Gå til innhold

Ipad demper nett-PC-salget?


Anbefalte innlegg

En ubrukelig greie påvirker muligens salget av en annen ubrukelig greie.

 

Antagelig jevner det seg ut når folk finner ut at mangelen på tastatur gjør editering av fjesbok profilen en smule kronglete.

Ikke enig i det hele tatt. Minibærbare har en fantastisk fleksibilitet siden du kan velge OS selv og har fullt utvalg av programvare fra 'årntlige' PCer. Prisen du betaler er selvfølgelig en brukeropplevelse som kun unntaksvis er bedre enn middelmådig. Apples nye dings tar fra deg mye av fleksibiliteten men gir deg til gjengjeld en vesentlig bedre brukeropplevelse. Hva du foretrekker er kun en smaksak.

 

For min egen del ser jeg at forbedringene i brukeropplevelse har skjedd på områder som er viktig for meg(kjapp oppstart, lang batterilevetid) mens begrensningene stort sett er på områder jeg ikke bryr meg særlig om(manglende tastatur? Pft! Manglende flash? Good riddance! Ikke integrert webcam? Tja, bruker det egentlig aldri men vi får se på versjon 2.. Multitasking? Kan bli en plage men det er uansett grenser for hvor mye man kan multitaske med så liten skjerm. )

 

 

Selv har jeg stort sett sluttet å ta med meg min minibærbare når jeg skal noe sted. Den lever et stille liv som energigjerrig server og dras ikke lenger opp i sofaen, med på do osv. Jeg tviler sterkt på at jeg noensinne kommer til å kjøpe en ny minibærbar men holder det for sannsynlig at jeg kommer til å kjøpe en iPad etterhvert, kanskje v2 når den kommer til Norge..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

La oss se, veksten i salget av netbooks skyter i været opp mot lanseringen av Windows 7 og etter at "alle" blir solgt med voucher for gratis oppgradering til Windows 7. Den holder en fin vekst frem til jul, hvorpå veksten reduseres til bare *nesten* sterk vekst etter nærmere ett år med uovertruffen salgsVEKST. Reduksjonen i vekst starter også i god tid før ipad ryktene en gang var noe mer enn normal fanboi støy.

 

Joa, IPad'en står for dette, ja... ingen tvil. Angrer på at jeg ikke ble markedsanalytiker i stedet. Er du sysadmin er det ingen som tror på det du sier, men DETTE svelger'em rått...

Lenke til kommentar

Hvorfor må enkelte tro at når A følger B, så det være B som er årsaken til A?.

Fordi det er en av de mest grunnleggende logiske feilene vi mennesker gjør.

For å sette opp feilen litt mer formelt:

- Hvis A, derfor B.

- B

- Derfor A.

 

Erasmus Montanus har kanskje Norges mest kjente logiske brist (som er samme prinsippet):

"En sten kan ikke fly. Mor Lille kan ikke fly. Ergo er Mor Lille en sten."

Endret av pro_odeh
Lenke til kommentar

Arti å se at så mange har lyst på en forvokst iphone. Jeg lurer fortsjatt på hva folk egentlig skal med denne? Lurer på hva denne koster uten 3g/gsm? Viss vi ser på forsjellen på ipod touch og iphone, er det snakk om en fantastisk sum folk betaler for å ringe og sende meldinger...

Lenke til kommentar

Ser det er masse folk her som skriver at iPad er ubrukelig i profesjonelle sammenhenger. Dere tar FEIL! Er ikke alle som skal kjøre CAD eller Fotosjåpp vettu!! At dere påstår at iPad kun egner seg til lek vitner bare om svært lite fantasi til å forestille seg at andre har ulike behov enn en selv. Det er mange yrker der iPad fint kan brukes og vil være ett nyttig verktøy pga enkelt og intuitivt grensesnitt kombinert med lav vekt og meget god batterikapasitet.

Lenke til kommentar
For meg er det en selvfølge at iPad kommer til å dempe salget. Nett-pcer er treige og de har dårlig ytelse, mens iPad trolig er like stabil og whatnot som alle de andre apple-maskinene.
Jeg har aldri brukt iPad eller iPhone og har ikke noe problem med at folk liker dem. I kveld satt jeg og leste på noe helt annet enn Apple-greier, og plutselig dukket disse ytelsesgrafene opp som støtte-stoff. Jeg hadde ikke lest iPad-testen så jeg hadde aldri sett den ytelsestesten før heller, men det du sier stemmer overhodet overrens med de resultatene der. Atom N450 er tydeligvis dobbelt så kjapp som iPad på vanlig nettsurfing, og tre ganger så kjapp på JavaScript.

 

Cluet med iPad er applikasjonene. Konkurrentene har ingen ting å stille opp med.
x86-plattformen har ingen applikasjoner (eller programmer som vanlige folk kaller det)?
Lenke til kommentar

Nettpc'er er horrible i bruk... brrr.

iPad er ikke den eneste tablet-pc'en som er ute på markedet og med alle produsentene som kommer med konkurrerende produkter vil nok disse små møkkamaskinene kalt nettpc'er avgå en smertefull død og forhåpentligvis brent på et bål så stort at brannen i chicago som ble startet av fru O'Learys ku virker som en liten engangsgrill i forhold.

Endret av Phido78
Lenke til kommentar

Nå har kanskje dette litt å gjøre med starten på skoleår også, er temmelig mange elever som kjøper ubrukelige netbooks til skolebruk (i perioden august-september). Ikke skjønner jeg hva de tenker med.

 

Nettbøker er da utmerkede til skolebruk?

 

Men ytelse har ikke noe å si?

 

Det har sikkert litt å si, men iPad er bare hakket tregere enn de fleste nettbøker.

Lenke til kommentar

Det er 2 uavhengige hendelser, men bare for å ha sagt det. Netbookhypen er over, folk har skjønt at netbooks er for tregt. Dagens atom-cpu'er må bli betydelig raskere og de idiotiske begrensningene som intel har satt gjør at maskinene ikke er brukendes til noe. Det er begrensninger på minne, grafikk osv. Jeg ser mer potensial i intel culv/amd yukon men de blir dessverre for dyre igjen.

 

Ipad er grei men den er for tung til å holdes over en lang periode, den lever fortsatt på hypen men ser egentlig ikke bruksverdien til noe annet enn enkel surfing/lesing på maks 30min. Manglende støtte for usb/innebygget kamera/flash/java gjør ikke saken noe bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...