Gå til innhold

Generell diskusjon rundt nettstedet Wikileaks og dets talsmann Julian Assange


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dagens release dreier seg om opptøyene i Frankrike i 2005* og sikkerhetspolitikk i Sør-Amerika.

Fortsatt ingenting om Norge men igår ble det offentliggjort noen detaljer om forskningen på Norge - USA forholdet når det gjelder Svalbard som riktignok ikke er basert på det wikileaks kom med, men er allikevel basert på samme kildemateriale.

 

Ellers så har folk som bruker firefox med adblock plus extension meldt om at de har problemer å komme inn på cablegate.wikileaks.org

 

 

*Disse vil sikkert bli brukt i de vanlige opphetede diskusjoner her på forumet - og like selvsagt som at det er mørkt om natten vil opponentene klare å tolke de samme dokumentene totalt forskjellig :)

Endret av PzMan
Lenke til kommentar
Jeg støtter Assange. Anklagene mot ham er like fabrikerte som masseødeleggelsesvåpnene i Irak.

 

Tullete å ta en slik stilling, da kan jo Assange gå rundt og voldta i hutt og pine, og slippe forfølgelse fordi det er "fabrikkert".

 

Masseødeleggelsesvåpen i Irak var meget sterkt dokumentert, så det er et latterlig eksempel.

Lenke til kommentar

Disse anklagelsene høres meget skeptiske ut når du tar hensyn til situasjonen Assange har befunnet seg i, mellom skapelsen av WikiLeaks og de store lekkasjene som har vært utgitt. Hvorfor ville han ha gjort noe så risikabelt, akkurat nå og ikke før i tiden? Dette burde ha vært en veldig travel tid siden han har hatt så mye mediaoppmerksomhet og ikke minst, oppmerksomheten av USAs myndigheter og sikkert av CIA.

 

USA har iallfall skikkelig stor grunn til å forsøke å dempe WikiLeaks sitt virksomhet, etter alle de lekkasjene som har vært utgitt og skadet den amerikanske regjeringens bilde.

 

Jeg mener WikiLeaks driver på med noe enormt positivt. USAs hær har en hatt lang historie med krigsforbrytelser, dette burde aldri vær ignoreres, fordi da lærer man ingenting og da forsette slike groteske hendelser. Det er en stor fornærmelse til de uskyldig ofrene i Irak-krigen og de sine slekter når USA prøver å gjemme denne delen av historien. Hvis det var en gyldig krig, burde det vær ingenting å gjemme.

 

Når folk utfører kriminal handlinger bør de bli straffet av myndighetene, når myndighetene utfører kriminal handlinger burde de bli straffet av folket.

Endret av deserk
Lenke til kommentar

Vedder på at de norgesdokumentene er spionasjerelaterte.

Vi burde henrette overvåkerne for landsforræderi, samt den amerikanske ambassadøren i Norge for spionasje.

 

Kan vel bare sende amerikanerene et sånt "sorry we fucked your sister" brev tilbake igjen.

 

Masseødeleggelsesvåpen i Irak var meget sterkt dokumentert, så det er et latterlig eksempel.

 

Ja, de hadde blant annet et bilde av en bygning OG to lastebiler.

Irakkrigen og Haliburton er selve attesten på nikkedukkepresidentskapet til Walker Texas Bush. Måtte han trå på en mine.

 

Og ja, huckabee er klin gæærn. Men han vil ikke bli kandidat i 2012 uansett, så han kan man godt ignorere.

Spesielt dog at en prest skriker etter blod. De må ha en annen type kristendom der borte.

Endret av Lilac1
Lenke til kommentar

Ikke lett å vite hva man skal tro om anklagelsene, men det som taler imot Assange er at det såvidt jeg vet er fire to forskjellige kvinner som har annmeldt ham?

 

Det som taler for han er at de vil hale han tilbake til sverige, enda de ikke ga han reiseforbud etter å ha forhørt han første gang, og de nekter å prate med han, enda han har advokaten oppe, og tilbyr å prater via skype eller I Scotland Yard eller den svenske ambasaden i storbrittania. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal på liv og død dra han tilbake til Sverige, når han er villig til å forklare seg.

Det andre er vel at anmeldelsen på hu ene er "kondomen sprakk under samleie, og han fortsatte", og det virker.... mer en høyst mistenkelig.

Lenke til kommentar

Tror dere at han egentlig jobber for CIA?

Man vet aldri?

 

Sjøl er jeg i så måte mest spent på den lekkasjen som snart skal kommer om en "stor amerikansk bank". Hvis avsløringen om banken medfører store pengetap eller at den knaker alvorlig i sammenføyningne, tenderer jeg til å tro at det ikke er noe CIA connection

 

På den annen side, kan jo også være at de har mixed både falske OG ekte dokumenter i lekkasjen og at CIA ligger bak i kullissene alikevel

Lenke til kommentar

muhammed tegninger som var obvious bare for å trolle muslimer er "ytringsfrihet" siden deg også indirekte støtter "krigen mot terror"

 

men når noen faktisk utnytter virkelig informasjonsfrihet som er imot USA agenda viser landet virkelig hvor mye de bryr seg om "yttringsfrihet"

 

det er bra at noen ser hvir viktig jobb wikileaks gjør. siden det betalte pressen ikke gjør det, så tilbyr de oppholdtilatelse til fyren hvis han skulle bli kastet ut av det "frie" europa eller usa

Lenke til kommentar

Assange: Anklaget for å fortelle sannheten, og for løgner som europa og/eller USA har fabrikert mot ham.

 

Dersom han blir dømt til noe annet enn en æresmedalje, så flytter jeg til kina eller et annet sted hvor ytringsfrihet og sannheten blir like mye verdsatt som i Europa, for da er det tydeligvis ingen forskjell.

 

Sannheten? Hvis jeg publiserer all nettrafikk din far har logga og som hadde vist alt fra hans Whiskey-smak til hans porno-preferanser, ville det vært sannheten eller et alvorlig brudd på personvern eller begge deler? Selvom noe er sant, så betyr ikke at hele verden har rett til å vite om det og det er akkurat dette som er essensen av det han har publisert hittil:

 

Ambassade-lekkajsen: Interne dokumenter skrevet av enkeltindividers vurderinger av enkeltsaker med språkbruk ment for internbruk, igjen analyset av folk som har ingen anelse i hva konteksten er. Gud bevare sannheten!! Not!

 

Det samme gjelder Afghanistan og Irak lekkasjene: Operasjons-logger som viser initielle rapporter fulle av feil som igjen skal bli "analysert" av snøsokker uten kontekst eller utdanning/opplæring i hvordan håndtere informasjonen.

 

 

Husker dere hva Assange sa i forkant av disse avsløringene? "Dette vil forandre verden slik vi kjenner den" "Dette gir det sanne bildet av de "ulovlige" krigene!!

 

I retrospekt: Hva har så skjedd? "Afghanistanleaken" viste at ISAF/NATO/USA har vært dønn ærlige hele veien om krigens utvikling, massivt press om bombing av Iran kommer faktisk fra deres Muslimske-naboer, samtlige land i EU/verden og alle andre som gjenkjenner en looney-toon (Ahmadinejad) når de ser han.

 

Hvor er forresten Wikileaks' åpenhet om hvordan de finansierer sitt prosjekt? For en som krever fullstendig åpenhet om alt, så er de særdeles lite åpne om financial funding?

 

 

Assange har brukt Wikileaks som en vendetta mot Amerikansk utenrikspolitikk. Idet han begynner å kjøre hardt mot Kina og Russland, så tror jeg jammen pipa får en annen låt og da bør han virkelig begynne å frykte for sin virksomhet:

 

Ref: Wikileaks plans to post Moscow documents

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...