Gå til innhold

Du får ikke den nett-hastigheten du betaler for


Anbefalte innlegg

Bor du et sted hvor Telenor sliter med nettlinje, da bruker man ikke Telenor. Jeg bor 400meter fra å få fiber og høyhastighet adsl. Og Telenor kunne ikke gi meg bedre linje enn 1000kb/s ned og 200kb/s opp. Søkte litt rund og fant Broadnet og de kunne levere høyere hastighet enn de store aktørene som Telenor, Canal Digital, Nextgentel osv...

Bytter leverandør her nå Max på linja skal ligge mellom 5 til 6mb fra NextGenTel å det kan man leve med.

De opererer med eget utstyr slam etc. etc. til samme pris som Telenor som jeg har i dag

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørs hvor jeg skal på nettet.Har vell 30/30 nå fra Altibox, oppgradert fra en 10/10 plan men ser ikke fnurten av denne hastigheten når jeg skal nå noe borte i Uniten Bløff og San Francisco omerådet, ca 500 Kbps er vanlig.Mens til kompisen min i Nord Norge på Altibox nettet får jeg full pott minus overheaden på ett litt tilrigget nettverk.Årsaken til førstnevnte er vell at linken til San Francisco som Altibox leier er vell ikke så veldig dyr, og derfor har den mindre båndbredde og ergo, lavere hastighet.

 

fiks LANe ditt ^^

Lenke til kommentar
Haha, nå er det sikker en del kunder fra Loqal som ikke er fornøyd etter at Hardware tipset dem om opplastingshastigheten...er det mulig :)
Jeg har den omtalte 90/10-linja til loqal... Og ja, jeg er forbannet! Ikke for dette blir nevnt, men for jeg kun har 11 mbit opp! Føler meg snytt! I tillegg står det at jeg burde betale 7,3% mer for linja jeg har! Uhørt!Fra sprøløk til revolver...Det er nok en del brukerfeil som gjør disse utslagene. Men når jeg tester opp mot nettfart, har jeg aldri fått riktig hastighet. Testen er over på sekunder.Speedtest.net er ikke godkjent såvidt jeg vet av post og teletilsynet, men det er den som gir meg mest entydige resultater. Har alltid hatt rundt 110% av lovt hastighet.Før:12/5 - reellt: 13,2/5,5Nå:90/10 - reellt: 99-101/11-11,3Tatt flere tester til alle døgnets tider, og resultatet er konsist.Redigert:Når jeg tester nedlastingshastighet opp mot nettfart, er testen over så kjapt at jeg vet ikke om det er nok data til å måle nøyaktig? Skulle kanskje tro det men når resultatet varierer sånn fra hver gang...Opphastighet er spot on hele tiden...

 

TPtest.se ^^ bruker den på fiber.

speedtest har for mye load

 

Lenke til kommentar

fiks LANe ditt ^^

 

Greit, du betaler for kabelstrekken, kabelen og reparasjonen av hull i gulv og parkett etter at jeg flytter, samt at du overtaler huseier til å godta det.

Uansett, hastighetsproblemet i utlandet er du ALDRI garantert at du får din båndbredde, og det hele spørs hvilke linker din ISP får billigst, de MÅ betale leie og derfor får du ikke alltid raskeste ruten til ett punkt.

Ett godt eksempel er en i Kanada for en stund tilbake hvor ISPen mistet ene ruten sin (Problemer med nettverket) på tur imot New York.

Man skulle tro at kommunikasjonen ble rutet alternativt forbi noen av de andre byene de har huber i, men nei...

Fra Toronto og ut gikk kommunikasjonen mot Denver, derifra til San Francisco, ned til Los Angeles og deretter en snartur innom New Orleans før den kom inn mot New York.

 

Årsak? Billigere rute for ISPen å benytte som backup.

Lenke til kommentar

Klarer ikke helt å se det store problemet om man får 4 eller 5 mbit/s av ISP-en sin. Prisdifferansene mellom hastigheten bruker etter min erfaring å være minimale (type 40-50,- mer pr mnd) for den dobbelte hastigheten. Har selv jobbet for en ISP og de gangene man ikke fikk full fart var det enten gammel kobber i bakken eller for langt fra sentralen, der av ikke noe vi kunne gjøre noe med.

Lenke til kommentar
fiks LANe ditt ^^
Greit, du betaler for kabelstrekken, kabelen og reparasjonen av hull i gulv og parkett etter at jeg flytter, samt at du overtaler huseier til å godta det.Uansett, hastighetsproblemet i utlandet er du ALDRI garantert at du får din båndbredde, og det hele spørs hvilke linker din ISP får billigst, de MÅ betale leie og derfor får du ikke alltid raskeste ruten til ett punkt.Ett godt eksempel er en i Kanada for en stund tilbake hvor ISPen mistet ene ruten sin (Problemer med nettverket) på tur imot New York.Man skulle tro at kommunikasjonen ble rutet alternativt forbi noen av de andre byene de har huber i, men nei...Fra Toronto og ut gikk kommunikasjonen mot Denver, derifra til San Francisco, ned til Los Angeles og deretter en snartur innom New Orleans før den kom inn mot New York.Årsak? Billigere rute for ISPen å benytte som backup.

 

traceroute.

Det du sier er at ISPen deres har problemer? kjøper billig route? da ville også kompisen din ha problemer. Det er ikke tilfellet.

Lenke til kommentar

traceroute.

Det du sier er at ISPen deres har problemer? kjøper billig route? da ville også kompisen din ha problemer. Det er ikke tilfellet.

 

Til utlandet merker jeg hastighets forskjeller.

MEN! Kompisen min er i NORGE! Ergo, god hastighet da vi sitter på fiber nettverket som tilhører lyse / Altibox men som selges av kraftleverandørene.

Det er slik nettet funker, du har ingen garanti for hva du får straks du forlater landet, riktignok sliter Altibox eller kraftleverandøren min med DNS servere, de er ofte nede... Derfor har jeg kompensert med Google DNS som tillegg og har hatt god oppetid.

 

Ikke at jeg klager på Altibox, bare at de er billige på utenlandske ruter, men mesteparten av trafikken har vært til kompisen min, så derfor blir det Altibox neste gang ved flytting også.

Lenke til kommentar
I tillegg påvirkes resultatene av kapasiteten på kundenes datamaskiner, og av forstyrrelser på, eller begrensninger i, de trådløse hjemmenettene, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Husby i Get.

 

Sånne ting (forslag om forbedringer) kan aktører som f.eks. Get hjelpe brukerne med på sine hjemmesider og supportsystemer.

Lenke til kommentar

Har guruene hos Nettfart.no gjort noen vurdering av hvor stor innvirkning "bufferbloat" har på netthastighetene? Kanskje det ikke er selve infrastrukturen men begrensningene som ligger i hastighetsreguleringen i TCP som slår negativt ut?

 

Jeg gruer meg til å få høre om denne saken på amerikanske web casts ...

"The Norwegian web site 'net fart' ...."

Som om vi ikke sliter nok med ryktet fra før ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
traceroute.Det du sier er at ISPen deres har problemer? kjøper billig route? da ville også kompisen din ha problemer. Det er ikke tilfellet.
Til utlandet merker jeg hastighets forskjeller.MEN! Kompisen min er i NORGE! Ergo, god hastighet da vi sitter på fiber nettverket som tilhører lyse / Altibox men som selges av kraftleverandørene.Det er slik nettet funker, du har ingen garanti for hva du får straks du forlater landet, riktignok sliter Altibox eller kraftleverandøren min med DNS servere, de er ofte nede... Derfor har jeg kompensert med Google DNS som tillegg og har hatt god oppetid.Ikke at jeg klager på Altibox, bare at de er billige på utenlandske ruter, men mesteparten av trafikken har vært til kompisen min, så derfor blir det Altibox neste gang ved flytting også.

 

Hvis han har en hastighet til usa vil du ha samme med mindre du har andre linje problemer.

Det skal ligge under samme MAN.

Her finner du hvertfall en del informasjon om altibox sin infrstruktur, http://ripe62.ripe.net/presentations/presentation-archive

 

Flyttet nå. 0 altibox. her. canal digital. bahh. ustabil drit.

Har hatt 100 mbit fra altibox siden den kom.

 

Savner altibox. :(

Lenke til kommentar

Jeg hadde 70/10Mbit hos Canal Digital frem til i gårkveld. Jeg har ringt de ganske ofte å fått opprettet "hastighetsklage", men de gjør jo ikke noe med det. I snitt har jeg hatt ca 20Mbit ned å 10 opp, i gårkveld hadde jeg 12Mbit ned og 1.2 opp. Skulle fått klaget de inn til forbrukerombudet, om det er noe vits i..

Lenke til kommentar

Hvis han har en hastighet til usa vil du ha samme med mindre du har andre linje problemer.

Det skal ligge under samme MAN.

Her finner du hvertfall en del informasjon om altibox sin infrstruktur, http://ripe62.ripe.n...ntation-archive

 

Flyttet nå. 0 altibox. her. canal digital. bahh. ustabil drit.

Har hatt 100 mbit fra altibox siden den kom.

 

Savner altibox. :(

 

Det som står på ripe sine sider begynner å bli litt utdatert :)

står litt mer oppdatert info f.eks her

http://www.mobizmag.no/2012/02/13/leverte-nasjonalt-nettverk-til-altibox/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...