Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

SPØRREUNDERSØKELSE: Søvn og søvnvaner


vetle666

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vi er en gruppe på fem studenter som studerer bruksorientert design ved Institutt for informatikk ved UiO.

I forbindelse med en prosjektoppgave ønsker vi å finne ut mer om omgivelsene når folk skal legge seg til å sove.

På bakgrunn av dette ønsker vi å utarbeide en IT-løsning som kan bidra til økt søvnkvalitet.

 

Om noen her inne kunne tenke seg å svare på spørreundersøkelsen (tar kun noen minutter) så hadde det hjulpet oss veldig!

 

På forhånd takk!

Vetle

 

https://docs.google.com/forms/d/1kHoH0B6zn4-6GONXdWZD3Ju9PrCDMZZrEr25RSN6GgI/viewform

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

svart

 

Hjertlig takk! :)

 

 

Ikke at dette egentlig har noe med undersøkelsen å gjøre, men er 19 til 21 grader på et soverom normalt? Vi har 19 til 21 grader i stuen og prøver så godt vi kan å holde det på 16 grader på soverommet.

 

Nja, jeg aner ikke. Vi bare følte at det er veldig vanskelig å skulle anslå noe i grader, da vi antok at få vet hvor mange grader rommet faktisk er. Og er ihvertfall ingen tvil om at folk har forskjellige definisjon av "kaldt", "normalt" og "varmt".

 

Men når du sier det, jeg liker å ha det litt kjølig på soverommet, men det er kanskje normalt som du sier. Så kjølig blir normalt. Henger du med? :tease:

Lenke til kommentar

Ser at antallet som har svart økte ganske mye mer enn de som har kommentert her. Vi igjen takke til samtlige som svarer på undersøkelsen, inkludert de som ikke kommenterer her!

 

Om det er noen som lurer litt mer på hva vi skal bruke dataene til, så er det et prosjekt som baserer seg på en Arduino. Kort fortalt er det et lite kretskort med formål å hjelpe kunstnere, programmerere og andre personer med en ide til å kunne prototype nevnte ideer. En Arduino har veldig mange utviklingsmuligheter, og det er nesten ingen grenser på hva man kan gjøre med den. Noe av utstyret med kan kjøpe er sensorer, lysdioder, strøm-brytere, akselerometer og det beste av alt, den har mulighet for wifi! :ohmy: Hehe, også er den veldig billig og morsom!

 

Vår oppgave er å lage en prototype for noe som skal "Øke livskvaliteten" til brukerene. Vi kom fram til at søvn er noe som har stor påvirkning på alle mennesker. Undersøkelsen som dere er så snille å hjelpe oss med, viser oss også på en skala fra 1-7 på hvor mye deltagerne sliter med å stå opp, så er det et flertall som velger 6 på skalaen. Dette har gitt oss flere ideer vi kan bygge videre på, blant annet en som er inspirert av vekkerklokke appene du kan få til både iPhone og Android (Sleep as Android), som vekker deg opp når du er i den "lette" delen av søvnsyklusen, og en vanlig madrass. Vi har også mangle flere ideer. Jeg kommer til å legge ut en video av den ferdige prototypen her når den er ferdig, i tilfelle noen er intressert.

 

Oppgaven krever også mye forarbeid, som innhenting av både kvalitativ og kvantitiv data, idemyldring og masse annet.

 

Forøvrig så vil jeg oppfordre alle til å vurdere å skaffe seg en Arduino. Det er utrolig lærerikt, og ikke spesielt vanskelig, da koden baserer seg på en enkel versjon av Java. Det er ufattelig mye morsomt og spennende man kan gjøre med den (ihvertfall om du har så lite som en snever interesse av teknologi), og det finnes masse guider til prosjekter og andre ressurser på nettet.

 

Da har jeg svart. Lykke til med prosjektet :)

 

Tusen takk! VI har satt oss et mål om å dra i land en A! :)

Endret av vetle666
Lenke til kommentar

Har svart :)

Noen av spørsmålene/svaralternativene syns jeg forøvrig var vanskelige å gi, nettopp fordi det kan variere veldig (f.eks "Hvor lang tid bruker du på dette?").

 

Masse lykke til videre med oppgaven!

 

Takk! Ser at det kan være litt uheldig. Burde kommet bedre fram at det er snakk om nogen lunde snitt.

 

Da har denne karen med dårlig søvn svart.

Herlig! :)

Lenke til kommentar

Har svart nå, men det kommer litt annpå når jeg har vinduet åpemt. På sommern er det åpent hele natta. På vintern pleier jeg bare å lufte litt rett før jeg legger meg:)

Om det er av interesse, gjelder dette meg også, vinduet oppe hele sommeren, mens oftest igjen om vinteren.

Kan jo også nevne at jeg ikke har døgnrytme, demed problemer med både legge meg og stå opp..

Lenke til kommentar

Det er notert! Har nevnt det for resten av gruppen, men kom fram til at det ikke var hensiktsmessig å sperere spørsmålet i to, en for sommer og en for vinter. Det viktigste er følgespørsmålet om man vektlegger frisk luft og/eller temperatur når man gjør det.

Kan jo også nevne at jeg ikke har døgnrytme, demed problemer med både legge meg og stå opp..

Dette skal vi få fikset :dremel:

Takk for at du ga oss et par minutter av tiden din!

Endret av vetle666
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mogleg det kunne vore aktuelt å ha nokre spørsmål om oppvakning på morgonen, om det er av interesse? ;)

 

Nope, vi har bestemt oss for å fokusere på tiden før man legger seg. Det finnes allerede veldig mange forskjellige produkter som hjelper til med oppvåkning, dessuten er det flere grupper her på UIO som fokuserer på oppvåkning og :).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...