Gå til innhold

Fallskjermjeger - Generelle spørsmål


Bordplate

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Gutta...jeg har noe jeg må si dere :(

 

Det har seg nemlig slik at min far (og hele hans side) har noe svake øyne. Han begynte med briller på videregående og alle søskene hans bruker det også. Har i den siste tiden merket at noe har begynt å skje med synet. Det er ikke at jeg ser noe spessielt dårlig, men jeg kan oppleve små smerter i kjernen av øyeeplet og det virker som om synet på et vis blir stresset eller sliten. Merker dette spessielt godt på skolen, men i friminutt hvor jeg kan slappe av og legge øynene på hva jeg vil merker jeg nesten ikke denne smerten.

 

Jeg ønsker å bestille synstest hos optiker snarest og dersom resultatet får store utfall er jeg redd min fallskjermjegerkarriere går en usikker fremtid i møte.

Lenke til kommentar

Vel, dette med at du blir sliten i øynene ved mye fokusering. Som feks lesing, sitte foran tv/pc osv kan tyde på at du ser litt dårlig. Dette fører til at du konsentrerer deg mye mer, og gjerne da får vondt i øynene, som du beskriver, og hodepine.

 

Som du sier burde du få sjekket dette hos optiker. Jeg hadde problemet før, og brukte briller en periode på barneskolen. Dette bedret seg, og nå ser jeg perfekt. Eller i alle fall tilnærmet perfekt. Godt nok til karakter 9 i alle fall.

Lenke til kommentar

Ehm...halla gutta! :) Jeg bringer godt nytt (for min del hvertfall)!

 

Var hos optikeren i dag og tok en grundigere synstest, han kunne ikke på noen måte finne feil ved synet eller i så liten grad at det ikke var brilleverdig engang. Må si jeg overrasket meg selv også med hvor bra jeg faktisk så, kunne lese absolutt alt på tavla! :D

 

Så da bærer det ut i skogen igjen da, eller hva? Her i Hønefoss er snøen så og si borte fra veiene og skogen kommer vel uti april engang.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Etter at du har tjenestegjort som fallskjermjeger kan du søke FSK (forsvarets spesialkommando) som er det råeste innen spesialstyrker. Bare tenk deg godt om. VIL du virkelig bli fallskjermjeger og vie så mye tid på noe du kanskje feiger ut fra etter 2 uker med max blodhat, lite søvn og null mat? Du skal ikke være sikker på at dette er noe du har lyst til, du skal kjenne at du "MÅ" bli jeger.

 

Forresten. Hvis du kjenner at du virkelig VIL klare dette - at dette er den du er - så blir du nok fallskjermjeger, men da må du være beinhard på mental og fysisk trening. Lykke til - forsvaret er plassen å være!

Endret av Eareshel
Lenke til kommentar

et lite treningstips til deg som vil bli fallskjermjeger.

Som du har forstått så er pakning obligatorisk under all utendørs trening. Men når du skal feks ta deg lange turer, gjør det slikt at det ikke har noen hensikt å snu, altså du ikke har muligheten til å snu eller gi deg under lange turer. meld deg på birkebeinerrennet på ski, gå beseggen med ca 15-20kg pakning osv. altså velg trasér hvor eneste vei hjem er å fortsette. Da blir det fort mer ut av treningen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...