Jump to content

smartphone

Medlemmer
 • Content Count

  739
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

152 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg var ute etter noe liknende det jeg linket til, ikke nødvendigvis det samme. Jeg har fått tak i et transparent i silikon, ikke glatt og fungerer greit. Jeg tviler på noen er interessert i noe du skyter ut med kanon
 2. Beklager sent svar, men sommer og fint vær krever sitt Ønsker noe liknende dette transparent, men som også beskytter fronten og skjerm, men ikke flipdeksel. https://www.mytrendyphone.no/shop/samsung-galaxy-s9-plus-4smarts-airy-shield-deksel-227073p.html Noe som bygger lite, men likevel beskytter begge sider. Ikke flipdeksel og transparent og ikke så kraftig som otterbox. Takk for forslaget, men litt slankere. Ikke så robust og transparent.
 3. Noen som har tips til deksel? Trenger tips til transparent deksel som beskytter skjermen også.
 4. Nå snart ett år gammel, men fortsatt verdt å kjøpe? PhoneArena Unboxing GSMarena HTC U11 review: A return to glory 2 måneder med U11 HTC U11 tips & tricks Er U11 fortsatt verdt å kjøpe i 2018 Android Authority HTC U11 vs Samsung S8 Android Authority - etter en uke OTHER HTC U11 VIDEOS HTC U11 review: https://youtu.be/NazViveXBoI HTC U 11 vs Samsung Galaxy S8 (camera) : https://youtu.be/15NnR0WyPPY HTC U 11 vs Samsung Galaxy S8 (speed test) : https://youtu.be/CaqJ8VDD9LQ HTC U11 vs GH4: https://youtu.be/iCUtNSTzIx0 HTC U 11 vs Samsung Galaxy S8 (camera): https://youtu.be/15NnR0WyPPY HTC U11 50 sample photos: https://youtu.be/JSZQ-csa_Bo HTC U11 sample video clips: https://youtu.be/fCrgYo51lX4 HTC U11 unboxing: https://youtu.be/MwrshTgS5kI HTC U11 first look: https://youtu.be/JjCPTVtm26k
 5. Tek.no sin sniktitt: https://www.tek.no/artikler/sniktitt-sony-xperia-xz2-sony-xperia-xz2-er-selskapets-nye-toppmodell-vi-har-provd-den/431274 Tech Advisor unboxing and setuo Techradar: https://www.techradar.com/reviews/sony-xperia-xz2-review Engadget i tekst: https://www.engadget.com/2018/04/03/sony-xperia-xz2-review/ Engadget video GSMarena "Complete walkthrough", kanskje ikke komplett, men ganske grei Batterisammenlikning, hvor det også opplyses hvordan praktisk bruk avviker fra testen
 6. Jeg har gått i gjennom apper og inn på Innstillinger - Utvikleralternativ - Aktive tjenester. Avinstallert kun Wimp og avsluttet noen "aktive tjenester" . Så har jeg avsluttet NFC, lurer på om det var den som trakk. Det virker nå som telefonen nesten ikke trekker strøm i dvale, nesten bedre enn før. Da holdt den en dag med god margin. BT står alltid på for auto-synk med Garmin (puls og skritt). Wifi styres automatisk av en app. Mulig jeg venter med kjøp av ny mobil hvis batteriet holder godt i gjennom dagen som før.
 7. Jeg lurer på å kjøpe en XZ2 (med trådløse ørepropper) ca 8000 eller XZ1 ca 4500. Regner med å kunne ha XZ2 ca 3 år og XZ1 ca 2 år. Ser på tester at S9 har bedre kamera - som jo teller en del. Batteritid på Sony antakelig bedre. Sony har kjappere oppdatering er på android. Jeg har en Z3+ nå, har hatt den i 2,5 år og nå begynner batteriet å bli dårligere. Litt opp og ned, prøver å fjerne apper som bruker litt ekstra. Ofte varer den dagen ut og vel så det, men mer tull enn før. varmere telefon til tider. Hva anbefaler dere å kjøpe? Bør jeg kjøpe en S9, er Samsung best på både kamera og batteri og annet? Eller er fortsatt Sony et greit kjøp?
 8. Aarønes som følger bransjen mener de høye prisene skyldes manglende konkurranse http://www.side3.no/teknologi/norge-har-fem-ganger-sa-hye-priser---na-taper-vi/3422803266.html "Teleanalytiker Tore Aarønæs har tidligere sagt til Nettavisen at han mener svak konkurranse er årsak til de høye prisene i Norge. - Det er i grunn til å anta at de høye prisene henger sammen med at vi bare har to aktører - det har vært et behagelig og forutsigbart duopol i lang tid. I andre land med hardere konkurranse - og kanskje også en flinkere teleregulatør - så får man et annet resultat, har han sagt. Han får langt på vei støtte av rapporten til Nkom." Samme artikkel sier følgende om overskuddet til Telenor i Norge: "Selskapet er for tiden inne i en tung investeringsperiode for mobilnettet, men likevel viser selskapets egne regnskapstall for 2014 viser at den norske divisjonen sitter igjen med 43 øre i overskudd for hver eneste krone kundene betaler." De andre mobiloperatørene tjener også svært godt, de trenger ikke å sette ned prisene mer siden konkurransen er svak. Fra Telenorgroup sine sider, månedlig inntekt på mobilkunder: Norge 319 kr, Sverige 177 kr, Danmark 143 kr, Ungarn 98 kr, Thailand 55 kr, India 11 kr. Myanmar 32kr og Bangladesh 12 kr pr. måned i mobilinntekt pr. abo. Dette er land hvor Telenor skal gjøre det godt. Det er klart at prisen er nesten dobbel i forhold til Sverige sier mye.
 9. Allerede her viser du at du ikke har tilstrekkelig kunnskap om temaet skatt til å bidra til diskusjonen. Takk for ditt verdiløse bidrag, døra er der borte. Før du kommer tilbake har du selvsagt satt deg inn i begrepene direkte og indirekte skatter. Jeg skal ikke kaste bort mer tid på deg, men ser at moderatorer her på forumet ofte oppfører seg svært usaklig og dårlig. Tilføyer at du ikke noen gang har snakket om indirekte skatt. I dagligtale er det skatt og avgifter, enkelt og greit.
 10. Denne påstanden syntes jeg du skal komme med dokumentasjon på. Jeg sier to ting norske mobilabo betaler utbygging i resten av verden. Inntjeningen i Norge er enorm i forhold til andre land, både i Norden, Europa og resten av verden. I Norge er det ca 3 mill. mobilabo, resten av verden er det ca 205 mill. mobilabo. I Norge er det altså ca 1,5% av abo, mens inntektene er ca 25% i Telenor hvis jeg husker riktig. Det stemmer visst 125 milliarder inntekt i verden, 32 milliarder inntekt i Norge https://www.telenor.com/investors/company-facts/key-figures/ http://e24.no/boers-og-finans/telenor/telenor-oeker-inntekter-og-driftsresultat/23743650 Altså inntektene i Norge er enorme, i tillegg er overskuddet også svært stort. Det andre er at tapene i nye markeder utenfor Norge er svært store. Alle bedrifter gjør feil, men å gjøre feil når alle ting tilsier at man ikke bør satse er ikke bra. Dette gjelder Telenors satsing i India som nåværende direktør Sigve Brekke er ansvarlig for. Som du ser under har jeg ikke overdrevet. "Telenor har hatt et samlet tap på driften i India på 10,5 milliarder kroner siden oppstarten i 2009 og har investert mer enn 14 milliarder kroner. Det betyr at Telenor totalt sett har svidd av nesten 25 milliarder kroner på India-satsingen." http://www.dn.no/nyheter/2017/02/23/0454/Telekom/telenors-kostbare-india-mareritt-over Jeg får legge til at etter 25 milliarder satsing i India er Telenor India i dag ikke verdt noe. Dette er dokumentert omfattende i media,tapene rundt i verden,så godt gjort at du ikke har fått med deg. Jeg sier dette kun siden det virker som du mener jeg bløffer. Her er 126 sider pdf fra hva Kapital har skrevet om kritikkverdige ting i Telenor http://213.225.89.160/kapitaltelenor/files/assets/common/downloads/publication.pdf Nå har jeg brukt mye tid på å svare deg ordentlig, så ville satt pris på et svar fra deg @MegaMann2
 11. Nei det er ikke åpenbart. Antall innbyggere i Norge: 5,196 millioner. I 2015 fikk 3 140 000 personer fikk utbetalt lønn og honorarer i Norge i 2015. Hva mener du? Mener du å si at det er mer enn 5,196 millioner mennesker i dette landet som betaler skatt? Er ikke merverdiavgift skatt...? Nei, det er ikke skatt, det er en avgift. Skatt betales av inntekt eller formue. Inntektsskatt, formueskatt, eiendomsskatt og bedriftsskatt. Utsagnet ditt om at det er flere skattebetalere enn innbyggere er så tåpelig at det må bli motsagt. Så det @Grimnir sier er korrekt. I tillegg er det slik at en stor del av skatten er av lønn utbetalt av staten. Ca, 900 000 får sin lønn fra det offentlige, arbeidsstyrken er ca 2,7 millioner mennesker. Det vil si at det er under 2 millioner skattebetalere som skal dra lasset. NAV på statsbudsjettet er ca en tredel, så det er mye skattytere skal finansiere. (gammel artikkel fra 2011) http://www.tv2.no/a/3604070 Petroleumsskatt bidrar med ca 250 milliarder nesten like mye som NAV bruker.
 12. Jeg hadde nok hatt problemer med å få datatilgang i Kroatia uten å slå på roaming..
 13. Hvis Chili går over til Telias nettverk har jeg antakelig lite valg.. Hvis ikke det viser seg at jeg på en eller annen måte får min Z3+ til å virke på Telias nettverk. Samtaler virket og data virket ikke, da har det vel definitivt noe med roaming å gjøre.
 14. Her er det i hvertfall tre teorier om hvorfor norske mobilabo er så mye dyrere i Norge enn Danmark. 1. Krevende topografi 2. Høyere kostnadsnivå 3. Manglende konkurranse Hvis vi skal se på de to første så gir de begge høyere priser for å bygge nettet og det er naturlig å tro at kostnadene blir så høye at man ikke tjener noe særlig på å være mobiloperatør. Så er det slik at i Telenor finansierer norske mobilabo utbygging i resten av verden. Denne utbyggingen gir i tillegg svært høye tap, ca 20 milliarder i India og store tap i andre land også. Da ser det plutselig ut som prisene i Norge kunne vært mye lavere. Inntektene fra Norge er vel også lyspunktet i Telenors regnskap, særlig etter Sigve Brekke ble sjef. Det gjør også at jeg synes manglende konkurranse er en langt mer sannsynlig grunn for høye priser på mobilabo i Norge.
 15. Jeg har en Sony Z3+ og hadde Telia abo Smart basis. Var i København i fjor og hadde fri roaming, men fikk den ikke til å roame. Jeg sjekket med kundeservice Norge som ikke greide å løse problemet. De laget en sak og når jeg kom tilbake til Norge fikk jeg svar at problemet var telefonen. Jeg fikk ikke mer hjelp. Gikk i Telia-butikken jeg kjøpte telefonen og fikk heller ikke mer hjelp. Fikk beskjed om å resette telefonen. Var i Kroatia i fjor også og roaming virket ikke der heller. I Danmark i en Telia-butikk fikk jeg opplyst at det var roaming-problemer var det ofte Sony. Synes det var plundrete og siden jeg har hatt tre HTC med android og to med Windows og aldri hatt problemer med roaming. Jeg har hatt mange forskjellige operatører inkludert Tele2 og OneCall. Jeg byttet til Telenor og tenkte det var verdt å prøve. Jeg var i Kroatia igjen og jeg har ikke endret noen innstillinger og roaming virket uten videre. Jeg har kun byttet SIM og gjort vanlige innstillinger. Jeg er egentlig ikke glad i Telenor og synes det er altfor dyrt og kanskje derfor har aksjer i Telenor. Jeg synes det er merkelig at Telia mener det er min Sony som er problemet og at det ikke ligger hos Telia. Særlig når roaming virket uten problemer med Telenor. Det er kjedelig når vi kun har to nettverk, Telia og Telenor. Synes kundeservice hos Telia var lite hjelpsomme, men har som sagt ikke hatt problemer med roaming før med flere andre operatører. Er det andre som har problemer med Telia og roaming - eventuelt Sony? Jeg kunne tenke meg å bytte til Chili som Telenor som operatør, men lurer på om noen har problemer med roaming eller Sony?
×
×
 • Create New...