Jump to content

trrunde

Medlemmer
 • Content Count

  2379
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

88 :)

About trrunde

 • Birthday 12/08/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

21537 profile views
 1. Technicolor er produsenten av hardware, aner ikke om det vil funke med harmony. https://www.technicolor.com/news/connectedhome/altibox-selects-technicolor-connected-homes-high-end-jade-set-top-box
 2. aha, ja igmp proxy må settes opp med lan som downstream og vlan 101 som upstream. Det fungerer fint å bare sette 0.0.0.0 som altnet i igmp proxy, da får du ikke problemer med multicast dersom de plutselig skulle sende multicast fra nye prefix. igmp snooping er en funksjon som bør legges på switchene dine, denne sørger for at multicast trafikken kun går ut på nødvendige interface i stedet for å gå ut på alle interface på switchen.
 3. problemer med multicast trafikken. Helt i starten går trafikken som unicast, før etter ca 30 sekunder switcher den over til multicast. Det er dette som fører til at bildet ditt blir sort. Sjekk oppsett av igmp-proxy, sjekk routing av de to subnetta som skal via vlan 101, sjekk at brannmuren tillater multicast trafikken.
 4. https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/9vXg3p/altibox-blir-det-foerste-selskapet-i-europa-som-inngaar-samarbeid-med-go trengs ikke kun være google. Men pga samarbeidet mellom Google og Altibox så går oppsettet automatisk med google wifi / nest wifi fins ørten guider rundt på nett som forklarer hvordan en kan sette opp eget utstyr med vlan og igmp-proxy for å oppnå det samme.
 5. technicolor er produsenten av model A stb. https://www.technicolor.com/news/connectedhome/altibox-selects-technicolor-connected-homes-high-end-jade-set-top-box
 6. dersom enp2s0 er interfacet som er koblet opp mot fiberen så kan du sette mac adressen der direkte.
 7. ser at firehol kjører "drop alt" som standard, så du må selvfølgelig også lage firehol/iptables regler som tillater multicast trafikken.
 8. du må klone mac adressen til hjemmesentralen for å få ip på vlan 101 ja. Du må også route 172.21.0.0/16 via vlan 101 og 10.133.0.0/16 via vlan 101
 9. ER-4 vil fungere helt fint, men tror den kun har routede porter så du bør hive en switch bak den slik at du slipper å kjøre trafikk via cpu på bridge gruppe.
 10. nei, jeg sier at den er avhengig av å ha internett tilgang. Du skal ikke koble den til vlan 102. Du skrev ikke noe om hvilke type router du har, men du trenger en router som terminerer både vlan 101/102 på samme boks, så kjører du igmp-proxy på routeren din med vlan 101 som upstream og ditt lan som downstream. Så setter du både q22 og andre enheter på lan på denne routeren.
 11. hbo-max er avhengig av internett, det får den ikke når den kun har vlan 101 tilgjengelig. Du må få satt opp både vlan 101 og 102 på routeren din, og sette opp igmp-proxy på den. Kjører selv dette oppsettet på en mikrotik og hbo max fungerer helt fint. Finnes flere guider på nett for oppsett av dette.
 12. hva slags wifi enheter er det du har koblet opp? ser ut som du har to enheter der, dersom den kun blir brukt for wifi bridge til tv-dekoderen så kan du koble den til en av tv-utgangene på hjemmesentralen i stedet for tp-link switchen.
 13. det å restarte dhcp serveren vil ikke hjelpe. Men dersom du rebooter switch som endeutstyr er koblet på så hjelper det, det blir da en link down/up og da kjøres hele dhcp discover prosessen på nytt.
 14. jeg har unify wifi utstyr hjemme og får opp akkuratt samme detaljer som deg Anterialis, ingen detaljer om wifi kanal etc.
 15. har ikke funnet noe selv for ios, kun for android. Mistenker at apple kanskje ikke gir tilgang til dataene for app-utviklerne
×
×
 • Create New...