Gå til innhold

Den offisielle Samsung Galaxy S3 tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fuktskade på Galaxy S3, eller dårlig hardware?

Hei, jeg hadde hatt min S3 i knapt en måned da jeg ble overrasket av en kraftig regnskyll med telefonen i jakkelommen. Når jeg kom i hus 10min senere var telefonen "duggvåt" fordi jakken var blitt våt. Det slo meg aldri at dette kunne medføre noe skade. Et par dager senere oppdaget jeg at lyden ble "boblete" og støyfull. Det hjalp ikke særlig med handsfree. Etter litt ble lyden "bedre"; dvs støy men ingen "bobling".

Jeg leverte den til service (Deltaservice) og de konkluderte med at den var "væskeskadet" og ikke reparerbar. Jeg klaget på dette da jeg mener at den eneste gangen den har vært i kontakt med væske var denne ene gangen -noe jeg mener en telefon bør tåle. Jeg har hatt mange telefoner uten en eneste (væske-) skade og de har jeg behandlet langt mindre forsiktig enn jeg gjorde med denne splitter nye S3'en.

Klagen ble avvist både av CDON og Samsung -de henviser til Deltaservice og at fuktindikatoren her slått ut. De viser også et bilde av hovedkortet og noe hvitt "støv" som ligger mellom komponentene. Fikk i dag tilbake telefonen mot 363,- og jeg åpnet den og kikket på hovedkortet under mikroskop. Fant stedet med "hvitt støv" og påførte flussmiddel for å rense opp i det håp om at det er dette hvite støvet som forårsaker støyen. Brukte en fin nålpinsett som jeg skrapte forsiktig med mellom komponentene og oppdaget en kondensator med bare en lodding. Den er tydlig løs uten at jeg har forårsaket dette. Begynner også å lure på hva dette "hvite støvet" er for noe da jeg ikke lenger har tro på at det er fra fuktinntrengning. Noen forslag? Det sitter ganske fast og løsner kun når det skrapes. Har mistanke om at det er hardware feil og ikke pga fukt. Er litt i villrede hva jeg bør gjøre videre: Skal jeg fortsette renseprosessen og gå over loddingene (er sivilingeniør i elektronikk og har flere års erfaring med hw-utvikling og har avansert utstyr til dette), eller bør jeg ta klagen videre?

Er det andre som har opplevd totalhavari på sin Galaxy S3?

Er takknemlig for innspill!!

Mvh Olav

Jeg fikk fuktskade på min S2 (hadde hatt den "på kroppen" under løpeturer og den ble full av svette) Verkstedet kunne ikke reparere, jeg åpnet den og vasket den med rødsprit. Den har nå vært feilfri snart ett år...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er fruktskade, les bruksanvisningen, ikke at du bør trenge det da dette er allmennkunnskap. Butikk og produsent har loven på sin side. Slutt å være vanskelig kunde for ting du fucker opp selv.

Spørsmålet er todelt: det første er om ikke et produkt som er ment å brukes utendørs(?) skal tåle å ligge i en jakkelomme under et regnskyll? Det andre er om det faktisk er feil på hw og ikke fukt som er problemet! Loddinger løsner ikke av litt fukt... Og det hvite støvet? Regnvann? :nei:

Lenke til kommentar

Hei,

 

At fuktindikatoren(e) er utløst er ingen bevis på at mobilen er skadet den kun indikere at fuktighetsnivået var over et vis grennseverdi uten at det nødvendigvis betyr at mobilen er skadet for det. Det er selgeren/verkstedet som må bevise at mobilen er faktisk skadet av fuktighet og at skden/feilen ikke skyldes andre årsaker.

 

Å klage på at du er ikke enig i verkstedets og selgerens konklusjon er din rett og har hendt føre frem til et positiv resultat for kunden (etter mye massing og aviser osv.). Det du må da gjøre siden du har åpnet mobilen er å få en uavhengig verksted til dokumentere at fuktighet er ikke årsaken til skaden/feilen. Dette legge ved klagen til selgeren og kopi til forbrukeombudet. Husk dette kan koste men du har anledning til å kreve erstatning fra selgeren. Du må også huske å levere en kopi av kviteringen for at de faktisk eier mobilen og at verkstedet kan eventuelt få dekket reperasjonen direkte fra importøren.

 

Skulle alt går i feil retning eller ønsker å repere mobilen selv så tro jeg at du klare det nok hvis du huske å regngjøre den grundig og lode kondensatoren på plass. Den hvite pulveren er endten salt eller rester fra produksjonen. At du fant kun en forsvindende lite mengde styyke min tro på at mobilen er ikke fukskadet men at kondensatoren som du fant delvis ikke loddet/montert er den faktiske hovedårsak til feilen og at fuktigheten har kun bidrat til å fremheve dette.

 

Det er etter min menning at Delta Service er alfor ofte involvert i slike sake der de komme med dårlig dokumentert konklusjoner. Jeg har selv hatt inn utstyr som har ligget flere dager i sjøvann som etter regngjøring og kontroll har fungert bra etter på i flere år og da snake vi om utstyr i millionklassen.

 

Håpe dette var til hjelp lykke videre.

 

Mvh. Konrad

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Fuktskade på Galaxy S3, eller dårlig hardware?

 

 

Hmm... Du sier selv at du var ute i et kraftig regnskyll, telefonen ble duggvåt og du fikk kort tid etter dette problemer med den. Men så konkluderer du til slutt med at det ikke er fukt på telefon allikevel?

 

 

Telefonen var 1mnd gammel så det kan ha vært tilfeldig at feilen oppstod "rett etter"... Jeg nevner også en løs komponent som ikke kommer av litt regnvann! Nei jeg regner ikke med å komme så mye lenger, men bør ikke en telefon tåle dette?!? Det er egentlig det essensielle spørsmålet? Den har tross alt ikke vært senket ned i vann... Jeg synes det er for dårlig -for et produkt jeg ellers var 100% fornøyd med. Mulig at jeg er kravstor, men ville det ikke vært normalt å forvente at mobiltelefonene er sprutsikre? De er jo tross alt ment til å bruke utendørs.

Jeg hadde iPhone i nesten 4år som jeg jogget med og utsatte for laaangt større påkjenninger uten noen problemer...

Lenke til kommentar

 

Håpe dette var til hjelp lykke videre.

 

Takk Konrad! Etter å ha lest om en lignende Galaxy S2 over så tror jeg også at rengjøring trolig vil fikse biffen. Ser at en annen som har senket sin S3 i vann har samme feilsymptomene.

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1457395

Tegn på en svakhet ved hw spør du meg...

Da starter jeg nok renselsesprosessen. Skal komme tilbake til hvordan deg går.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes jo telefoner som faktisk tåler litt vann. Sikkert en god ide å velge en slik om man oppbevarer den fuktig innimellom.

 

 

Jeg skjønner :) Men det er forskjell på ørken, strand, badstu, dusj, svømme og dykke... Min erfaring er at S3 tåler ørkenen -på natta når det er svalt :hm: Forbaska synd siden telefonen var så vanvittig bra ellers. Men hva hjelper det når den ikke kan brukes?

Endret av olavgund
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet i dag har vært at folk ønsker at telefonene skal se fancy ut - aka Shiny! Det spiller liten rolle om de fungerer, eller tåler normal bruk. Så at de ikke tåler hverken fuktnivå eller temperaturene vi har må en en nesten leve med om en velger en fancy telefon i dag. Fuktsikre telefoner finnes, og det kommer heldigvis flere som ikke er for kjipe hva gjelder hw.

 

Fuktindikatoren kan slå ut på noe så enkelt som kondens. Det skal godt gjøres å unngå her i landet om vintern om man har med seg elektronikk ut, for så å komme inn i varmen.

 

Uansett, litt kondens tar som regel ikke knekken på elektronikken. Det viktigste er at den får tørke godt rett etter på. Det har blitt for enkelt å skylde på fukt, selv om det kanskje ikke er hovedårsaken. Det er en mangel etter kjøpsloven om telefonen ikke tåler forventet/gjennomsnitlig bruk som er vanlig for den produkttypen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Observerte en ny oppdatering av Spotify i går, og håpet de hadde lagt tilbake muligheten å velge hvor nedlastet musikk skulle lagres (internt/ eksternt minnekort) - men den gang ei...

 

Er det noen av dere som har funnet ut hvordan man kan lagre nedlastet musikk i Spotify på SD-kortet?

Er det fortsatt en "gammel versjon" app'en/ klienten som må til?

Lenke til kommentar

Fuktskade på Galaxy S3, eller dårlig hardware?

 

 

... Men så konkluderer du til slutt med at det ikke er fukt på telefon allikevel?

 

 

Her er den løse kondensatoren:

https://dl.dropbox.com/u/5059430/Samsung/Samsung3.jpg

Dere kan se at det manger loddeøre på venstre kant. Men mangler det også en kondensator på den 4.plassen? Det er totalt en rekke på 8 kondensatorer hvorav den 4. "mangler"... Hadde ikke stusset på det haddet det ikke vært for at den første er løs.

 

Her kan dere se at den faktisk ikke er loddet på venstre kant (vil ikke bevege for mye på den så den løsner på høyre kant):

https://dl.dropbox.com/u/5059430/Samsung/samsung.wmv

 

Ikke helt som det skal være!

Lenke til kommentar

Fuktskade på Galaxy S3, eller dårlig hardware?

 

 

... Men så konkluderer du til slutt med at det ikke er fukt på telefon allikevel?

 

 

Her er den løse kondensatoren:

https://dl.dropbox.c...ng/Samsung3.jpg

Dere kan se at det manger loddeøre på venstre kant. Men mangler det også en kondensator på den 4.plassen? Det er totalt en rekke på 8 kondensatorer hvorav den 4. "mangler"... Hadde ikke stusset på det haddet det ikke vært for at den første er løs.

 

Her kan dere se at den faktisk ikke er loddet på venstre kant (vil ikke bevege for mye på den så den løsner på høyre kant):

https://dl.dropbox.c...ung/samsung.wmv

 

Ikke helt som det skal være!

 

Hvilken krets hører kondisen til? Antar at du har forska på det og resonert deg fram til om det er relevant i forhold til opplevd feil. Noen kondensatorer har minimal innvirkning på kretser, men det vet du sikkert.

 

Hvis jeg skulle rense min mobil etter fuktskade, hadde jeg brukt rikelig med "vigon" og plassert den så i et varmeskap eller en pose med ris i 3+ dager. Vi bruker vigon for å rense mye rart inkl flussrester. Meget effektivt middel.

 

Edit pga:Skriveleifer.

Endret av TSport
Lenke til kommentar

TotallyUseless: Tusen takk for svar! Jeg har ingen butikk i nærheten så jeg får sett de dessverre.

 

Angående led flow lite, hva skjer om du både har ubesvart anrop og en sms? Evt både et fb-varsel og sms? Varsles begge, eller har du satt opp noen slags prioritet på hvem som skal varsles? Led-lys er det jeg har savnet mest (det eneste faktisk ;) ) på S2, så jeg gleder meg veldig til å slippe av og på med skjerm. :)

 

Liker ikke å pakke inn selv, men jeg er så vanvittig klønete og slepphendt, så jeg har ikke noe valg. Skulle bare ønske jeg fant etui hvor led-lyset syntes.

Jeg tok en god gammeldags hullemaskin og lagde hull til lyset på orginal flipcover fungerte strålende:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Observerte en ny oppdatering av Spotify i går, og håpet de hadde lagt tilbake muligheten å velge hvor nedlastet musikk skulle lagres (internt/ eksternt minnekort) - men den gang ei...

 

Er det noen av dere som har funnet ut hvordan man kan lagre nedlastet musikk i Spotify på SD-kortet?

Er det fortsatt en "gammel versjon" app'en/ klienten som må til?

 

Svarer på mitt eget spørsmål her: (hentet fra Spotify Community)

 

Spotify Android – save on external SD card

1. make sure all old data (songs etc.) has been completely deleted from phone and external SD card

2.and then uninstall the new application

3. download the "old" application: https://rapidshare.com/files/2999426550/SpotifyAndroid.apk

4. install the application (make sure you have "install from unknow sources" enabled on your device)

5a start the application, and then log off in case you get logged on automatically.

5b from the login screen, click on your phones menu button, press "reset spotify" and press ok.

6a still at the login screen, press the menu button again and select "select SD Location"

6b at this point it will suggest "/mnt/sdcard" - this IS NOT your external SD card. This is your phone's internal memory card. You need to change it to "/mnt/extSdCard" NOTE: this is from my Galaxy S3, and may vary from phone to phone

7 once this has been changed, test it - note both the phone's memory status and the external SD card's, and see which decreses after saving a few songs

8 If it is now saving to the external SD card, visit Google Play and upgrade to the new version of Spotify (WITHOUT UNINSTALLING THE OLD VERSION or changing any settings)

 

If this doesn't work for you, hopefully you were simply not doing part 6b correctly...

 

Den versjonen som linkes kan ikke startes på min SII, men selve settingen av lagringsstien kan legges inn i påloggingsbildet til denne gamle versjonen. Etter at dette er gjort må Spotify oppdateres til ny versjon før man kommer videre - du får altså ikke testet pkt 8 i den gamle versjonen...

Lenke til kommentar

Fuktskade på Galaxy S3, eller dårlig hardware?

 

 

... Men så konkluderer du til slutt med at det ikke er fukt på telefon allikevel?

 

 

 

Hvilken krets hører kondisen til? Antar at du har forska på det og resonert deg fram til om det er relevant i forhold til opplevd feil. Noen kondensatorer har minimal innvirkning på kretser, men det vet du sikkert.

 

Hvis jeg skulle rense min mobil etter fuktskade, hadde jeg brukt rikelig med "vigon" og plassert den så i et varmeskap eller en pose med ris i 3+ dager. Vi bruker vigon for å rense mye rart inkl flussrester. Meget effektivt middel.

 

Edit pga:Skriveleifer.

 

Nei det er nok bare en avkoplingskondensator og minimal innvirkning :) Sjekket ikke kretsen noe nøyere, kan det ha vært en Motorola krets? Satt helt i fronten v/blits og kamera. Du ser såvidt logoen. Poenget mitt var mer at det kan være andre feil på kortet enn denne ene..

Uansett, jeg renset opp mellom banene med flussmiddel og en fin pinsett. Blåste bort rester og lot det lufttørke under en vifte noen timer (flussmiddelet lå åpent til). Skrudde den sammen igjen og den fungerte.

Sitter likevel med en dårlig følelse av at dette ikke er riktig av Samsung og at telefonen umulig kan eller skulle ha tatt skade av den ene hendelsen... Vel-vel.

 

Takk for tipsene! Jeg skal ta ta det med meg. Selv bruker jeg Silicagel til å tørke opp større ting, men ris er jo også veldig bra! Vigon har jeg ikke hørt om -skal sjekke det ut!

Mvh Olav

Endret av olavgund
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...