Jump to content

trrunde

Medlemmer
 • Content Count

  2302
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by trrunde

 1. Du har ikke klart å sette opp dns server på mikrotik, dermed kommer den seg ikke på internett og får lastet ned oppdateringer. Se under IP -> DHCP client Finn ditt want interface og huk av for use peer dns yes. Edit: ser ut som du administrerer boksen via mac adressen og ikke ipadressen. Har du i det hele tatt lagt inn config slik boksen har en ip?
 2. FMG er en type hjemmesentral fra altibox. https://www.altibox.no/wp-content/uploads/2016/01/Montering_AltiboxFMG_september2015.pdf
 3. har RB4011, har ny tv-løsning Må ha routing av diverse subnet via vlan 101 ja
 4. har ikke fått med meg at den var beta, har nå uansett fungert smertefritt for meg. Er nå på versjon 6.46.1 [admin@torvmyrveien] > /system package print Flags: X - disabled # NAME VERSION SCHEDULED 0 X ntp 6.46.1 1 user-manager 6.46.1 2 openflow 6.46.1 3 routeros-arm 6.46.1 4 system 6.46.1 5 ipv6 6.46.1 6 X wireless 6.46.1 7 X hotspot 6.46.1 8 mpls 6.46.1 9 routing 6.46.1 10 ppp 6.46.1 11 dhcp 6.46.1 12 security 6.46.1 13 advanced-tools 6.46.1 14 multicast 6.46.1 [admin@torvmyrveien] > Ikke så mye config på selve igmp-proxy delen. /routing igmp-proxy set quick-leave=yes /routing igmp-proxy interface add alternative-subnets=0.0.0.0/0 interface=vlan-tv upstream=yes add interface=bridge-lan
 5. har en edgerouter x fra ubiquiti, denne kjører ddns mot dyndns. Vil tro unifi serien også støtter denne.
 6. har du installert pakken for multicast? Mener den ikke var standard. Jeg kjører mikrotik RB4011 hjemme selv, aktivert igmp proxy og har fungerende multicast. (du trenger også noen subnets som må routes via vlan 101)
 7. Jeg vil gjette på at et av de første områdene privatkunder vil merke dette er innen gaming. Det vil ikke bli kjekt for dem når isp er tomt for ipv4 og begynner med CGNAT av en hel haug med kunder. Xbox og PS er vel ikke så glad i NAT.
 8. hvilke leverandør har du? Har sålangt ikke opplevd noen problemer selv med DS piloteringen.
 9. Det kommer til neste år, jeg er en av de 3000 kundene som har fått det allerede. Det vil være tilgjengelig for alle, men det er veldig varierende hvordan de forskjellige cpe støtter ipv6.
 10. hvilke type hjemmesentral har du ? hvordan oppleves ping mot denne? Helt stabilt eller varierende?
 11. hvem som skulle hatt det? acessnodene er vanligvis koblet opp med x antall 10g linker, men sluttbrukerne er vanligvis koblet på gigabit. (Er også enda noen som er koblet på 100Mbit interface, men de jobber med å flytte disse) Bedriftskunder har jo også mulighet for å bli koblet opp med 10G eller mer, men dette koster jo endel.
 12. Når fiberen nylig ble kappet under oppussing så kom dem å blåste ny fiber, de blåste da fiber med to tråder fra meg og til skapet, men de kappet den ene fibertråden i stedet for å ha den liggende løst slik jeg hadde før den ble ødelagt.
 13. med min gamle hjemmesentral hadde jeg to fibertråder inn, når jeg ble oppgradert til en gigabit node så hadde montøren kun bidi optikk, så da benyttet de seg kun av den ene fibertråden og den andre ble liggende ubrukt inni mediakonverteren. (dette var Lyse)
 14. Dersom det er trukket to fibre fra skap og inn til deg så kan en fiber benyttes til din leveranse og den andre fibertråden benyttes til leiligheten.
 15. hvilke dns server har du på pcen din? Hvilke dns server er satt opp i routeren?
 16. ja leste en gang til nå ser de hadde konkludert med at driftsbrudd / planlagt arbeid ikke skulle bli regnet med når de regnet ut avgiftene.
 17. nei det tviler jeg på, men om de legger lasten over på generatorene så vil de ikke trekke nok effekt fra høyspent nettet? Så for kraftsselskapet så vil vel muligens dette se likt ut som ved et utfall?
 18. trenger vel ikke være nedetid på hele datasenteret. Hva om det skal utføres arbeid som gjør de må kjøre på generatordrift en periode?
 19. tipper du bor i rogaland? Altibox har en speedtest servere stående på Rennesøy så blir kort vei da
 20. både du og de som leier vil få tilgang til alle opptakene siden det er knyttet opp mot kundeforhold og ikke per dekoder.
 21. hvilke subnet har du på hjemmenettet ditt? Og hvilke subnet får du når du kobler til bredbåndsrouter fra tp-link? Dersom begge to er f.eks 192.168.1.x så vil du aldri få tilgang til hjemmenettet pga route tabellen på pcen din sier at subnettet du prøver å nå er lokalt og vil ikke bli sendt gjennom openvpn tunellen.
×
×
 • Create New...