Gå til innhold

Leter etter billig 32GB RAM


flipsenated

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Med den anntagelsen at vi snakker om DDR3, og at du ikke har noen spesielle krav til dem (ie. typisk standard RAM), så er det bare å en titt på listen (sortert etter pris):

http://www.prisjakt....kmoms#prodlista

 

traskas waits for alice sitt forslag er forøvrig også meget bra prismessig, og har ikke kommet med på den prisoversikten, så hvis du synes Dustinhome er greit å handle hos så kan du fint gå for dem.

 

Skal du ha noe mer info utover dette så må du komme med mer info om hva dette skal spesifikt brukes til, hvilket hovedkort det skal kobles til osv.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Ja, men om jeg kjøper 4x av den blir det veldig dyrt, vil helst holde meg under 1000.

 

Heh? 438kr for en 8GB brikke er dyrt?

Beklager, men du får dem ikke billigere enn dette altså. Ikke i Norge ihvertfall (og det er neppe noe å spare på å kjøpe dem fra utlandet heller). RAM har forsovidt bare gått ned i pris, så sett i historisk perspektiv er RAM svinbillig nå.

 

Hvis dette er for dyrt så ville jeg heller spurt meg selv om du faktisk trenger 32GB RAM - for det er enormt mye for de aller fleste bruksområder. Kanskje du kan fortelle litt om hva maskinen skal brukes til? Det er vel relativt sansynlig at du kan klare deg med 16GB f.eks.

 

-Stigma

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enig med Stigma her , ca 1800kr for 32GB med minne er sinnsykt billig!

Jeg tviler på at dette vil endre seg over natta, minneprisene har vært relativt billige i den siste tida pga overproduksjon og vi kan nå snart se til mer normale priser igjen, da vil det

automatisk bli dyrere...

 

Jeg betalte ca 800kr for 4x4Gb DDR 3 1600 brikker forleden og synes det var billig i forhold til spesifikasjoner og mengde.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Maskina har et hovedkort med Intel C202 brikkesett. Normalt skal disse ha ECC-minne, - men f.eks. er C206 som er i samme serie slik at den kan bruke vanlig DDR3 når den ikke bruker serverOS, men må ha ECC for serverOS.

 

Forgjengeren til C20x brikkesettet var ellers slikt at det kunne ha 16 GiB nonECC DDR3, men trengte ECC for 32 GiB.

 

Sjekket raskt Crucials minneanbefaling for Dell PowerEgde T110 II, og der er det kun ECC minne angitt. Men du får 8 GiB Kingston brikker med ECC til under 500 kr (basert på Elpida, Hynix og Intel brikker). Her er hele 8 GiB lista.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Og om dem blir stoppet i tollen, så kan du jo fort plusse på 25% på prisen + tollgebyr.. og da er du oppe i ca 1500kr.

 

Har selv kjøpt 2x 2gb ddr2 på ebay en gang, sparte en del på det, og disse mener jeg å huske at jeg måtte senke hastigheten på, for å få dem stabile.

Men senere så byttet jeg hovedkort, og da fikk jeg dem ikke til å fungere i det heletatt.. men dem fungerer fremdeles på mitt gamle hovedkort.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tenkte selv å kjøpe noe minne nå som prisene er på sitt optimale..?

Uansett, fant et 32GB sett (4x8) her: https://www.deal.no/deal/default.asp?page=vare&ProdusentID=PGQ332G1333ELQK

 

Den beste prisen jeg klarte å oppdrive. Men... jeg ble litt usikker nå. Patriot G2 Series Division 4 skal vist "bare" støtte X79 plattformen. Nå er nok jeg ikke så datafiksert som for noen år siden, men jeg regner med det skal gå an å bruke det med et hvilket som helst hovedkort?

 

Hva tror dere angående minneprisene fremover?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Greit, da lærte jeg litt mer om RAM og fant ut at man ikke får 32 GB under 1000 kroner, så jeg valgte denne: http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

 

(altså den som traskas waits for alice foreslo)

 

Det minne fungerer ikke med Dell PowerEdge T110 II. Som jeg skriver i en tidligere post har denne maskina et hovedkort med Intel C202 brikkesett. Dette brikkesettet må ha EEC minne, noe det Corsiarminne du linker til ikke er. Corsair lager faktisk ikke EEC minne så vidt jeg kan se.

 

Denne lista her har minne du kan bruke - og som koster omtrent ikke mye mer. Til server bør man uansett kjøpe EEC-minne - og i ditt tilfelle vil faktisk ikke serveren virke uten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...