Gå til innhold

Tråden for egne og andres dashcam-videoer


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Én kjører på rødt, én kjører ut fra parkeringsplass uten å se om det kommer trafikk.
Det er en del bedre sikt enn det ser ut til på filmen, men kameraet er ikke så godt på dårlig lys.
Edit: Lydopptaket er omentrent like labert som bildet... :p

Endret av Leo_
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjørte i om lag 85 her. Måtte le litt i etterkant da jeg så på videoen at dyret faktisk la seg ned i vegen i det jeg kom :p Det høglytte hysjet fra mi side kom fordi hunden min blei litt oppskjørta av bråbremsen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ulPY-vHGXW4&feature=youtu.be

 

Ville nok kanskje ha stoppet bilen, dyttet sauen over på en av sidene av veien, slik at den ikke står der til neste bil kommer, som kanskje er uoppmerksom.

Evt tatt nummeret som ofte står på en lapp i øret, så evt kontakten bonden (aner ikke om dette er sauer som ikke er inngjerdet eller ikke).

 

 

Jeg har ikke fått noe kult på tape enda. :( Vi får se når vinterføret kommer, om det skjer noe spesielt da. :)

Lenke til kommentar

Under forutsetning av at du og han kjørte slik du beskriver, så ser jeg på ingen måte at du har gjort noe galt. Det er jo ikke din feil at han velger å bremse ned i venstrefila.

Hehe, underbevisst tenkte jeg meg en gitt situasjon der han hadde kjørt inn i meg uten at jeg hadde filma noe. Da ville det nok sett ut som at jeg prøvde å kjøre forbi på høgre.

 

Ville nok kanskje ha stoppet bilen, dyttet sauen over på en av sidene av veien, slik at den ikke står der til neste bil kommer, som kanskje er uoppmerksom.

Evt tatt nummeret som ofte står på en lapp i øret, så evt kontakten bonden (aner ikke om dette er sauer som ikke er inngjerdet eller ikke).

Dette var innenfor feristområde - så det er nok ikke så mye jeg fikk gjort. Jeg skal innrømme at jeg ideelt sett skulle ha holdt en litt lavere fart inn i skyggefeltet, men den åpne strekka like før ga meg falsk trygghet.

 

Jeg har ikke lagt ut noe på lang tid, og så fikk jeg ny bil i september, som ikke var kompatibel med kameraet (trudde jeg). I mellomtida har jeg brukt en app på telefonen, som tydeligvis ikke er helt kompatibel med mobilen min ettersom den nekter å lagre filene i ønsket oppløsning. Skal nok få opp noe bedre senere. I mellomtida kan dere jo ta en titt på hjerneløs kjøring på Ring 3. Idioten traff nesten bilen framfor meg og senka farta i fila fra om lag 80 til 50.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FnCkoY2M2BU&feature=youtu.be

Endret av Alecs
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har selv bodd nærheten av en strekning der sauer går å beiter dagen lang helt inntil veien, og gjerne legger seg midt i veien på nattestider uten at det er noe form for gatelys der, er ganske mange sauer og frontfangere som har mistet livet på den strekningen. Likevel er det alltid bonden som vinner frem og faktisk ofte får erstatning for sauden som bilfører kjørte over. Galskap.

Lenke til kommentar

om en skal ta forhåndsregler for at det skal ligge bevistløse personer på helt mørke strekninger flatt med veien uten hverken refleks eller eller gatelys midt på natten er det nok like greit å la bilen stå, for det er ikke et menneske som har refleksenne til å stoppe for noe slikt med mindre en kansje holder 10-20 km/t . Så den type forhåndsregler tror jeg faktisk ingen tar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vel, man skal jo avpasse farten etter forholdene, dvs. ikke kjøre fortere enn at man klarer å bremse innenfor synsfeltet som lyset gir. Sett at der ligger en bevisstløs person i veibanen – da stiller saken seg fort annerledes..

 

"klarer å bremse innenfor synsfeltet som lyset gir"...? Den har jeg aldri sett før...

Lenke til kommentar

En litt mer kronglete variant av §6 i vegtrafikkloven:

 

Fører av kjøretøy skal avpasse farten etter sted, føre-, sikt- og trafikkforholdene slik at det ikke kan oppstå fare eller voldes ulempe for andre, og slik at annen trafikk blir minst mulig hindret eller forstyrret. Føreren skal alltid ha fullt herredømme over kjøretøyet.

Lenke til kommentar

Jeg opplever filmen som provoserende. Gang på gang virker det som om han kjører unormalt sakte og bevisst hindrer andre bilister fra å kjøre forbi. Til og med fyren på trampjern tar ham jo igjen. Et par plasser så jeg plassering og ellers oppførsel som etter norsk lovgivning er direkte forbudt.

Jeg skal selv med tid og stunder ha bakovervendt kamera også, men om noen tar meg i slik oppførsel, vær så snill å be meg levere fra meg førerkortet...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg hadde en situasjon i dag. Har det på cam i bilen. Kom en bil ut fra sidevei og inn på akselerasjonsfelt. (Ikke type glidelås...). Når jeg kommer sånn, bruker jeg å sjekke farten til de som er i nærheten på hovedveien, og enten speede på for å komme inn p veien før dem, eller sakke av for å kjøre inn bak. I dag kom jeg på E18. og en bil dukket opp X-antall meter foran meg fra sideveien. Så vidt jeg husker holdt jeg samme hastighet, og da han var få meter ut i feltet var jeg rett bak han. Han holdt da lavere fart enn meg, men speedet LITT på. I enden av feltet hadde jeg halve bilen foran han, og han måtte antakelig bremse litt for å komme seg ut på veien. Hva mener folk om dette?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...