Gå til innhold

Den lille Apple  iPhone 5 / 5S / 5C tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er det noen som bruker iTunes Match her forresten? Og hvordan er Siri på norsk?

 

iTunes Match ja, denne er jeg nysgjerrig på. Er det tilgjengelig for oss nå? Har enda ikke tatt meg tid til å organisere iTunes på stasjonæren min. Har haugevis med FLAC filer her som jeg må konvertere...akk det å begynne da.

Finnes det software som kan gape ove mappevis med FLAC filer og konverere til Aple lossless?

Lenke til kommentar
Gjest medlem-207017

Tenker å bestille en iphone 5 fra apple.no. Pappa derimot foreslår at jeg skal vente og se om den synker i pris nå over nyåret... Vil det skje? Eller er det som jeg tror bare å kjøre på med en nå istedet for å vente å håpe på at det blir noe mildere?

Håper på innspill!

Lenke til kommentar

Mala: Dette kan være potensielt dugelig konverteringssoftware: http://sbooth.org/Max/

 

Musikksynkronisering via noe annet enn iTunes gidder i alle fall ikke jeg drive med. Kjører også automatisk konvertering fra Apple Lossless til 192k (om jeg husker bitraten rett) ved overføring til iPhone. Funker gullende godt, men tar enormt med tid første gang det gjøres.

 

---

 

putetrekket: Liten grunn til å tro at iPhone skal falle i pris. Apple har salg én dag i året (Black Friday, den har nettopp vært), ellers pleier prisene bare falle når en ny utgave av et produkt lanseres, iPhone 5 er som kjent ganske så ny.

 

Unntaket var den første iPhone som kom i 2007. Denne kostet nokså friske $599 i subsidiert utgave, så reel pris må ha vært langt over $1000.

Endret av Euklid
Lenke til kommentar

Det er mindre opp til Apple og mer opp til teleselskapene. Det går kanskje an å vente på et tilbud på rundt 2500 kr med 200kr månedsavgift. Men så langt ser det ut som det rimeligste har landet på 399 i måneden. Det er det jeg får med Djuice. Og bytter fra Telenor Frihet (tidligere 3GS-pakken).

 

Men jeg lurer på om tellerskrittene hadde steget uansett, på grunn av bruk av 4G-nettverket. Min erfaring er at nye og kjappe nettverk alltid er priset relativt høyt for bruken i begynnelsen. Så jeg ville nok opplevd en økning i månedsprisen uansett, om jeg hadde kjøpt den ulåst fra Apple Store.

Lenke til kommentar

Du kan jo klippe til det eksisterende kortet ditt, om du er desperat :p Gratulerer med en kjempe mobil forresten.

 

Sånn på en annen side, går det altså ikke ann å lagre PDF-vedlegg på telefonen? Noe spesielt jeg må gjøre i Mail for å få det til?

 

Du må ha en app som kan lese disse PDF filene, så kan du "åpne i" og lagre dem der. Alternativt bruke iBooks.

Lenke til kommentar

Du må ha en app som kan lese disse PDF filene, så kan du "åpne i" og lagre dem der. Alternativt bruke iBooks.

 

Ja var faktisk ikke verre enn å installere Adobe Reader og åpne der :) Gikk jo helt greit å åpne den i Mail, men fikk ikke gjort så mye mere me den der :p

Endret av Mala
Lenke til kommentar

Tenker å bestille en iphone 5 fra apple.no. Pappa derimot foreslår at jeg skal vente og se om den synker i pris nå over nyåret... Vil det skje? Eller er det som jeg tror bare å kjøre på med en nå istedet for å vente å håpe på at det blir noe mildere?

Håper på innspill!

 

Kjøp nå. Prisen kommer ikke til å falle, ihvertfall ikke før en ny modell lanseres som (mest sannsynlig) blir en gang etter sommeren.

 

 

Det er mindre opp til Apple og mer opp til teleselskapene.

 

Nja, jeg må si meg uenig der. Ingen operatører selger iPhone billigere enn Apple, og de har nok ikke mye de skulle ha sagt når det kommer til prissetting. Selv med de billigste abonnentene blir det likevel godt over 1 000 kroner dyrere hos en operatør enn Apple Store.

 

Når det er sagt bør man se på forbruket sitt før man kjøper ny telefon, og gjøre en vurdering deretter. Enkelte abonnement har forbruk inkludert, som gjør at man kan spare litt på å kjøpe telefonen med binding.

Lenke til kommentar

Prispolitikken til Apple gjør at vi får mer igjen når vi selger det brukt. iPhone 5S ryktes å ha flere ting man ønsket seg på iPhone 5 men slik vil det alltid være og min iP4 var nå så gammel og treg at jeg ikke gadd vente på 5S.

 

iPhone 5 er også en fryd i alle aspekter (med unntak av noen bugs de må løse i iOS 6.0.2) og jeg angrer ikke et sekund på kjøpet. Det er også først etter å ha brukt iP5 en ukes tid at jeg virkelig ser hvor treg iP4 faktisk var blitt.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Klassiske dockingløsninger ift. iP5

 

Selv om jeg synes den nye lightning kontakten til Apple på iP5 er helt toppers i mange aspekter vet jeg ikke om jeg ville hatt for mange type klassisk "stående docking" løsninger til den. Kontakten er sterk og slitesterk i designet men jo mindre en kontakt blir jo større blir belastningen. Denne iP5 lightning kontakten var vesentlig mindre enn jeg hadde sett for meg på bilder. Jeg tok med en microusb-lightning overgang (så jeg kan bruke flere av mine USB kabler, 49,-), og den er jo kun på størrelsen med en fingernegl, try not loosing that one :p.

 

Saken er vel at en stående doking som skal basere seg på en så liten kontakt må ha veldig gode støtteordninger rundt telefonen og da møter man det klassiske problemet ift. cases. Får man god nok støtte for telefonen uten case hvis den gir god støtte med en case. Passer den med alle caser etc. Jeg ser større muligheter for problemer her siden det er viktigere med god støtte enn med den gamle store kontakten som i grunn var megasolid.

 

Man kunne jo klart seg med trådløse teknologier som WiFi og A2DP men hovedårsakene til at man ønsker docking er jo ennå bedre lyd samt lading (trådløs lading med fatpads viser seg å ikke være helt gode ennå). Selv med trådløs lading ville man altså ikke fått den aller beste lyden som man kun får gjennom docking da selv 3,5mm pluggen gir en mer farget lyd enn via datakontakten.

 

Løsningen kunne vært at man lager produkter med en horisontal docking (telefonen legges ned på siden uten knapper) fremfor en stående. Dette fjerner all belastning fra kontakten og vil passe fint ift. at skjermen er et 16:9 format. Men man trenger uansett justeringsmuligheter ift. dockingen.

 

Det blir spennende å se om vi får noen gode innovative dockingløsninger fremover. Jeg vil være noe aventende og bruker kabel til jeg ser hvordan dette utformer seg. Ellers om man har tatt vare på den gamle (som meg) kan man bruke den i alt gammelt utstyr.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Min sak med Apple Support basert på villedende reklame fra Apple og manglende funksjon i iTunes som førte til at jeg leide 5 filmer på "feil" enhet, ser ut til å bli en vanskelig sak. Jeg fikk refundert 1 av 5 leide filmer men deretter fikk jeg følgende svar i natt. I løpet av tiden jeg har ventet på svar har også 1 av de 5 filmene utgått på tid. (en jeg startet mens jeg feilsøkte på hvorfor ting ikke fungerte som reklamen viser).

 

Dear xxxx,

 

I've carefully considered your request for a refund. While I understand this purchase was unintentional, your iTunes Store history shows a previous refund for an accidental purchase on December 28, 2012. Because the iTunes Store has already made an exception to the Terms of Sale for you, I cannot grant you a refund for this purchase.

Sincerely,

Kevin

iTunes Store Customer Support

http://www.apple.com...port/itunes/ww/

 

 

Dette er selvfølgelig ikke akseptabelt så jeg skrev et lengre svar tilbake. For å gjøre det hele ennå litt mer kundevennlig så er det slik at når jeg rapporterte problemene fra iTunes kjøpshistorikk funksjonen så står all tekst på norsk slik at man oppfordres til å skrive problemforklaringen på norsk men det virker ikke som kundebehandlerne har klart å oversette denne norske teksten og lest hva som er kjernen i saken.

 

Dette begynner for meg å bli et irritasjonsmoment og selv om det kun dreier seg om 200,- tapt liker jeg ikke å bli behandlet på denne måten når feilen opplagt ligger hos Apple. Det ødelegger også opplevelsen av å bruke denne leiefunksjonaliteten i fremtiden.

 

Hvis dere ønsker kan jeg legge inn mailhistorikken og følge opp saken videre her. Av rent prinsipp og irritasjon over Apples til tider håpløse systemer kommer jeg til å ta saken videre.

 

NB!

Det skal nevnes at jeg kun har hatt 2 nevneverdige problemer med Apples systemer i løpet av 3-4 år med bruk (ipod touch, iphones, mbp). Alt annet av småtteri enkelte opplever som problematisk har jeg greit manøvrert meg rundt, men disse 2 tingene har ikke latt seg utmanøvrere og vært meget irriterende og de kunne lett vært unngått om Apple hadde laget bedre systemer.

 

I dag fremstår hele løsningen som et rotete sammensurium og lappeteppe av gammel og ny teknologi. En god analogi ville være et patcheskap som har en flott og moderne design men åpner du døren ser du et kabelrot uten like, ledninger som er spleiset etter verste harrymetode og du finner sikkert et par halvspiste matpakker oppå en av switchene. (jeg har heldigvis ungått å se et slikt skap men jeg har sett mange serverrom fra helvete).

 

 

EDIT:

For å sette det hele på spissen så har jeg nå brukt over 3 timer fra jeg leide filmene. Å laste ned filmen fra usenet eller bitorrent hadde tatt meg en halvtime per film hvor jeg kunne sett på en film på hvilken som helst enhet i huset mens jeg lasted ned de andre.

 

Hvorfor har ikke bransjen forstått at de motarbeider seg selv ved å gjøre ting vanskligere enn det behøver å være?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Altså hva faen er det som skjer med Appstoren og passord hos apple? For noen dager siden måtte jeg bytte passordet mitt pga. apple påstod det var feil. Dette var på iphonen min, har skjedd 1 gang tidligere på macbooken også. Og i dag er det samme dritten med min mor sin konto.

 

Her prøver jeg å konvertere foreldra over mot Apple og så oppstår det slike nille-problemer 2 ganger på under en uke :p

 

EDIT:

 

Theo, syns det er bra du kjører på videre jeg. Selv om det ikke er mange kronene, er det prinsippet her som gjelder, da det åpentbart er en svikt hos Apple dette her.

Endret av Mala
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...