Gå til innhold

Kommentar: - Er ikke Windows 8 som før? Det var ille!


Anbefalte innlegg

Jeg er forsåvidt enig i at startmenyen i seg selv ikke nødvendigvis er verdens største savn, men jeg er uenig i at metro er en bedre erstatning. Og jeg skjønner ihvertfall ikke hvorfor metro-skjermen fungerer bedre med flere skjermer. Faktisk synes jeg det er motsatt, den passer enda mindre bra visuelt sett, og man må sette fokus på ett program på riktig skjerm for å få den vekk, samt at hjrønefunksjonene fungerer dårligere. At applikasjonene kjører i fullskjerm hadde ikke vært så ille om man "kom ut av det" på en enkel måte, men det er jo ett problem at selve metro-vinduet insisterer på å kjøre i fullskjerm også.

 

AtW

Merk at når jeg skriver om flerskjerm her så er jeg inne på "den nye" desktoppen.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

For bedrift muligens, men ikke for privatmarkedet. Som sagt over her har jeg en oversikt over hvor mye bærbare og nettbrett som blir solgt, og stasjonære PCer er ikke i nærheten, selvfølgelig forsatt en del som selges, med ikke sett i sammenheng når man ser hvor mye bærbare som blir solgt.

 

Dessuten i dag får du en bærbar med i7 og GT640 til 6500 kr, den kan brukes til langt mer enn bare "kosebruk". Den bærbare økningen skyldes at de har blitt såpass kraftige, og kraftigere skal de bli.

 

Du snakker om privatmarkedet, altså per definisjon "kosebruk". Jeg snakker om jobb, altså bruke datamaskiner på en måte som genererer inntekt. Man kan selvfølgelig gjøre det med bærbar, men stasjonær er så mye deiligere. Bærbar bruker man hvis man har lite plass eller skal ha en maskin å bruke ut på tur, stasjonær bruker man hvis man skal ha et så bra arbeidsmiljø som mulig. Det er ikke kraften som er problemet for meg, men hovedsakelig skjermstørrelsen (pluss noen andre faktorer). Gi meg en bærbar på 27 tommer ... nei forresten, for all del ikke gjør det!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Du snakker om privatmarkedet, altså per definisjon "kosebruk". Jeg snakker om jobb, altså bruke datamaskiner på en måte som genererer inntekt. Man kan selvfølgelig gjøre det med bærbar, men stasjonær er så mye deiligere. Bærbar bruker man hvis man har lite plass eller skal ha en maskin å bruke ut på tur, stasjonær bruker man hvis man skal ha et så bra arbeidsmiljø som mulig. Det er ikke kraften som er problemet for meg, men hovedsakelig skjermstørrelsen (pluss noen andre faktorer). Gi meg en bærbar på 27 tommer ... nei forresten, for all del ikke gjør det!

 

Vi drifterca 6000 brukere, personer som alle genererer inntekt, vell, noen er kanskje mer en utgift, men nok om det, det vi ser er at stadig flere enten utelukkende kjører bærbart, eller en kombinasjon av stasjonært og bærbart. I tillegg til at man skal ha en pad, fordi de er så lett å lese mail på, men mest av alt fordi det er hippt. Poenget er at det er fåtallet av våre brukere som virkelig behøver en kraftig stasjonær PC.

 

Det er stadig økende fokus på større og gode skjermer på kontorplassen, men en docket bærbar med to 24" skjermer pluss den bærbares skjerm er mer enn de fleste har bruk for. 98% av våre brukere bruker primært en fagapplikasjon om gangen, og kanskje officepakken. Noen bruker flere fagapplikasjoner, men sjelden samtidig. I bruk er det svært lite som skiller en bærbar fra en stasjonær, rent bortsett fra at man kan ta med seg den bærbare.

 

Windows 8 nettbrett/kombibærbare som er dockbare vil kunne erstatte den stasjonære og bærbare datamaskinen, samt tradisjonelle nettbrett for de aller fleste av våre brukere med disse behovene.

 

I tillegg kan man med Direct Access ha full tilgang til bedriftens interne nett som om man satt på kontoret fra hvor som helst i verden, så lenge man har en internettoppkobling.

 

Vi har riktig nok en liten 0,x prosentandel av våre brukere, tunge CAD, kart og grafiske brukere etc. som krever mer kraft. Men jeg vil ikke si at disse definerer det reelle behovet i markedet.

Endret av serpentbane666
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er så glad for at dette ikke angår meg. Gud bedre! Jeg klarte nemlig å befri meg selv fra Windows for 2 år siden. Da begynte jeg en gradvis flytteprosess over til Linux. Og grunnen til flyttingen er fordi Linux står for bl.a. åpenhet, sikkerhet, personvern, valgfrihet og personlig tilpassing; alt det Windows mangler i større eller mindre grad.

 

Nå i dag har jeg flyttet 95% av all arbeidsmengde over til Linux, og sitter storfornøyd med Kubuntu Linux 12.04 LTS til mesteparten av mitt databruk. De gjenstående 5% gjelder pr. i dag noen få spill og software i forbindelse med fotoarbeide som kun støttes av Windows.

 

Nå arbeider jeg med å få alt fotorelatert arbeid over til Linux også, samtidig som jeg ser spillbutikken Steam bevege seg gradvis over til Linux med. Mitt mål er å bli 100% fri fra Windows i nær fremtid.

 

Personlig liker jeg ikke Windows 8 med sitt Metro. Av samme grunn som jeg ikke liker Ubuntu med sitt Unity. Jeg mener at ethvert forsøk på å blande desktop og nettbrett er fiasko. Man ender bare opp med et OS som fungerer kun delvis til begge plattformer.

 

I Kubuntu 12.04 LTS kan man nemlig velge mellom fullt desktop grensesnitt og fullt nettbrett grensesnitt etter installasjon. Dette er her Microsoft og Ubuntu feilet, etter min mening.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hver gang det kommer noe nytt, blir flertallet misfornøyde. Det være seg oppdateringer av Facebook, nettlesere, eller Windows - helt til den neste nyheten kommer. Da blir plutselig det forrige best og det man vil ha tilbake..

 

Har brukt Windows 8 på min desktop-PC helt fra den endelige versjonen kom ut. Det første jeg la merke til var positive ting som rask oppstart og den flotte stabiliteten, i forhold til alle tidligere Windows-versjoner. Har ikke hatt ett eneste problem som at PCen restarter seg uten videre, programmer ikke vil installeres, at jeg ikke har "ekte" Windows osv.

 

Jeg ser heller ikke hva anmeldere og frustrerte brukere mener med at man trenger tid til å lære seg det, eller at funksjonene i hjørnene ikke er praktiske med mus og tastatur (dessuten kan man bare droppe å bruke dem).

 

Som bruker av mus og tastatur har jeg ikke noe særlig bruk for Modern UI (ja, det har et navn, til dere som tror de droppet "Metro" uten å finne på noe nytt). Har faktisk bare brukt Netflix-appen, som ser flott ut og er praktisk i det nye grensesnittet. "Problemet" løser jeg enkelt ved å trykke på skrivebordsflisen.. Om jeg vil ha bort Modern UI, kan jeg bare installere et gratis eller billig program som gir meg den gamle start-menyen, eller noe jeg liker bedre.

 

Når det er sagt: Ja, Microsoft burde absolutt gjort det mulig å skru av Modern UI. Men dette er virkelig bare en bitteliten bagatell.. Se heller på alt det positive Windows 8 gjør! Det er raskere på alle måter, mer stabilt og sikrere, gjør synkronisering av forskjellige enheter enklere enn alle andre versjoner og operativsystemer (du kan bruke mapper i explorer på mobil, SkyDrive er mye mer åpent enn iCloud), og de har laget et flott og praktisk grensesnitt til touch-enheter.

 

 

PS: Kan ikke slå av PCen uten å bruke "Metro", sier du? Prøv alt+F4 :) Evt Win+I for å komme inn i menyen for det i Modern UI.

Endret av sindre.h
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke kraften som er problemet for meg, men hovedsakelig skjermstørrelsen (pluss noen andre faktorer). Gi meg en bærbar på 27 tommer ... nei forresten, for all del ikke gjør det!

 

PCen(stasjonær eller bærbar), er bare boksen, skjerm kan man alltids koble til! ;)

 

Mener du Windows8 på et x86-nettbrett eller Windows RT på et nettbrett?

 

Windows 8 RT kan vel gjøre det samme som et android nettbrett(ja mer eller mindre), men:

 

Jeg mente hovedsaklig x86 iforhold til akkurat det utsagnet, da poenget var at man da kjører samme system på PC og nettbrett, og har et fullt fungerende system som er tilpasset begge enheter, iforhold til at han jeg quotet påsto at det skulle bli surr hvis alle enheter skulle ha samme system, mener jeg det er motbevist med windows 8.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

gjør synkronisering av forskjellige enheter enklere enn alle andre versjoner og operativsystemer (du kan bruke mapper i explorer på mobil, SkyDrive er mye mer åpent enn iCloud), ...

Fjongt sikkert. Problemet er imidlertid at DropBox etc også støtter andre OS og jeg er av typen som strekker meg langt for å unngå løsninger som binder meg til løsninger fra ett selskap.

Lenke til kommentar

hvor mange klikk er det med musen for å slå av metro ? kun med mus.

hvor mange klikk med musen er det når du ikke skal bruke default valget i win 7?

 

du er vandt til å rote med musen i et lite område på startmenyen nå må du bevege den litt lengre men har større felter å treffe.

 

 

påstanden din om at det er latterlig dårlig i sammenligning forstår jeg ikke.

 

Leser du bare hvert tredje ord i inleggene eller? :huh: Jeg skrev ikke noen steder om at måten man slår av maskinen i win8 er latterlig dårlig sammenlignet med win7. Poenget mitt var at intuitivt og velkjent ikke er det samme, og jeg brukte da linux som eksempel...

 

Når det gjelder å slå av maskinen så var dette bare et eksempel av mange potensielle. Det er ikke EN stor feil med Modern UI men mange små irritasjonmomenter gjennom hele grensesnittet. Problemet med Modern UI er i stor grad at det er lite intuitivt, og i forbindelse med slå av maskinen via charms menyen så er det plasseringen som er problemet ikke antall klikk. Men som sagt, dette er ikke et stort problem men et eksempel på dårlig løsninger som er lite intuitivt.

 

Grensesnittet som benyttes blant annet i OpenSuse var fullstendig fremmed for meg første gang jeg testet det ut. Tiltross for dette hadde jeg ingen problemer med å kjapt finne ut av hvordan Gnome 3 fungerte. Det er et intuitivt GUI da det er lett å komme inn i mye av funksjonaliteten tiltross for at man ikke er kjent med det fra før av.

 

Edit: En ting som irriterte meg ganske mye med win8 var når man prøvde å markere flere filer som lå på skrivebordet. Hvis man markerer fra toppen og ned så er det lett for å "plukke opp hele skrivebordet" slik man gjør når man skal lukke en metro-app for så å dra den til bunnen av skjermen for å lukke den. Gir ingen mening å ha denne funksjonen på skrivebordet.

Endret av DeepW
Lenke til kommentar

Problemet med Modern UI er i stor grad at det er lite intuitivt, <klipp>

Problemet med Modern UI er i stor grad at det er uvant.

 

Når både unge og gamle 'data-noviser' kan ta i bruk Surface tablets uten problemer, da er det mer eller mindre bevist at det er intuitivt nok. Men for en som har lært seg noe annet er det selvsagt uvant.

 

Folk har blitt vant til å klikke på Start for å slå av, folk har blitt vant til å 'kaste en floppy i søpla' for å få den ut av maskinen, osv. Ingen kan vel påstå at noe av dette er 'intuitivt'. Folk reagerer med magefølelsen (og andre følelser) på noe som er nytt, men det tar overraskende kort tid før de blir vant til det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet med Modern UI er i stor grad at det er uvant.

 

Når både unge og gamle 'data-noviser' kan ta i bruk Surface tablets uten problemer, da er det mer eller mindre bevist at det er intuitivt nok. Men for en som har lært seg noe annet er det selvsagt uvant.

 

Folk har blitt vant til å klikke på Start for å slå av, folk har blitt vant til å 'kaste en floppy i søpla' for å få den ut av maskinen, osv. Ingen kan vel påstå at noe av dette er 'intuitivt'. Folk reagerer med magefølelsen (og andre følelser) på noe som er nytt, men det tar overraskende kort tid før de blir vant til det.

 

Leste du hele innlegget? :ermm: Det virker absolutt ikke slik... Les det igjen

 

Edit: og hvorfor i alle dager drar du inn surface tablets? Jeg snakker om win8 på desktop (mus og tastatur), som blir noe helt annet enn med touch. :wallbash:

Endret av DeepW
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Artikkel-sitat:

erfaringen gjør at jeg ønsker at folk skal ha videre perspektiver i møte med Windows 8 enn «Hvor i huleste er Startmenyen?!?»

 

Det er likevel dessverre slik, at folk har forventninger, og dersom noe av dette uteblir, så får produktet dårligere karakter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...