Gå til innhold

Ekte mat utifra mitt synspunkt.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som sagt, når det gjelder rødt kjøtt vil det gå bra mesteparten av gangene og spise det rått, men for og være på den sikre siden er det alltid greit og lage en stekeoverflate, når det gjelder kylling/kalkun osv er du jo tilbakestående om du spiser det rått. (rå kyllingkjøttdeig anyone?)

 

Ellers fryser de jo fisken somregel før de lager sushien, for og drepe hvalkveisen

 

 

Ellers synes jeg folk legger alt for mye i det og spise "sundt" og hva som er bra for deg osv.

Lær deg litt om næringsinnhold, og hvordan tarmen fungerer bruk logikk og spis greit balanserte måltider så er det egentlig ganske lett.

 

Trenger ikke telle kcal, pugge jerninnhold på forskjellige typer byggmel, være vegitarianer eller spise rått kjøtt, alt det er egentlig bare homo.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg teller aldri, gidder ikke bruke tid på det. Jeg spiser til jeg blir mett og spiser variert rått.

 

Ja det er jo tarmkreft som er greia med rødt og behandlet kjøtt... så det er vel kjøttetere som burde lære seg om tarmen.

 

Jeg vet ikke om hvem som fryser fisken eller ikke før servering, det er det vel ingen her som kan vite.

Endret av Boil-in-bag-ris
Lenke til kommentar

Jeg har jo svart at enzymer i mat hjelper til med fordøyelsen Slimda. Som f.eks bromelain.

Bromelain ja. Ikke glem Papain fra Papaya og Actinidin fra Kiwien. Det er riktig faktisk, enzymene i de tre blir ofte brukt til å gjøre et kjøttstykke mørt (Jeg fant ikke andre eksempler enn de tre). Gjerne smurt på i forkant før man tilbreder kjøttet. Hvis det blir for lenge på kjøttet, blir kjøttet for mørt, og dermed uapetittelig.

Men, dette er utenfor magesekken, og forøvrig tre frukter man vanligvis ikke varmer opp. Du snakket ellers i tråden spesifikt om planter generelt. Det har ikke jeg funnet noen bekreftelse på. (se her ("Enzymer i mat hjelper oss med fordøyelsen."))

 

Just as you produce digestive enzymes, so do other organisms, including plants. For instance, the popular supplement papain comes from papaya. Papain is a proteolytic enzyme, meaning it breaks down protein. While you take in enzymes any time you eat a food that contains cells -- most whole foods do -- they don't actually do you any good in most cases. This is because you have no mechanism for taking up and using these enzymes, and further, because your stomach destroys them.

 

Livestrong - Digestive enzyme supplement for acne

 

There is a common misconception in nutrition that because plants are sources of enzymes, and because you need these enzymes to maintain health, it's important not to do anything to destroy the enzymes in a plant before eating it. There is no evidence to support this claim. Not only is there no evidence to suggest that humans benefit in any way from -- or can in any way utilize -- plant enzymes, you also destroy plant enzymes immediately upon consuming them. Sources of plant enzymes -- plants -- are often very good for you, because they contain valuable vitamins and minerals, but the enzyme content isn't important.

 

Livestrong - Sources of plant enzymes

Jeg trenger nok flere kilder enn det. Det eneste kildene dine oppsummerer er at vi lager alle enzyme som trengs til å fordøye maten selv(duh), noe jeg aldri har sagt vi ikke gjør.

Dere har ikke sagt at vi ikke produserer nok enzymer, men dere har gang på gang på gang nevnt at vi trenger enzymene fra planter, siden de hjelper fordøyelsen vår.

Det jeg sier er at enzymer i mat kan hjelpe til å bryte ned maten. Eksempel er bromelain/papain som finnes i stammen på ananas og i papaya. Ikke bare hjelper enzymer mot fordøyelsen men har også andre fordeler. 1

En nettside om alternativ medisin har ingenting i en vitenskapelig diskusjon å gjøre. Alternativ medisin kalles alternativ medisin rett og slett fordi det ikke er godkjent som medisin. Det er ikke verifisert at det fungerer, eller gjør hva som påstås. Neshornhorn hjelper jo på mye rart, i følge alternativ medisin.

2.

 

Dietary Sources:

 

Bromelain is found in the common pineapple plant, but not in high enough doses to act as medicine.

 

Videre snakker lenken om helt andre ting enn fordøyelsebistand. Det er hovedsaklig behandling av diverse kroppslige plager.

Jeg orker ikke å finne flere kilder på det nå. Kan nevne at bromelain også brukes til å mørne kjøtt.

Det gjør det, som nevnt i første delen av innlegget mitt.

"plant enzymes might reach the small intestine intact, adds Davis, “but their overall contribution to human digestion appears minimal.”"

Støtter dette din sak, eller min sak? Han sier appears minimal, som vil si at de ikke har funnet noe særlig bekreftende bevis, men heller ikke kan de fastslå at det gjør ingenting. Derfor det vage svaret. Heldigvis har andre folk mer utfyllende svar. (Hvorvidt man skal ta DET som god fisk, er en annen diskusjon igjen)

Grunnen til at jeg ble med i denne diskusjonen var for å diskutere linken mellom rødt kjøtt og kreft.

1, 2, 3, 4, 5

1:

Artikkelen i BBC referere til en undersøkelse foretatt i 2005 og 2006. For det første, sammenlignet de to grupper. Den ene gruppen spiste rødt kjøtt to ganger per dag, mens den andre gruppen spiste rødt kjøtt mindre enn en gang i uken. Resultatet var at de som spiste rødt kjøtt hver dag hadde mer "DNA-skade" i cellene sine enn de som spiste kjøtt mindre enn en gang i uka.

Problemet med denne undersøkelsen er følgende:

A: De spør personene om hva de har spist de siste x dagene/ukene/månedene. Hovedformålet med slike undersøkelser er å lage hypoteser, som man da tester ut. Dette har ikke blitt gjort hittil så vidt jeg vet.

B: De som spiser rødt kjøtt er vanligvis mindre sunne. (Allerede nevnt tidligere)

C: DNA-skade er ikke nødvendigvis kreftfremkallende, da kroppen faktisk reparerer DNA-skader selv.

 

2:

Ugh. Medisinspråk...

Kort fortalt. De ramser om en haug med lidelser som har blitt knyttet opp mot Rødt kjøtt. Så foreslår de en hypotese om hvorfor det kan skje. Og så avslutter de med følgende: These detrimental processes of heme catalysis of oxidative damage hypothesized here are not well recognized. More investigative studies in this field need to be done.

Kort fortalt, så de vet ikke. Derfor må de undersøke mer.

Fant dessverre ikke fullversjonen av denne, da den bare er tilgjengelig om du betaler... interessert i debatten er jeg ikke.

 

3:

Denne var derimot svært interessant!

De snakker om hvorvidt kalsium kan påvirke en diett med rødt kjøtt.

 

Providing that the results from the present study can be extrapolated to humans, this suggests that a relationship between red meat consumption and colon cancer can only be found in populations with a relatively low calcium intake. This may explain, at least partly, why the association between red meat and colon cancer is more frequently observed in epidemiological studies from the US than from Western Europe, because calcium intake is higher in the latter countries (13,38–41).

 

Full artikkel

Veldig, veldig lang, men informativ.

Merk dog, at undersøkelsen er fra 2001, og baserer seg på eldre forskning enn det også.

 

4:

Denne er latterlig.

Diets were assessed through questionnaires every four years.

Husker du hva du har spist og hvor mye du har spist fire år tilbake?

 

5:

Dette er det samme som den over, bare fra forskerene selv.

 

In 1980, a 61-item FFQ was administered to the NHS participants to collect information about their usual intake of foods and beverages in the previous year. In 1984, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002, and 2006, similar but expanded FFQs with 131 to 166 items were sent to these participants to update their diet.

 

Og til slutt:

 

Men and women with higher intake of red meat were less likely to be physically active and were more likely to be current smokers, to drink alcohol, and to have a higher body mass index (Table 1). In addition, a higher red meat intake was associated with a higher intake of total energy but lower intakes of whole grains, fruits, and vegetables.

 

 

Men hvis alle kildene som har blitt lagt fremi tråden ikke godtas får vi fortsette diskusjonen om rødt kjøtt når en studie som bekrefter/avkrefter dette blir publisert.

Jeg er veldig nysgjerrig på det selv, spesielt med nr. 3 der som kommer med kalsium og dens påvirkning av sånt.

Liten tilleggsak:

http://www.dagbladet...ekost/22870059/

 

"Spinat bør ikke varmes opp flere ganger. Årsaken er at spinat inneholder nitrat som omdannes til nitritt og videre til nitrosaminer, som er kjent for å være kreftframkallende. Omdannelsen av nitrat til nitritt vil finne sted i de fleste produkter, men ved en lav hastighet. Oppvarming øker omdanningen av nitrat til nitritt. Jo lengre varmebehandlingen foregår, jo mer nitritt vil dannes."

 

"Helsedirektoratet advarer mot for høyt inntak av mat som er konservert med nitrat eller nitritt, slik som rødt kjøtt."

Nitrat blir produsert av planter, som blir spist av dyrene. De som driver med dyrekjøtt vet (eller burde vite) om faren med for høye nitratkonsentrasjoner. I gode forhold for dyra er ikke dette et problem.

 

 

 

Uff, det tok lang tid. Nå håper jeg bare at det ikke er noen feil her. :tease:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva med min kommentar ang de andre dyrene på planeten som klarer seg utmerket på rå mat? Noen som vil legge til noe der?

Irrelevant, da dyr har ikke hatt varmebehandlet mat i sitt kosthold i flere år. Man har funnet rester etter varmebehandlet mat opp til 1.9 millioner år siden, men de mener at kontroll over ild og dens egenskaper ikke ble bedre før 1 million år siden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

En rekke grønnsaker, det er vel ikke snakk om lange rekken i så fall..

 

Og jo, det er jo nettopp det denne tråden består av, folk som indirekte sier at norsk kosthold er sunnere enn rått f.eks.

 

 

hehe, ja dra inn E coli fra bønnespirer... Eneste trumfkortet du har på hånda eller?

Endret av Boil-in-bag-ris
Lenke til kommentar

rå grønnsaker er veldig tungt fordøyelig, og dermed ikke så bra i store mengder.

 

 

Når gulrøtter kokes og moses frigjøres nemlig antioksidantene i grønnsaken, og disse stoffene beskytter kroppen mot flere krefttyper og styrker immunforsvaret.

 

Noe av vitaminene blir borte om du koker grønnsakene for mye. Imidlertid er det nødvendig å koke grønnsakene litt for å "knuse" celleveggen i grønnsakcellene slik at en får tak i vitaminene inne i cellen. Spiser du grønnsakene helt rå, vil du få mindre vitaminer fordi den menneskelige fordøyelse ikke knuser grønnsakcelleveggen.
Endret av Doffeo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...