruke det til en hjemme server, men usikker på hvordan jeg skal sette det opp med hensyn på disker? Bør jeg separere OS/Boot, VM og Data, og hva slags filsystem og RAID løsning bør jeg gå for på de forskjellige (jeg tenker ihvertfall RAID-Z1 på data-diskene)?
 11. Nei etter mye leting tror jeg at jeg går for noe sånt som denne istedenfor: https://www.proshop.no/Kabinett/Fractal-Design-Node-804-Kabinett-Desktop-modell-Svart/2442363?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite
 12. Ja jeg vet heldigvis om dette, men det er bra å minne folk på det Jeg er litt overasket over at Exos er billigere enn IronWolf da Exos er ment for enterprice applikasjoner og skal vel i utgangspunktet være en bedre / mer pålitelig disk?
 13. Leter etter harddisk for en NAS server jeg tenker å bygge med ZFS (TrueNAS eller Ubunut med ZFS). Jeg har landet på RAID-Z1 med 3 x 8TB disker, men usikker på hvilken modell jeg skal gå for. Jeg ser at Seagate Exos 8TB ligger på rett i overkant av 2k, så litt mindre enn WD Red i samme klasse. Er ikke kjent med Exos men sånn jeg forstår det skal de generelt ha bedre pålitelighet enn Red/IronWolf. Er det et bra valg til prisen? https://prisguiden.no/produkt/seagate-enterprise-exos-8tb-358415#detaljer
 14. Finnes det et Micro ATX kabinett med 4+ hot swat SATA brønner til en ok pris?
 15. Heisann. Er det noen web-utviklere fra Kongsberg eller nærheten med litt tid til overs som kunne tenke seg å bli med på et lite prosjekt rundt en slags sosial/profesjonell platform? Jeg er system-/software utvikler selv med kun litt web erfaring selv med forskjellige språk og rammeverk og kunne trengt en med litt mer tyngde på området på laget Dette er på ingen måte en annonse av jobb e.l. kun en tanke for et hobby-prosjekt som kanskje kan bli noe. Ta kontakt dersom det høres interessant ut.
×
×
 • Create New...