Jump to content

norsemanGrey

Medlemmer
 • Content Count

  611
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 :)

About norsemanGrey

 • Birthday 09/24/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7608 profile views
 1. Jeg prøver å få tak i noe ala hylsen som vist på bildet under. Vet ikke riktig hva det heter, men det er vel en varmeisolerende hylse i et slags gummi-materiale. Jeg har en Mill ovn hvor hylsen på den siden av varme-elementet har stivnet og blitt ødelagt. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i noe sånt?
 2. Trenger en liten sanity-check av koblingsskjema før vi legger rør og gir dette videre til elektriker (striplede linjer har felles koblingspunkt mens prikkede er det som kommer fra en bryter). I forbindelse med oppussing av bad skal det inn noen downlights, nytt speil med integrert LED lys og noen nye stikk. Har ikke helt oversikt over reglene rundt 1- vs 2-pol på badet, men utafra det jeg har lest og forhørt meg om skjønner jeg det slik at det bare er speilet som trenger 2-pol bryter. Jeg trodde kanskje downlights-dimmer også måtte være 2-pol, men en elektriker-bekjent sa det ikke var noe krav ettersom det er LED lys som går gjennom trafo. Kanskje noen kan bekrefte? Speilet har av/på bryter integrert, men skjønte det kunne være lurt med en bryter også utenfor dør og at den da måtte være 2-pol (noe jeg synes er litt rart, siden denne er fast-montert og ingen pærer e.l. man kan bytte uten å ta sikring uansett). Viften (i tak) skal kobles fra et smart rele som vil ligge i en koblingsboks på loftet. Den har en inngang som kan kobles til en bryter for lokal styring.
 3. Både Scrub og Trim er på default på Ubuntu også så det er ikke noe problem. Og S.M.A.R.T. kjører hos meg flere ganger om dagen sammen med diverse ZFS metrics og blir skrapt opp til Prometheus og videre til Grafana. Innsamling av data er det minste problemet, men data er verdiløst uten kontekst og forståelse av hvordan man skal tolke den dataen. Løsningen din for ZFS replikasjon virker spennende. Jeg har foreløpig kun replikasjon til en ekstern harddisk, men har en backup PC stående klar som jeg ønsker å få satt opp utenfor huset når tiden strekker til. Bruker du PCen kun til lagring eller kjører du noen servicer på den for remote tilgang til filene dine o.l.?
 4. Hva tenker du man bør se etter i sysloggen relatert til ZFS arrayet?
 5. Er det noen her som bruker ZFS på hjemmeserveren? Når jeg bygget meg hjemmeserver (Ubuntu Server) for et års tid siden satte jeg opp 4 x Seagate Exos 8TB disker i en ZFS "RAID10" konfigurasjon for data lagring. Grunnen til at jeg valgte å bruke ZFS var får å sikre data-integritet og få snapshot-funksjonaliteten. Det er også forholdsvis lette å sette opp og gjøre backup av. Når det er sagt er det MYE greier rundt ZFS og jeg føler det er voldsomt med teori man må sette seg inn i og få erfaring med for å gjøre ting riktig og få oversikt over ytelse og tilstand. Jeg er nysgjerrig på hvordan andre her har konfigurert, bruker og monitorerer sitt ZFS oppsett og om dere har kommet bort i noen problemer utfordringer underveis.
 6. Hei. Hvor henvender man seg for en full sjekk av føflekker. Altså for å få sjekket om man har noen føflekker på kroppen som bør undersøkes nærmere.
 7. Finner ikke et fornuftig priset kort for 4 x SATA uten RAID kontroller blandt dem.
 8. Jeg har behov for å koble flere harddisker til et hovedkort, men gått tom for SATA porter. Er det noen som kjenner til et OK SATA utvidelseskort/kontroller (ikke HW RAID) med 4 SATA porter man kan få kjøpt i Norge? Sliter med å finne et.
 9. Vet du om det finnes noen gode alternativer for Linux. Programmer for e.g. Burn-In test SMART Long/Short etc?
 10. Jeg får snart noen nye disker (Seagate Exos 7E8 8TB) som skal inn i en hjemme server jeg skal bygge. Før jeg går i gang har jeg lyst til å teste diskene skikkelig. Jeg har aldri gjort dette før så kunne derfor trengt noen tips til hvilke tester som bør gjøres og software/fremgangsmåte. Med så store disker regner jeg med det er tester som tar ganske lang tid så hadde vært fint om det går an å teste flere om gangen.
 11. Leter etter harddisk for en NAS server jeg tenker å bygge med ZFS (TrueNAS eller Ubunut med ZFS). Jeg har landet på RAID-Z1 med 3 x 8TB disker, men usikker på hvilken modell jeg skal gå for. Jeg ser at Seagate Exos 8TB ligger på rett i overkant av 2k, så litt mindre enn WD Red i samme klasse. Er ikke kjent med Exos men sånn jeg forstår det skal de generelt ha bedre pålitelighet enn Red/IronWolf. Er det et bra valg til prisen? https://prisguiden.no/produkt/seagate-enterprise-exos-8tb-358415#detaljer
 12. Jeg lurer på å opprette et holdingselskap og lurer på hva slags krav det er til regnskap. Det blir nok ikke mer aktivitet i dette holdingselskapet enn det jeg klarer å holde styr på selv i første omgang, men jeg lurer på hva som må med i et slikt regnskap, hva slags format må det være på og når og hvordan skal det leveres?
 13. Heisann Er det noen som kan anbefale noen gode lange/høye pote-sokker eller gamasjer for hund. Jeg prøver å finne noen som sitter godt til min labrador for skiturer da vi ofte bruker ski med stålkanter, men det viser seg å være vanskelig å finne. Ser der er noen sider som ha hatt dette før, men de fleste produktene ser ut til å være utgått.
 14. Heisann, Jeg har nylig kjøpt en Packard Bell IMEDIA 4511B NCE media PC. PC'en har et hovedkort med integrert skjermkort og et NVIDIA skjermkort med HDMI, VGA og DVI skjermutgang. Jeg skulle gjerne hatt 3 skjermer koblet til denne maskinen, men det ser ut til at den ikke aksepterer at jeg bruker alle 3 utgangene samtidig på NVIDIA skjermkortet. Jeg ville derfor prøve med det integrerte skjermkortet, men det ser ut til å være deaktivert. Ingen skjerm dukker opp i Device Manger når jeg prøver å koble til en. Er det noen som vet hvordan man kan få aktivert det interne skjermkortet.
×
×
 • Create New...