Jump to content

trrunde

Medlemmer
 • Content Count

  2345
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

83 :)

About trrunde

 • Birthday 12/08/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20371 profile views
 1. dersom du kun skal ha internett så holder det å definere vlan 102 har lagt litt detaljer her: https://github.com/trrunde/routerconfig/blob/master/edgerouter-x-altibox der er det også config slik du får ipv6 dualstack.
 2. trrunde

  VLAN

  hvor står denne? Hos deg eller bedriften?
 3. trrunde

  VLAN

  hva slags utstyr har du? Jeg ville nok i det minste skrudd av nat i din router og i hybel router og satt på en brannmur slik at bedriften ikke tillater trafikk fra 192.168.0.0/16 mot deres eget 10.0.0.0/24
 4. trrunde

  VLAN

  han får tilgang pga dere har nat på alle routere og ikke noen brannmur. Når hybel-router prøver å nå din hjemmerouter så blir han nated bak 192.168.0.x (hybel sin wan adresse, men din egen hjemmerouter ser jo ikke forskjell på om det er en annen router eller en enhet på ditt eget lan) samme når du går over wifilink og til bedrift, da blir all trafikk nated bak 10.0.0.x og bedriften sin router ser ikke forskjell på om trafikken kommer fra deg eller leieboer, alt kommer fra samme adressen uansett.
 5. config for both mikrotik rb4011 and ubiquiti with igmp proxy and dualstack https://github.com/trrunde/routerconfig
 6. Har du sett på mdns repeater mellom vlana? Har aldri vært borti T-WE så aner ikke hvordan den funker, men for å få chromecast etc til å funke på tvers av vlan kan du bruke mdns repeater.
 7. Det er ikke sperret for tcp/udp 53 Kan det ha vært problemer med at du satt på innsiden av nettet ditt og testet mot din wan adresse? @bmork: innkommende er nok tcp 25 åpent, men utgående er tcp 25 kun åpent mot altibox sine egne mail server prefix. (både ipv4 og ipv6)
 8. har aldri testet å migrere mellom forskjellige uck eller lignende, men etter AP/switch etc har blitt "adopted" av en uck så har de en inform url, denne inneholder ipadressen til den gamle cloudkey. Usikker på hvordan det vil gå, mulig du kan få dem til å finne udm med å sette inform url via dhcp opsjon? StueAP-BZ.v4.3.24# info Model: UAP-AC-Pro-Gen2 Version: 4.3.24.11355 MAC Address: 80:2a:a8:53:65:e0 IP Address: 10.11.12.4 Hostname: StueAP Uptime: 2186938 seconds Status: Connected (http://10.11.12.39:8080/inform) StueAP-BZ.v4.3.24#
 9. om du ikke har en kabeltester for cat5/6 så se om du får link ved å ta med en laptop i naustet og koble denne til med ledning.
 10. nei, har ikke testet det. Er lite 4k kanaler, eneste jeg husker er en sportskanal, og siden jeg bryr meg fint lite om sport så har jeg ikke den kanalen. iptelefoni har en bestemt båndbredde reservert, så har tv også høyere prioritet enn internett, så det sier seg selv at dersom en bruker voip/tv samtidig som kjører speedtest på en gigabit linje så vil du ikke kunne få den hastigheten på internett når du er koblet på gigabit porter i noden og har gigabit på wan interfacet på hjemmesentral.
 11. det er anbefalt å kjøre bromodus når du får en google wifi. Finnes det noen uttak for å koble til ledning på g-wifi? I såfall bør du koble switchen på der.
 12. jeg mener du må ta kontakt med Viken for å få svar på dette.
 13. Alle stedene jeg har bodd de siste 11 åra var allerede fiberen fra Lyse fiber på plass. Ble ikke noe etableringspris da. Foreldrene mine har nettop fått tilbud fra Altifiber, de skulle ha 4000 i etablering, masse dugnad og minst 20 stk for at altifiber gidder å bli med på prosjektet.
 14. du får nesten høre med lokal partner, du blir ikke kunde av altibox, du blir kunde av en partner til altibox. Lokal partner setter sine egne priser. (Viken fiber blir det vel for deg.)
 15. ja det fungerer over lengre tid. Om det ikke gjør det har du noe feil i oppsettet ditt. Jeg har hatt stabilt ipv6-pd med altibox i snart ett år.
×
×
 • Create New...