Jump to content

norsemanGrey

Medlemmer
 • Content Count

  571
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 :)

About norsemanGrey

 • Birthday 09/24/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

6958 profile views
 1. Vurderer å kjøpe en el-sykkel til frøkna. Hun er ikke så glad i å sykle, men tror hun vil komme seg mer ut og bli med på tur med en el-sykkel. Prøver å finne en all-around sykkel som kan brukes på asfalt, men også til grusvei/skogsvei/lett terreng som ikke er så alt for dyr. Kom over denne hvor man visstnok får en del for pengene og lurte på om noen har noe erfaringer med den. https://e-wheels.no/produkt/elsykkel/momas-jason-el-terrengsykkel#product-tabs1 Tar gjerne imot forslag til alternative sykler om noen har gode tips :)
 2. Hei, Er det noen som kjenner til tradisjonen / ritualet å dele øl under vielsen? Dvs. at brud og brudgom drikker øl av et spesielt fat/beger etter å ha gitt hverandre sine ja? Noen som vet hvor tradisjonen kommer fra osv?
 3. Usikker på hva du mener med "samme eksponering". KLP Aksje Global Indeks V har jo alt en sterk vekting mot amerikansk marked (ca 60%). De forskjellige indeksfondene følger også noe forskjellige indekser og har forskjellig historisk avkastning. I utgangspunktet ønsker jeg å mest eksponering mot USA ettersom det er der det er mest avkastning historisk sett (Ohman Etiske Index USA har jo hatt en veldig bra gjennomsnittlig avkastning over lang tid), men jeg ønsker også å ha litt mer vekting i Norden (kanskje meste Sverige) da det markedet kun representerer en liten prosentandel i de globale indeksfondene. Akkurat nå er det kanskje ikke så fornuftig med mye eksponering mot USA pga. den svake kronen (vi kan jo håpe og tro at den styrker seg etterhvert, hvis den faller enda lavere over lenger tid tror jeg vi har større problemer), så jeg tenker kanskje å være mer vektet mot Norden nå og så heller forandre dette avhengig av kronekursen fremover. Men som sagt jeg vil gjerne ha noen (konstruktive) tanker og innspill rundt dette. Hva tenker folk er fornuftig og hvorfor? Det er jo klart, men med mindre jeg tenker feil så "taper" man ihvertfall ikke noe om kronen skulle svekke seg, bortsett fra at man får litt dårligere avkastning, og om den skulle styrke seg en del kan man alltids velge å flytte over til et ikke-valutasikret fond. Jeg bare føler at nå er vi historisk sett ganske langt den ene veien, kanskje vi skal lavere, men sannsynligheten er vel heller sterkere for at kronen enten blir liggende der den er over en lenger periode eller styrker seg.
 4. Jeg driver og setter opp en plan for sparing i fond med tanke om en blanding av indeks- og aktive fond. I første omgang vil jeg velge meg ut noen indeksfond (3-4) fordelt på forskjellige markeder (Globalt, USA, Norden, Asia). Jeg har satt meg opp en liste med forskjellige kandidater som jeg skal velge disse ut ifra og ønsker gjerne tilbakemelding / kommentarer til disse. Hvilke ville dere valgt, eller er det andre alternativer dere ville vurdert istedenfor? Kan det f.eks. lønne seg å gå inn i valutasikrede (utenlandske) indeks-fond nå for så å bytte om til vanlig indeks fond om/når kronen styrker seg?
 5. Har sett både JPM og BGF fond har brukt startgebyr, men spørsmålet er egentlig om dette er noe man må betale hver gang man setter inn penger i fondet eller kun første gang. Hvis det kun er første gang kan man vel bare sette inn et så lite beløp som mulig for så å sette inn mer neste gang?
 6. Er det noen som kan forklare hva "maks kjøpsavgift" og "startgebyr" betyr? De virker som om disse begrepene blir brukt litt om hverandre. De er oppgitt i %. Vil f.eks. et startgebyr på 5% si at man betaler 5% av summe man investerer første gang og og deretter koster det ingen ting å investere mer?
 7. Nei er ingen ekspert ihvertfall, men tror jeg har forstått det noenlunde. Hvorfor vil du si at det som skjer mellom "DNS-leverandøren" og de autoritative navne-serverne er irrelevant?
 8. Ja det er egentlig det jeg lurer på. Jeg ønsker ikke å sette opp dette pr. enhet da det som du sier ikke er alt som støtter DoT enda. Men som jeg har forstått så er en DNS -server er så mangt. Jeg har i dag en Pi-Hole som er satt opp mot Google. Men hva med trafikken mellom e.g. Google/Cloudflare og andre navn-servere? Er denne kryptert?
 9. Er det noen som vet hvordan man kan sette opp DoT (DNS-Over-TLS) slik at DNS spørringer ut fra fra enheter på nettverket blir kryptert?
 10. Har fått linuxserver.io til å legge in Domeneshop sin DNS plugin i sin Let's Encrypt nginx container Prøver å teste ut nå, men kommer ikke helt i mål. Ser ut til at API nøkkel fungerer, men får feilmelding på DNS challenge. Se log under: Obtaining a new certificate Performing the following challenges: dns-01 challenge for <mitt domene> dns-01 challenge for <mitt domene> Unsafe permissions on credentials configuration file: /config/dns-conf/domeneshop.ini Waiting 60 seconds for DNS changes to propagate Waiting for verification... Challenge failed for domain <mitt domene> Challenge failed for domain <mitt domene> dns-01 challenge for <mitt domene> dns-01 challenge for <mitt domene> Cleaning up challenges Some challenges have failed. IMPORTANT NOTES: - The following errors were reported by the server: Domain: <mitt domene> Type: unauthorized Detail: No TXT record found at _acme-challenge.<mitt domene> Domain: <mitt domene> Type: unauthorized Detail: No TXT record found at _acme-challenge.<mitt domene> To fix these errors, please make sure that your domain name was entered correctly and the DNS A/AAAA record(s) for that domain contain(s) the right IP address. Lagde docker container med følgende docker-compose fil: version: '2' services: letsencrypt: image: linuxserver/letsencrypt container_name: letsencrypt cap_add: - NET_ADMIN environment: - PUID=1000 - PGID=1000 - TZ=Europe/Oslo - URL=<mitt domene> - SUBDOMAINS=wildcard - VALIDATION=dns - DNSPLUGIN=domeneshop - EMAIL=<min email> - DHLEVEL=4096 ports: - 443:443 volumes: - /home/<min bruker>/appdata/letsencrypt/config:/config restart: unless-stopped Noen andre som har lyst til å prøve seg? Hadde vært moro å få dette til å fungere!
 11. Bra oppsett! Er alt kjøpt i USA eller bare HD. Syntes resterende HW hadde veldig hyggelige priser 😛
 12. Sikker at de må kjøre i samme container? Virker mest fornuftig, men kan man ikke dele volum e.l. for å få det til å fungere? Hvorfor ville du ikke hatt nginx/certbot revers proxy i en egen docker. Er ikke dette mest ryddig. Uansett skal det for min del kunne fungere for ting som ikke ligger i docker containere på Ubuntu serveren også. Bl.a. Hass.io som jeg har gående på en RPi. Jeg vil at dette skal fungere for alle web-resurser som ligger innenfor mitt nettverk som skal aksesseres utenfra. Uavhengig av hvilken fysisk maskin det går på. Som jeg har skjønt det er dette mulig og at Nginx kan ligge i "forkant" av alt som ligger på det interne nettverket som man ønsker å mappe mot sub-domener.
 13. Ja det gjør den allerede. Jeg har satt opp *.mittdomene.no -> <min externe IP> Jeg har nå også vært i kontakt med Domeneshop og fått API nøkler for bruk med DNS valideringen. Regner med ma da må bruke Domeneshop sin plugging (sammen med Let's Encrypt / Certbot ?) https://github.com/domeneshop/certbot-dns-domeneshop. Men hvordan jeg går frem for å gjøre dette har jeg fortsatt ikke oversikt over. Så du anbefaler å ta hele Nginx prosessen først? E.g. sette oppe en docker med Nginx som reverce proxy, og så sette opp en egen docker med Let's Encrypt / Certbot når dette fungerer?
 14. Takker igjen for my bra input. Jeg fortsetter å lese en del og det kan virke som om dette kan være noe jeg er på utkikk etter for å få til reverce proxy og SSL sertifikater? https://github.com/linuxserver/docker-letsencrypt Jeg er fortsatt usikker på hvordan jeg skal gjøre dette i praksis opp mot Domainshop. Alle plasser jeg leser om dette så virker det som om fremgangsmåten er forskjellig og jeg klarer derfor ikke få noe godt tak på hva jeg trenger å gjøre. @process nevner at de har en plugin. Skal denne da settes opp på letsenctypt docker imaget på noen måte?
×
×
 • Create New...