Gå til innhold

Endringer i ryktesystemet


  

484 stemmer

  1. 1. Skal vi slette eksisterende poeng når vi slår av ryktepoeng i Off Topic

    • Ja
      107
    • Nei
      90
    • Bare i Off Topic (hvis mulig)
      275
    • Vet ikke
      11


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Problemet med + systemet var at det ble innført uten at man hørte noe om hvorfor, derfor bruker alle det slik dem tror det skal brukes.

Eg trur ikkje det hadde blitt brukt annerledes om dei hadde gått ut og sagt korleis det skal brukast. Folk er vant med å "Like" kva som helst på Facebook og dette systemet vil bli brukt på samme måte. Det vil nok være vanskeleg å ha eit system som dette utan at det blir brukt på forskjellige måtar. Det mest positive med systemet er i mine auge at gode innlegg får ei stjerne. Eg registrerer ikkje kor mange plussklikk innleggene får med mindre det er ei stor stjerne der. Først då er det ein funksjon eg kan ha nytte av.

Lenke til kommentar

Det enkle er ofte det beste.

Det enkle er ofte det beste? Mener du at det også passer inn i denne sammenhengen? Forklar i så fall hvordan det er bedre at man i profilen sin kun har en oversikt over hvor mange intetsigende "plusser" man har, i motsetning til en litt utvidet oversikt som tar for seg to-tre-fire forskjellige kategorier, som f.eks "morsom" og "nyttig" - som nevnt av Gaarulf.

 

Flimzes ønsker å beholde sine 400-og-noe plusser som han mener han har fått for å ha skrevet kvalitetsinnlegg. Ser du på profilen min kunne man tro at jeg hadde enda flere kvalitetsinnlegg enn Flimzes siden jeg har 500-og-noe plusser. I realiteten har jeg - som tidligere nevnt - hovedsaklig fått disse plussene for innlegg som heller faller inn under kategorien "morsom".

 

Jeg har alltid ment at det er unødvendig å ha denne oversikten i profilen, siden den jo faktisk er utrolig intetsigende. Skal vi først ha en oversikt så burde funksjonen utvides slik at man kan se hva en bruker "scorer" på.

Åja, så du skal gå gjennom en hel spørreundersøkelse for å gi et plusspoeng på ett innlegg? Hvordan blir det for nye brukere, må de ha opplæring i "plussing" før de kan bruke forumet?

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Kanskje du vil trenge opplæring, men jeg tror ikke det blir aktuelt for en normalt oppegående forumbruker. Det er virkelig ikke vanskelig å trykke på morsom-knappen i stedet for nyttig-knappen

 

Ja, men da syns jeg vi kan få en minus knapp også, eller liker ikke knapp, om du vil. Alle gode ting er tre.

Lenke til kommentar

Kanskje du vil trenge opplæring, men jeg tror ikke det blir aktuelt for en normalt oppegående forumbruker. Det er virkelig ikke vanskelig å trykke på morsom-knappen i stedet for nyttig-knappen

Herregud... Jeg vet hvordan ferske brukere er, tror du ikke jeg som sysadmin får "dumme" spørsmål hele tiden? Tror jeg har litt mer erfaring enn deg når det gjelder akkurat det.

 

Poenget er at om du fjerner oversikten over hvor mange plusser en bruker har, så forsvinner konkurranse-innstinktet blant brukerne og systemet blir ikke missbrukt lenger, men samtidig vil det være nyttig. Når du poster en topic, noen svarer, og det innlegget får mange pluss-poeng, så vet du at andre er enige og at det er stor sjanse for at det innlegget er saklig.

 

Om du derimot er i en kategori med mye humor, kan du enkelt klikke på pluss-knappen i ett innlegg du syns var morsomt, isteden for å poste et nytt innlegg med "Haha" eller lignende.

 

Plussknappen kan også brukes i diskusjoner, er du enig med noen så klikker du på pluss.

 

Det enkle er ofte det beste, og jeg mener det er det i dette tilfellet også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Generell mer fjortisspreget skittkasting har det blitt siste tiden også, muligens pga. + systemet.

Rett og slett litt for mye shitbin.com en periode muligens i den sammenheng.

 

Om det fører til en vesentlig lavere kvalitet på forumet kan det ikke være en hensiktsmessig funksjon å fortsette med. Man kunne i det minste hatt en avstemning om funksjonen om man er opptatt av hva brukerne mener.

 

En poll til med:

 

- Fjerne + funksjonen.

 

- Beholde den slik den er.

 

- Beholde den med endringer.

Endret av Theo343
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...