Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som en nettbretthater vurderer jeg faktisk kanskje å kjøpe en Surface Pro når den kommer ut. Endelig er det flere som hiver seg på bølgen og slipper ut nettbrett med x86/64-CPU, og ikke et ARM-basert leketøy a'la iPad og android nettbrett. Jeg kan endelig kjøre alle programmene jeg er vant til å kjøre på mine andre maskiner, og trenger ingen spesiallaget "mobil æpp" av noe som helst slag.

 

 

Og til dere som vurderer å kjøpe en RT-utgave eller en annen ARM-basert tulletablet, så tenk litt over dette:

Prisen for surface pro er kanskje litt høy, men den betaler seg tilbake over tid med tanke på at dette er en mye kraftigere sak enn alle de trege ARM-tøysebrettene som faktisk er for trege for å lese dagens nettsider selv når de er splitter ny. Surface Pro vil fortsatt vil være brukbar når tullebrettene takker for seg, både med tanke på ytelse, og med tanke på at man alltid vil ha tilgang til en fullblods nettleser og annen programvare som kan oppdateres til de moderne standardene på lik linje som på en vanlig PC. Mobile nettleserene støtter gjerne det av standarder og formater som er ute her og nå, men blir raskt utdatert når det kommer noe nytt, og ikke oppdatert av produsentene. Man vil fort oppleve at etter noen måneders bruk blir det sånn "åååneeeiii...... den har jo ikke den siste javaversjonen, og flash har den ikke. Og den støtter ikke det siste videoformatet som er blitt populert å bruke. Den klarer jo ikke å gjøre noe som helst lengre"

 

Jeg har en mobiltelefon som en gang i tiden støttet Flash. Men det var Flash 9. Så kom flash 10, og nå er vi vel kommet til flash 11? Det er ingen oppdatering til flash å finne, men med en x86/64-basert tablet, vil man bruke samme programvare som brukes til vanlige PCer, og derfor alltid trygg. Telefonen støttet også skype, men det var skype slik det var den gangen. Den klarer nemlig ikke å logge på med en "microsoft-konto", den klarer bare "gammeldagse" skype-kontoer, og da kommer man ikke så langt. Akkurat slike tilfeller er typisk for tøysebrett og alle mobiltelefoner, og derfor mener jeg at man gjør et mye bedre kjøp ved å velge en x86-64 tablet, men det er bare min mening.

 

Jeg håper surface pro blir populær og danker ut alle tullebrettene på markedet slik at det kan bli mer konkurranse på skikkelige tablets.

 

Men selv om jeg er positiv til surface pro, innser jeg fortsatt at den har et lite stykke å gå. 64-128GB kan fort bli for lite når man har en fullblods PC i hånden. Jeg hadde håpet at den ville ha innebygget 3G-modem og mulighet for dockingstasjon med lading og tilkoblingsmuligheter som ekstra USB-porter, kablet nettverk, tilkobling til ekstern skjerm og eksterne høyttalere, slik at den bare lett kan settes i dockingstasjonen for å brukes som en stasjonær PC, for så å bare trekkes ut for å bringes med. Jeg er derfor usikker på om jeg skaffer en helt i begynnelsen, men den vil nok fortsatt være et bedre valg enn et hvilket som helst annet nettbrett der ute.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes selv at surface Pro ser meget potent ut. Jeg er uenig i at 64/128 GB er for lite. Trenger du mer plass er det enten fordi man har duskene fulle av personlige bilder/filmer, eller masse nedlastet stæsj*kremt*, og man kan løse begge situasjoner med en en liten ekstern disk.

 

venter dog på en releasedato på denne. Vil gjerne ha en 64gb med touchpad, ASAP!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

Tror det er cirka 20 000 apper tilgjengelig for Windows RT. Vet ikke om andre app-butikker som hadde 20 000 apper tre måneder etter lansering.

 

Jeg skal se om jeg får anbefalt noen apper senere i dag.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+32asd4f

Det lover bra :) Får jeg solgt laptopen min, blir det Surface PRO med type cover som blir erstatteren.

Jeg kommer til å beholde Surface RT.

 

Apper jeg bruker:

SkyDrive

Skype

TVGuiden

Forecast HD

TV2 Sumo

YouTubeRT

Audible

Podcasts!

Video- og Musikk-appene

Aftenposten

ESPN FC

cnet

Appy Geek

Appy Gamer

Bing

Nyheter, Sport, Reise

Kindle

Fresh Paint

Ebay

OneNote

Custom Tile Maker

 

Spill:

Gravity Guy

Gunstringer

Rocket Riot 3D

ilomilo

Jetpack Joyride

Armed!

Fruit Ninja

Great Big War Game

Hydro Thunder Hurricane

Radiant Defense

Xbox SmartGlass

Endret av Slettet+32asd4f
Lenke til kommentar

Da er siste casen til Gearzap kommet for salg ( http://www.gearzap.c...e-rt-black.html ). Rett før jeg kjøpte før i dag, men så at: a. casen ser ut til å dekke litt av skjermen, som igjen betyr at gestures kan bli irriterende (venstre-høyre og opp-ned for menyer og tabbing). b. Casen dekker den fysiske windows-knappen.

 

Har sendt dem mail og spurte ang det, men ikke fått svar enda.

Ser jo ironisk nok at sleeve'n, som jeg nå var tent på, er utsolgt.

 

Noen som har noen andre sleeves eller cases å anbefale?

 

 

Forøvrig også kommet script for å adde sider til flash whitelist - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2092446

Endret av Phad
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...