Gå til innhold

xbox eller ps3? Prisforskjeller osv


Pubé

Anbefalte innlegg

Mange som har spørt om dette før da, men jeg tenker en del på prisen feks.

 

Hva er prisforskjeller på de nyeste versjonene av konsollene med minst lagring?

Hvilke kontroller er billigst?

Hvilke spill er billigst?

 

Har fler venner som spiller xbox, men det er mange PS3 spill jeg vil ha, liker også PS3 kontrollen best.

 

Og en ting til, kan man "hacke" den nyeste PS3'en? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var ca. 500 kr. i forskjell på PS3 med 250GB HDD, iforhold til 150GB i butikken jeg handlet på, på mandag.

Er vel bare de to som er på markedet nå tror jeg.

Helt sikkert mange andre butikker som operer med andre prisforskjeller da, men hvis du går på Spillverket.no, og sjekker ut prisguiden der, og handler over nett, så kommer du nok over bedre tilbud.

Kan sikkert spare endel på å kjøpe en stand-alone HDD, siden du kan putte i hvilke som helst HDD som passer.

 

På 360 vet jeg ikke så mye om priseforskjellene for jeg intresserer meg ikke særlig om konsollen.

Her kan du kjøpe konsoll uten HDD, og istedenfor bruke memory-card, men hvis du vil spille online-coop med venner så bør du ha kjøpe med HDD, siden spill som Halo: Read, ODST osv. ikke virker med memory-card.

Tror ikke det er noe å spare på kjøpe uten HDD, siden du må ha en hardidisk signert av Microsoft, og dette gjør at det blir mye dyrere.

 

De aller fleste nyeste spillene koster stort sett det samme til 360 og PS3 i butikk-hyllene; ca. 600kr.

Forskjellen er at PS3-spillene kommer med online, mens på 360 må du leie tilgangen til online-spillingen, i tillegg til spillets opprinilige kostnad.

 

Helt nye første-parti Move-spill koster også 400kr, 200kr mindre enn vanlige spill.

 

Når noen spill blir ca. ett halvt år gammel og selger ganske bra i ett territorium (halv million i territoriet), så pleier de å gå Platinium, det vil si at dem selges for under 300kr.

CDON.no selger f.eks. Uncharted 2 for 217,- nå..

 

Det som er litt fint i disse dager er at det er forskjellige spill blir Platinium i Norge og USA, og startprisen på Platinium (Greatest Hits i USA), 29,99 USD, er under det magiske 200 kr-beløpet som tollen finner på at dem skal ha ekstra penger for.

(PS! Alle tre regjeringspartiene sa i valgkampen at dem skulle heve dette beløpet, og ombestemte de seg når de kom i regjering, husk dette til neste valgkamp).

 

Det som er litt kjipt med PS3-importspill er at selv om alle spillene på PS3 er sonefri, er ikke DLC dette. På 360 er det motsatt tror jeg, her er endel spill sone-beskyttet, men all DLC funker worldwide.

 

På 360 har du ett tillsvarende program som heter '360 Classics', prisen på de spillene starter på 199,-

Litt bedre, men utvalget er bittelitt dårligere, tror jeg, selv om Microsoft er flinke å få sine titler raskt over på det.

Lenke til kommentar

^ jeg vil egentlig heller ha en PS3, men siden ALLE jeg kjenner spiller på XBOX, får jeg vente med PS3 til neste år :(

 

Hadde samme problemet, kjøpte først PS3 og ble forelsket. Kjøpte xboxen senere og solgte den 1 måned senere.

 

Det du kan gjøre er å kjøpe ps3en eller xboxen brukt hos din lokale gamestop eller EBgames forhandler til en billig penge.

 

personlig så liker jeg ps3en bedre fordi jeg har flere TB med filmer og serier som jeg ser på dagelig. PS3en i lag med et prog som heter PS3 media server kan spille av alle de nyeste og mange av de gamle fil typene. (FLV,MP4,MKV,AVI)

på xboxen må du formatere HDD til FAT32 som du ikke kan ha større filer enn 4GB.

 

og fordi jeg hadde PS og PS2 fra jeg va liten. før jeg fikk prøve Xbox.

 

Men jeg vil tro at du får en bedre online opplevelse på xbox ettersom microsoft har tatt med headsett i pakken. som PS3 bruker, muter jeg alle som har mic fordi jeg gidder rett å slett ikke høre på noen når jeg konser :p

 

Bedre online på Xbox? ja helt sikkert, men vil du kjenne det? nei.. why? fordi du ikke har noe å sammenligne med.

 

Bare kjøp xbox slim i allefall. hadde aldri klart lyden fra de andre xboxene med spill i dvd rommet. uling å snurring så det holder. trenger ikke en støvsuger til takk :)

Lenke til kommentar

PC, Wii og en kommende XBOX vil alle bli koblet til en og samme skjerm. Så filmer går via datamaskinen.

 

Kjøper heller en brukt PS3 neste år. Har lyst på move og de spillene som bare er til PS. Det er værre å kjøpe en eldre og brukt xbox med tanke på RROD og støyen som du nevner, men støy bryr jeg meg egnetlig lite om, dataen står på 24/7.

 

Jeg liker nok xbox kontrollen bedre. Man holder liksom i hele kontrollen. Kjøpte en xbox kontroll med USB til å spille PC spill på i går, og sjekket like gjerne ut forskjellene på xbox og PS kontrollene

Lenke til kommentar

Støy og RROD på de nye xboxene er ikke lenger et problem.

Ps3 Media server støtter xbox360.

Xboxlive gold kan kjøpes til ca 300 kroner for 12 mnd på maximuscards.com. Det tilsvarer 25kr pr mnd noe som ikke burde være det som hindrer deg fra å kjøpe en xbox.

Det er meningsløst å kjøpe en xbox uten harddisk.

Kjøp den nye slim versjonen hvis du ombetemmer deg.

Disker som kobles til xbox360 må ikke være formatert til fat32 for å kunne leses. De kan bare ikke formateres som ntfs. HFS+ fungerer for eksempel fint.

Lenke til kommentar

Xboxlive gold kan kjøpes til ca 300 kroner for 12 mnd på maximuscards.com. Det tilsvarer 25kr pr mnd noe som ikke burde være det som hindrer deg fra å kjøpe en xbox.

 

Er egentlig veldig uenig med deg, om de småpenga som du må ut med, av prinsippgrunner.

Men var et bra tilbud du fant, synd ikke Norske butikker kan være konkuransedyktige på det.

Har du brukt den butikken selv før?

 

I norge (prisguiden) er 3 månedskort er minimum, og laveste prisen er 119,-

Laveste pris på årsabonnemang på prisguiden er 439,-

 

Grunnen til jeg er uenig er fordi om du har konsoll i ti år, forutsatt at det ikke kommer prisøkninger/kutt, da er det bortkastede 3090 kr, via ditt tilbud, for noe som hovedsklige peer-to-peer tjenesten.

 

Men siden han allerede har bestemt seg for 360, så vil jeg anbefale han å handle hos nettbutikker o.l.

Microsoft er siste person han må finne på å gi kredittinformasjon sin til, det er enkelt å handle hos dem, men mye verre når du skal avbestille, når du handler Live.

De har sinnsyke automatisk oppgraderings-priser, 500kr - dvs. 5000 ekstra kroner på ti år.

 

Og det er også umulig å avbestille XBox Live Gold oppgradering, via XBox'en eller nett.

Når du trykker på avbestill-knappen, så får du opp beskjed om å ringe til Microsoft for å gjøre dette munntlig. Når du gjør dette må du gjennom avhør, hvorfor skal du avbestille, etc. etc.

Mange anbefaler å bare ringe til banken istedenfor å stenge hele kredittkortet, fordi det er mindre arbeid.

 

Så Zoro Sama, for all del prøv å kjøpe online gold live-cards der Zeitgeist sier, eller dersom du ikke stoler på dem, via nettbutikker. :-/

Endret av KongRudi
Lenke til kommentar

Hei. Nå er ikke jobben min å forsvare MS så hvis noen ikke vil gi penger for xboxlive av prinsippgrunner så har ikke jeg tenkt å hakke på det :)

Jeg på min side har ikke noe imot å betale en liten sum hver måned for xboxlive. Hadde dette kun åpnet for spilling så hadde det vært litt dårlig, men xboxlive omkranser så mye og fungerer så bra at det ikke gjør meg noe.

 

Maximuscards er trygge å handle hos. Jeg fikk koden med en gang på e-post slik at jeg slapp å vente på et pappkort i posten og den funket med en gang. Kjøpte 12mnd for en stund siden og spiller med den koden den dag i dag.

 

Jeg klarte også fint å avbestille mitt xboxlive gold abbonnement via xbox.com. Tungvindt? Ja! Umulig? Nei! Jeg har også registrert mastercardet mitt på xboxen for å kunne kjøpe dlc og lignende og har ikke hatt noe problemer med det når jeg vil fjerne ett kort eller endre informasjon. Men det er som sagt ingen vits å sette opp et xboxlive abbonnement ettersom det er det aller dyreste alternativet.

Endret av -Zeitgeist-
Lenke til kommentar

Men xbox live burde bli gratis når neste konsoll kommer ut eller noe i den duren

 

Lite sannsynlig, mere sannsynlig at alle konsoll-produsentene kommer til å tvinge brukerene å betale for online-spilling neste generasjon - 360-kundene virker glade for å betale.

 

I.flg. Bloomberg, så betaler halvparten av XBox brukerene årlig abonemang, og Microsoft tjener over 600 millioner dollar, eller ca. 3,5 milliarder kroner årlig på gold-medlemskap.

Og alt Microsoft trenger å gjøre er å sperre tilgangen til online-play for ikke-betalende kunder, slik at dem har en stor brukermasse som betaler små summer.

Dette er rene intekter som dem ikke må dele med andre, og tilsvarer over 1/3 av total omsetning på Xbox Live. Så ser det som relativt usannsynlig at vi får flere konsoller med gratis-online spilling, selv om server- og båndbredde-kostnader har sunket jevnt og trutt de siste årene.

 

De som tar betalt for det, er vinnerene, vi forbrukere ender opp som taperene. :(

Neste gang må vi sikkert betale på alle plattformer vi vil spille online på, minst 150 dollar til alle tre selskapene, tipper jeg - hvis vi vil ha tilgang til online-spilling.

Endret av KongRudi
Lenke til kommentar

Men det kan godt hende at sony velger å ikke ta betalt. Et kjøpsargument

 

Håper det skjer.

Men tror ikke det skjer.

 

De prøvde det denne gangen. Men kan ikke se at det vil lønner seg på samme måte, og det er rett og slett for masse penger å tjene på å miste noen brukere.

 

Ingen sammenligner PSN med XBox Live Silver, og PSN+ med XBox Live Gold.

Som er tjenester i prisklassene, som strengt tatt burde sammenlignes.

Alle sammenligner PSN med XBox Live Gold, ganske enkelt fordi silver er såpass ubruklig at det ikke teller, og alle glemmer at PSN+ eksisterer, fordi det går fint med PSN.

 

Hvis ikke, så hadde veldig mange her inne sagt at PSN er bedre enn Xbox live silver. Det er det nesten ingen som gjør, og derfor er Sony sin utfordring å gjøre PSN dårligere slik at folk er nødt til å oppgradere til PSN+.

 

Da først vil folk begynne å si at Sony sin online er bedre.

Istedenfor bare si at online på 360 er bedre.

 

Sony sin betalings-tjeneste PSN+, virker utrolig bra synes jeg.

Årlig pris: 395,- eller 119,- for tre månder.

Innhold så langt (i Europa) hvis noen vil se hva de får for pengene:

 

 

 

Month 1: June 29th – August 3rd

 

Intro offer: Little Big Planet (standard edition) (Free for people who sign up for a year between 29th June and 3rd Aug)

 

PSN PS3: Wipeout HD

minis: Field Runners, Age of Zombies

PSone: Destruction Derby

Full Game Trial: Shatter, Savage Moon

Discounts: LBP God of War Pack – 50%, LBP: LocoRoco costume pack – 50%, Gravity Crash – 20%, Fat Princess DLC – 20%

Premium Game Element: KillZone 2: Steel & Titanium DLC

Push demo: ModNation Racers, Heavy Rain

Dynamic Themes: LBP Theme, SCEE produced: PlayStation “Game Is Just The Start” Dynamic Theme

2 x Fat Princess Premium Avatars

 

Month 2: August 4th – September 1st

 

PSN PS3: Zen Pinball

minis: Blast-Off, Alien Zombie Death

PSone: Medievil

Full Game Trial: inFamous, Mushroom Wars

Discounts: Zen Pinball Earth Defence Table – 20%, Warhawk Triple Combo Pack – 50%, Super Stardust HD – 20%, WipeOutHD Fury – 20%

Premium Game Elements: Motorstorm Pacific Rift: Adrenaline Pack

Push Demo: Flower, Pixel Junk Shooter

Themes: “SCEE produced: PlayStation Plus Dynamic Theme, Heavy Rain Crime Scene Theme

2 x Heavy Rain Avatars (Bird and Butterfly

 

 

Month 3: September 1st – October 5th

 

New intro offer: Ratchet & Clank: Quest for Booty

 

PSN: Sam and Max: Devil’s Playground (entire season)

minis: Vector Tower Defense

Echoes

PSOne Classic: Oddworld: Abe’s Oddysee

Full Game Trial: Warhawk (with exclusive 50% discount for Plus members on purchase)

Inferno Pool

Exclusive Discounts: LBP: Ico and Shadow of Colossus costume pack – 50%

Metal Gear Solid (PSOne) – 50%

Warhawk – 20%

Pixel Junk Shooter – 20%

DLC: Exclusive UFC Undisputed 2010 DLC

Dynamic themes: Exclusive PlayStation Move theme

Exclusive ‘Fish Tank’ theme

Premium avatars: Eye Pet Blue Goalie Avatar, Eye Pet DJ Avatar

 

Month 4: 6th October – 2nd November

 

PSN: Street Fighter 2 HD Remix

minis: Aero Racer, Yeti Sports

PSOne Classic: Syphon Filter

Full Game Trial: Gravity Crash (Plus exclusive 50% discount for Plus members on purchase), Hustle Kings (Plus exclusive 50% discount for Plus members on purchase)

Exclusive Discounts: Burn Zombie Burn (inc. free exclusive Home item for Plus members who buy)

Dynamic themes: Exclusive Move ‘Start the Party’ theme, Exclusive ‘Halloween’ theme

Premium avatars: Pain: Jarvis and Le Toot Avavtars, SingStar: Wannabe and Rising Star Avatars

 

 

 

Det jeg tror at vi får neste generasjon er en kombinasjon av tjenestene, bare møkkdårlige 'silver' alternativ - gratis, uten online-spilling - og at vi vil måtte betale for online og forhåpentligvis at vi i tillegg får gratis spill-content, slik som på PSN+. :-/

Endret av KongRudi
Lenke til kommentar

Men hvis/når sony tar betalt for online, så vil jo tjenestene presse ned prisen på hverandre, og de vil legge til flere goder for å overgå hverandre.

sony har jo begynt for en stund siden med en premium tjeneste som koster sånn ca det samme som xbl. Og dette gjør de for å få en bedre kvalitet på tjenestene sine.

så respekt til sony for det. (faktisk!)

Lenke til kommentar

Nei, MS har ikke gått for langt, heller motsatt, Sony har ikke tatt vare på muligheten. MS gjør bare det Sony skulle gjort for lenge siden. Sony sitter nå i saksa ettersom online-spilling alltid har vært gratis på playstation. Og om dem nå innfører betaling for online-spilling så mister dem det beste argumentet dem har for å anbefale playstaion 3 til folk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...