Gå til innhold

Alt om Risen 2! Det (e)neste RPG-spillet med sjel i en stadig fattigere sjanger..


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen som vet når man får tak i musketter? Turer rundt med en hagle for tiden, men den presterer ikke så bra mot f.eks aligatorer.

 

Eh... -hagle? I et piratspill...??? Melder meg for øvrig som PBs tredje største fan, siden de to første plassene er tatt...

 

Jepp, hagler, flintlås pistoler og musketter.

Lenke til kommentar

Er det mulig og få bedre priser for gull og sølv gjenstander? Er det noe og ta vare på, eller bare selge?

 

Husker du kunne selge ting for en bedre pris i Gothic 2, thieves guild :)

 

Vet ikke om prisene er statiske, eller om for eksempel Silver Tongue er en variabel. Gull og sølv gjenstander er nok bare vendor trash

Endret av -ErlendA-
Lenke til kommentar

Har ikke spilt spillet alt for mye, men ting tyder ikke bra for Risen 2 for min del ihvertfall. Så langt fenger ikke spillet i det hele tatt, kampsystemet er bob bob, voiceacting er så som så, men det var forventet, animasjoner i en del cutscenes er rett og slett ufattelig dårlige. Og lysten til å spille videre er rett og slett ikke tilstede, frister mer å fyre opp min modda versjon av Skyrim enn Risen 2. :/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Økonomien i dei fleste rollespel er fullstendig øydelagt, men det kan hende Piranha har lukkast der dei fleste andre har feila, ved å gjere gull til ein like etterlengta ressurs for spelaren som for karakterane inne i spelet.

Det er nok ikke så mye at de har funnet et godt økonomisystem som at de bruker den høye prisen på Talents til å styre tempoet på anskaffelsen av Skills. PB liker å ha stålkontroll på hvordan du utvikler karakteren, og siden kapittel-biten er borte fungerer knappheten på gull som en bremse på hvor fort du kan kjøpe Skills.

Endret av Frijazz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har nå kommet til et sted hvor spillet henger seg gang på gang. Karakteren min fryser, og står helt stille, mens NPCene fortsatt beveger seg rundt meg.

Det er ikke mulig å loade noen save inne i dette området. Og hvis jeg loader en gammel save og så går inn i området, så henger det seg igjen.

Gamebreaking, da området er en quest hub. Ukult.

Lenke til kommentar

Noen som har fått en rar melding når de aktiverer pre-ordre koden fra CDON ?

Jeg fikk opp ett eller annet om valve_test_app etc..

Ingen aning hva det betyr

 

NM..fant ut at alt var ok.

Nå sliter jeg bare med at spillet ikke vil starte med mitt corsair headset satt til 7.1

Hvor fant du preorder-koden? Jeg bestilte også fra CDon, men fant kun den Activation Code, som står trykket bakpå instruksjonsboken. Skulle det ikke være en separat kode vedlagt? Jeg ser ikke noe til Treasure Island DLCen som skulle følge med (ser jeg i Steam ser det ut til at det kun er for bestilling?)

 

Fikk så vidt prøvd spillet litt før jeg la meg i går kveld, så har ikke noe inntrykk enda bortsett fra at animasjonene er svært overdrevne på NPCer. Veiver mye med armer og dingler fra side til side. Synes dette så mye bedre ut i Risen 1 og Gothic 3 osv. Men slikt er ikke spill-ødeleggende for meg.

Lenke til kommentar
Hvor fant du preorder-koden? Jeg bestilte også fra CDon, men fant kun den Activation Code, som står trykket bakpå instruksjonsboken. Skulle det ikke være en separat kode vedlagt? Jeg ser ikke noe til Treasure Island DLCen som skulle følge med (ser jeg i Steam ser det ut til at det kun er for bestilling?)

 

Jeg fikk Treasure Island koden på mail fra CDON:

Kjære kunde,

 

Takk for at du har valgt å forhåndsbestille Risen 2 Dark Waters (PC) på CDON.COM.

Nedenfor finner du den kode som gjør at du kan bruke forhåndsbestillingstilbudet som gir deg tilgang til DLC Treasure Island.

...

Endret av Visjoner
Lenke til kommentar

Som (ettersom første, andre, og tredjeplassen er tatt) fjerde største PB-fanboy på forumet her kommer jeg med mine tanker så langt om spillet.

 

Jeg kan begynne med å si at jeg var litt halvveis skeptisk til pirat-temaet i Risen og spesielt innføring av skytevåpen kombinert med nedtoning av magi. Jeg har allikevel helt frem til release hatt ståltro på at PB har en mening med det de gjør og stolt på at dette blir bra.

 

Så skulle jeg fyre opp spillet. DVD'en ville ikke lese hos meg, så jeg endte opp med å laste ned gjennom Steam (Jeg vet PB har fått mye pepper pga DRM, men jeg synes tilgangen til nedlasting av spillet veier opp ihvertfall en del av dette).

 

Vel inne i spillet fikk jeg et litt blandet førsteinntrykk. Det virket nesten litt for glatt og "flashy" til å være et ekte PB-spill. Jeg følte det var litt mye popups med hjelp osv (som jeg skrudde av med en gang). Jeg var mektig redd for at jeg "endelig skulle ta feil" og bli skuffet over et PB-spill. Til informasjon plasserer Gothic 1-3 og Risen på min Topp 4 liste over spill ever, og jeg har en nesten religiøs tro på at PB har spesielle evner og talenter når det gjelder å lage gode rollespill.

 

Etterhvert skulle det vise seg at jeg tok feil i min frykt og etterhvert som jeg kom igang med spillet fikk jeg sånne bølger med innlevelse og hårreisende øyeblikk som jeg alltid har fått med PB-spill

 

F.eks grafikken når man går i land på den første øya, eller når man prøver å finne en vei inn i "piratbyen". Følelsen av at gull er "gull verdt"

 

 

Fra det øyeblikket jeg satte foten på den første øya begynte jeg og løpe rundt og nyte naturen og de flotte omgivelsene. Jeg følte meg som en unge igjen! Fra det øyeblikket var jeg hekta. Og jeg skal aldri tvile på et PB-spill igjen! :)

 

Det er enda vanskelig for meg å si noe konkret om hvor bra spillet er i forhold til tidligere PB-spill, til det har jeg ikke kommet langt nok. Men jeg er bombesikker på en ting, dette er et vaskeekte PB-spill og jeg føler det ligger et stort potensiale i spillet, antakelig det største potensialet siden Gothic 3. Det er enkelte ting jeg savner, men pirat-temaet fungerer ypperlig for meg. Jeg forstår nå hvorfor de har valgt å gjøre det på denne måten; de ville rett og slett gjøre noe nytt, rote rundt i gryta og lage en ny oppskrift.

 

Det er risky, det er ambisiøst, og det virker som de har lykkes.

Endret av Visjoner
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg er også fornøyd, selv om dette ikke er på samme nivå som Gothic 2-3. Det jeg missliker mest er Voodoo i steden for magi. Jeg spiller alltid magiker i rollespill, men voodoo er et verktøy, og ikke et direkte våpen. Savner fireball.

Endret av Skurupu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...