Jump to content

Faller

Medlemmer
 • Content Count

  1907
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

516 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei og takk for gode svar. Det er antennen som "bmork" linker til som er korrekt. Jeg skal sjekke med Telenor om man har lov til male antennen, for det er et godt innspill.
 2. Hei, Mine foreldre har på hytta et trådløst bredbånd (erstatning for kablet kobbernett), og har fått montert en ekstern antenne som de har lyst til å male i hyttas farge. Vil det redusere signalstyrke eller på noen annen måte redusere kvalitet?
 3. Kan du ikke lese disse tre artiklene, og så spørre deg selv om du fortsatt syns det er bra at et slikt system innføres: Tidligere artikkel i The NY Times om personvern og lokasjonsdata: https://www.nytimes.com/interactive/2018/12/10/business/location-data-privacy-apps.html Artikkel hvor en av livvaktene til Trump ble sporet: https://www.nytimes.com/interactive/2019/12/20/opinion/location-data-national-security.html NRK som laget nå nylig om temaet hvor de sporet opp en tilfeldig person i Stavanger: https://www.nrk.no/norge/xl/avslort-av-mobilen-1.14911685 Hvorfor trekker jeg frem disse artiklene, lurer du kanskje på? Fordi data som samles inn i denne databasen inneholder: * navn, * dato, * klokkeslett, * geografisk plassering, * IP-adresse Artiklene over har _KUN_ brukt geografisk plassering, og allikevel har man klart å finne ut hvem personen er, hvor vedkommende jobber, bor, hvem andre som er i husstanden m.m. 1) Hvorfor skal det være greit at den norske stat bygger opp en slik database som potensielt vil være et veldig interessant og attraktivt mål? 2) Hvorfor kan ikke E-tjenesten bruke data som våre allierte har bygget opp (NSA, CIA etc)? 3) Hvor mye koster dette for samfunnet? 4) Se på NSA som har bygget opp enda mer inntrengende løsning med enda flere datapunkter. Det har vært 17 masseskytinger i USA. Hvorfor har ikke et slikt system klart å stoppe det?
 4. Vet ikke om du har lest denne artikkelen? https://www.nrk.no/dokumentar/xl/forst-da-mats-var-dod_-forsto-foreldrene-verdien-av-gamingen-hans-1.14197198 Gaming KAN være negativt, men det betyr ikke automatisk at det er det. Syns det er interessant at du trekker den slutningen så bastant (i alle fall slik det kan oppfattes).
 5. Fra artikkelen i E24.no: "Spark Capital seiler dermed opp som tredje største eier i Remarkable med 13,6 prosent av aksjene.". Det er nok ikke noen umiddelbar fare om at selskapet selges ut av landet.
×
×
 • Create New...