Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Samsung Galaxy S3 tar bilder i mørket uten blits den også med den nyeste oppdateringen av android er det bare å velge svakt lys så blir det utrolig bra. Så HTC har ikke noe unike dær nei. Husk også alel sammen at HTC overvåker all bruken du gjør med mobilen, og sender det til seg selv, Så HTC vet hva du bruker mobilen til. Dette var det værtfall en stund tilbake, om de har endret dette tviler æ veldig på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Samsung Galaxy S3 tar bilder i mørket uten blits den også med den nyeste oppdateringen av android er det bare å velge svakt lys så blir det utrolig bra. Så HTC har ikke noe unike dær nei. Husk også alel sammen at HTC overvåker all bruken du gjør med mobilen, og sender det til seg selv, Så HTC vet hva du bruker mobilen til. Dette var det værtfall en stund tilbake, om de har endret dette tviler æ veldig på.

Dette er jo bare viss vas. HTC har en hardware som tar gode bilder i dårlig lys. Samsung bruker aggressiv støyfjerning, noe som ikke er sammenlignbart. At HTC skulle overvåke bruken din, er også bare tull og tøys. At Android sender data om ditt bruk til en server, kan godt hende, men da i alle fall kun for å få en tilbakemelding om ting virker slik de var tiltenkt. Og alt er selvfølgelig anonymt.

Før du drar fanboy kortet opp av lomma, kan jeg opplyse om at jeg har Galaxy Note 2, og er strålende fornøyd med den.

Lenke til kommentar

For meg er valget ganske enkelt. S4 har riktignok bittelitt bedre spesifikasjoner og jeg kunne ønske HTC One hadde litt større batteri. Jeg er kommet såpass mye opp i alder at utseende og ikke minst kvalitetsfølelse(og ikke bare følelse, men faktisk kvalitet) spiller en stor rolle. Så jeg sier meg helt enig med den svenske testeren på mobil.se som sa det på denne måten:

"Men om sanningen ska fram så ger jag, ursäkta mitt språk, blanka fan i det. Måste jag välja så väljer jag One över »plastic fantastic« alla dagar i veckan".

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Dette er jo bare viss vas. HTC har en hardware som tar gode bilder i dårlig lys. Samsung bruker aggressiv støyfjerning, noe som ikke er sammenlignbart.

Hvor har du dette fra? Alt han sier er vel bare at Samsung Galaxy S3 har mulighet for lang lukkertid. Man trenger ikke høy ISO og dermed mye støyfjerning når man bruker lang lukkertid.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Hvor har du dette fra? Alt han sier er vel bare at Samsung Galaxy S3 har mulighet for lang lukkertid. Man trenger ikke høy ISO og dermed mye støyfjerning når man bruker lang lukkertid.

Ja, og lang lukketid er lik superskarpe bilder?

HTC One har vel en brikke med færre og større piksler, som fanger lys bedre enn det brikken i f.eks galaxy s3 gjør. Tar man bilder med samme iso, samme lukkertid, så vil HTC ta bedre bilder enn samsung. Men dette er da vel ingen katastrofe for Samsung fanboysa? Eller må alt være like bra, eller bedre på Samsung sine telefoner...?

Endret av newnick
Lenke til kommentar

Nei, lang lukkertid har ikke så mye med skarphet å gjøre (annet enn bevegelsesuskarphet) men mer med støy. Nattbilder trenger ikke høy ISO fordi man kan slippe inn mer lys ved å forlenge lukkertiden, tiden kameraet slipper inn lys.

 

HTC one fanger mer lys totalt sett, bare mer lys per piksel. Litt forenklet kan man fint sammenligne støynivået fra HTC One sine 4Mp sensor med støynivået fra en konkurrent med 16 Mp på en like liten sensor. Forskjellen er bare at man med 16 Mp sensor har mulighet til å skalere ned til 4 Mp for å få mindre per-piksel-støy på bekostning av oppløsning, mens man ikke har mulighet til å gå andre veien med HTC One sitt kamera.

 

For å si det på en annen måte: Antall piksler har ikke noen praktisk betydning for støynivået. Det er sensorstørrelsen og blenderverdien som avgjør mulighetene. Kompromissene velger man selv ved å velge iso, lukkertid, blender og eksterne ting som blits/lyssetting etc.

 

Tar man bilder med samme iso, samme lukkertid, så vil HTC ta bedre bilder enn samsung.

Ved samme forstørrelse, nei, da er det temmelig likt. Ved ulik forstørrelse (4Mp 1:1 vs 13 Mp 1:1) så har du nok rett, men det er en epler og bananer sammenligning. Og jeg gir blaffen i merkenavnet.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Tja, nå er vi på tur off topic, men atall pixler og størrelse og ikke minst, avstand mellom pixlene vil alltid spille inn på støy. Og du vet godt at jo flere pixler dess tettere står de og dess mindre er de. Og det er som du vet = mer støy som må fjernes mes software.

 

Lenke til kommentar

Du tenker på per-piksel-støy. Jeg tenker på hvor synlig støy er i totalbildet, ikke i mikroskopet innstilt på ulike forstørrelser (eller ulik forstørrelse på skjerm som i prinsippet er det samme).

 

Vi prater nok forbi hverandre. Ja, minker man pikslene uten å røre den totale sensorstørrelsen, blender, iso eller noe sånt) så får man mer per-piksel-støy. Men man får ikke mer totalstøy.

 

Et eksempel:

 

2 mikron piksler 2000*3000 = 6 Mp på en 4x6 mm sensor

1 mikron piksler 4000x6000 = 24 Mp på en 4x6 mm sensor

 

Den nederste gir mer per-piksel-støy, men samme totaltstøy. Tar man et bilde med sistnevnte sensor og skalerer det i telefonen til 6 Mp så får man samme støymengde.

 

Dette henger sammen i praksis og ikke bare i teorien. Det er et omfattende tema, men les deg gjerne opp på det her. Ta eventuelt snarveien og kikk på figur 6.

Lenke til kommentar

Dette er vel ikke alle like enige i? Er en stund siden jeg meldte meg ut av pixelracet, og den gang var det ganske så klart at jo flere pixler på samme brikke, jo mere støy. Canon var jo det beste eksemplet med å gå fra lite støy lav oppløsning til rimelig heftig støy og høyere oppløsning.

Nå har man vel selvfølgelig videreutviklet teknologien siden den gang, men du må jo huske at man har samme teknologi med lav oppløsning også. Og ditt eksempel med at samsung får mindre støy ved lavere oppløsning har jeg ikke sett noe til. Har selv samsung og støynivået er vel temmelug likt uansett hvor mange pixler jeg tar bilde med...

Endret av newnick
Lenke til kommentar

Jeg tror det er ganske stor enighet om det, men det er mange som fokuserer på per-piksel-støy fordi de ser 1:1 som den eneste "målestokken" uansett hvor mange megapiksler hele bildet er. Sagt på en annen måte ser de på en mindre prosentandel av totalbildet jo flere megapiksler det har. Sagt på atter en måte: de sammenligner ulike prosentandeler av totalarealet og da blir som regel konklusjonen at jo mindre sensoarareal man ser på jo mer støy er det. Det er synd at så mange bruker 1:1 pikselmapping som et slags mål ved sammenligninger når det åpenbart ikke er rettferdig å sammenligne for eksempel 2x3 mm sensorareal med 4x6 mm sensorareal når sensorenes totalstørrelse er den samme, f.eks 24x16 mm.

 

Eksemplet ditt er misvisende. Ta f.eks Canon 10D (2003 og 6 Mp) vs 7D (2009 og 18 Mp). Sistnevnte kamera gir mye mindre støy enn det mye eldre kameraet til tross for mange flere megapiksler. Her er det mye annet som spiller inn for det har skjedd mye med både sensorstøy og fotoneffektiviteten på de 6 årene. Prosesseringen i kameraet eller på PC har også utviklet seg enormt.

 

Uansett merke så reduseres per-piksel-støyen når man reduserer antall piksler. Det gjelder ikke bare Samsung. Men som sagt: totalbildet får ikke redusert støyen når man reduserer antall piksler. Fysikken og matten bak dette er egentlig ganske enkel, men litt tung å forklare. Du kan se en glimrende grafisk forklaring av hvorfor det er sånn i figur 4 her.

Lenke til kommentar

Når jeg henviste til canon så mente jeg selvfølgelig kamera med samme brikke. Ikke et eldgammelt utdarte kamera mot siste skrik. Eos serien for amatører er et fint eksempel. Bare sånn for ordens skyld, er du canon mann? Jeg vet at mange canonister bestrider støy pixelforholdet da canon ikke lengre er best på dette. De ligger vel temmelig langt bak Nikon, gjør de ikke?

Men nå stopper vi her. Jeg mener htc sin brikke vil klare å ta bedre bilder i dårlig lys pga ferre pixler på samme type brikke som konkurrentene, du er uenig. Vi får leve med detm

Lenke til kommentar

Jeg har hverken Canon eller Nikon uten at jeg ser hvilken relevans det skulle ha for fysikken og matematikken her. Har du skumlest litt i artikkelen jeg linket? Det står ganske enkelt forklart hva som er forskjellen på støy-per-piksel og hele-bildet-støy. Det har ikke noe med merker eller meninger å gjøre. Det er matte og fysikk. Teoretiske fakta og tilhørende målinger som bekrefter teorien i praksis.

 

Hvilke konkrete Canonkamera er det du tenker på? Jeg trodde du mente nettopp gammelt vs nytt med dette sitatet:

Canon var jo det beste eksemplet med å gå fra lite støy lav oppløsning til rimelig heftig støy og høyere oppløsning.

 

Canon er for tiden best på støy i video (1DX) mens Nikon er best på støy i stillbilder (D4, D600 og D800). Alle disse har samme sensorstørrelse og ble lansert i 2012 med sensorer som ikke har vært brukt i tidligere kameraer.

Lenke til kommentar

Vel jeg sa vel hvilken kameraserie jeg siktet til i et annet innlegg.

Men du mener altså at færre pixler på samme område ikke genererer bedre bilder ibdårlig lys. Jaja. Der er jeg i såfall helt uenig. Kan i samme slangen nevne at jeg er fornøyd med kameraet i min note2 og jeg trenger ikke et mobilkamera som tar supergode bilder i svakt lys. Så for meg er ikke One sitt kamera avgjørende for mobilvalg i fremtiden. Men jeg aksepterer at den har et bedre kamera ennvdet samsung har. Fått med deg at one får en sw oppdatering for å forbedre bildekvaliteten ytterlig?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Samsung Galaxy S3 tar bilder i mørket uten blits den også med den nyeste oppdateringen av android er det bare å velge svakt lys så blir det utrolig bra. Så HTC har ikke noe unike dær nei. Husk også alel sammen at HTC overvåker all bruken du gjør med mobilen, og sender det til seg selv, Så HTC vet hva du bruker mobilen til. Dette var det værtfall en stund tilbake, om de har endret dette tviler æ veldig på.

Dette er jo bare viss vas. HTC har en hardware som tar gode bilder i dårlig lys. Samsung bruker aggressiv støyfjerning, noe som ikke er sammenlignbart. At HTC skulle overvåke bruken din, er også bare tull og tøys. At Android sender data om ditt bruk til en server, kan godt hende, men da i alle fall kun for å få en tilbakemelding om ting virker slik de var tiltenkt. Og alt er selvfølgelig anonymt.

Før du drar fanboy kortet opp av lomma, kan jeg opplyse om at jeg har Galaxy Note 2, og er strålende fornøyd med den.

Hvor har du dette fra? Alt han sier er vel bare at Samsung Galaxy S3 har mulighet for lang lukkertid. Man trenger ikke høy ISO og dermed mye støyfjerning når man bruker lang lukkertid.

Nei, han sier ikke noe i nærheten av det du sier.

 

Ser du drar dette svært langt med kamera til S3 som ikke har noe med tråden å gjøre. Du kunne latt det ligge, men du bruker utrolig mye på nettopp dette. Det er interessant siden du er moderator og da legger du lista for oss andre.

Lenke til kommentar
Men du mener altså at færre pixler på samme område ikke genererer bedre bilder ibdårlig lys.

Nei, det er ikke en mening, det er matematikk og fysikk. Godt dokumentert med grundig forklaring og praktiske måleresultater i linken jeg ga.

 

PS. Jeg sier ikke at HTC One har et dårligere kamera enn SGS3 eller lignende. Jeg sier bare at jeg ikke ser noe til det store forspranget noen hevder det har i dårlig lys. Årsaken er som jeg dokumenterer, sensorene har omtrent samme størrelse og da er de omtrent like gode på høy ISO. Når man ser på totalbildet, ikke pikselpeeping på ulik forstørrelse.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Nei, han sier ikke noe i nærheten av det du sier.

Hvordan skal jeg vite det da? Jeg er jo ikke tankeleser. Lang lukkertid gir gode støyfrie bilder når det er mørkt, akkurat slik han sier. Blendertallet er jo gitt og høy ISO ville ikke gitt det resultatet. Høy ISO gir mye støy. Han sier det ikke rett ut, men hvordan du klarer å tolke det på noen annen måte er meg en gåte.

 

Ser du drar dette svært langt med kamera til S3 som ikke har noe med tråden å gjøre. Du kunne latt det ligge, men du bruker utrolig mye på nettopp dette. Det er interessant siden du er moderator og da legger du lista for oss andre.

HTC One handler selvsagt mye om kameraet. Den egenskapen ved telefonen som markedsføres aller hardest og som det er knyttet størst forventninger til. Da er det selvsagt relevant å gjøre sammenligninger. At newnick gang på gang viser at han ikke gidder å sette seg inn i saken (link, forklaringer etc) og tror dette handler om merketilhørighet får det dessverre til å balle på seg.

 

newnick bygger opp under megapikselmyten v2.0 (flere piksler gir mer støy i bildet) og villeder leserne av tråden. Jeg har som sagt dokumentert grundig hvorfor den myten er feil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Hvordan skal jeg vite det da? Jeg er jo ikke tankeleser. Lang lukkertid gir gode støyfrie bilder når det er mørkt, akkurat slik han sier. Blendertallet er jo gitt og høy ISO ville ikke gitt det resultatet. Høy ISO gir mye støy. Han sier det ikke rett ut, men hvordan du klarer å tolke det på noen annen måte er meg en gåte.

 

 

HTC One handler selvsagt mye om kameraet. Den egenskapen ved telefonen som markedsføres aller hardest og som det er knyttet størst forventninger til. Da er det selvsagt relevant å gjøre sammenligninger. At newnick gang på gang viser at han ikke gidder å sette seg inn i saken (link, forklaringer etc) og tror dette handler om merketilhørighet får det dessverre til å balle på seg.

 

newnick bygger opp under megapikselmyten v2.0 (flere piksler gir mer støy i bildet) og villeder leserne av tråden. Jeg har som sagt dokumentert grundig hvorfor den myten er feil.

 

Simen1: Du kaster deg på et forsvar om en uttalelse om S3 sitt kamera i denne HTC ONE tråden. Og fyller opp en hel side her om det. Og ikke ETT ord om at du drar dette off topic. Newnick innså dette og kommenterte dette. Bra gjort av han. Men at du som moderator ikke ser dette er utrolig merkelig.

 

Og det sier om at det er kameraet som markedsføres aller hardest på denne telefonen stemmer jo bare ikke!

Først og fremst er det designet og byggekvaliteten i hel aliminium som fremheves. Deretter er det startskjerm med Blinkfeed, så det levende fotogalleriet og så stereo fronthøyttalere.

Endret av jess2310
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Tja, synes egentlig det du bedriver er flisespikkeri. Denne er vel den telefonen som har desidert mest teknologi samlet, og da snakker vi om relevant teknologi. Fm sender i telefoner er utdatert, og blåtannadapter til bilstereo koster så og si ingenting lengre, så det blir bare unyttig ekstra som du selvfølgelig hadde måttet betale for. Dab radio kunne kanskje vært noe, men du må jo ikke glemme at du får en hel verden av radiostasjoner via nettet på denne, også de norske. Etter min mening er uttrykket "alt av teknologi" på sin plass å bruke på en slik telefon. Men du svarte ikke på mitt spørsmål. Hvilken telefon har du?

 

LG KF750 som skal byttes ut snart. Trofast sliter, med glimrende menyløsninger, men nå er det apper og wifi som er behovet.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...