Gå til innhold

Skrittet videre fra Nikon D80 kjøpe nikon D300s eller Cannon 7D?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har bestemt meg for å ta skrittet videre fra mitt D80 og oppgradere speilrefleksen til noe bedre.

 

Har sett på Nikon d300s og cannon 7D.

 

Det jeg ønsker er:

Bedre ISO egenskaper enn D80

Bedre bildekvalitet enn D80 på større utskrifter

Et god batterigrep. Liker ikke batterigrepet jeg har på D80 skulle gjerne hatt et som var litt mindre.

Gode muligheter for å ta bildeserier i RAW.

Tilgang på god opptikk både fastopptikk og tele (optisk og konstruksjonsmessig)

Gode mulighter for å gjøre insillinger uten å bla dypt i menyene.

 

 

Tror jeg nesten har bestemt meg for D300s vil bare vite hva jeg muligens går glipp av ved å ikke velge cannon eller motsatt?

 

Har ca 12 000 Kr å bruke på oppgraderingen

 

Takker på forhånd for svar

mvh

Jan Christer

Lenke til kommentar
Annonse

[1] Random productId 8755094 from forum_280

Selv om jeg har 7D så kan jeg egentlig ikke svare deg konkret da jeg ikke har D300s å sammenligne med. Begge er bra på det meste. Svar kan du kanskje få bedre om du studerer spesifikasjoner og tester/brukererfaringer.

 

Men du har jo endel Nikonobjektiver, og det naturlige der ville vel være å fortsette med Nikon? Selv om du antagelig kan selge de og kjøpe tilsvarende Canonobjektiver brukte så vet du ikke det regnestykkets sluttsum før du har foretatt handlene.

 

Tor

Lenke til kommentar

Jeg vil tro at batterigrepet på både D300s og 7D er større enn det på D80. Men må du ha batterigrep?

 

Hvis du ser bort fra ytelsen ved høy ISO, så er bildekvaliteten fra D80 egentlig veldig god.

 

Hvis du ikke er fornøyd med bildekvaliteten på store utskrifter, så er det ikke sikkert det er oppløsningen på kamera som er problemet. Det kan like gjerne være at bildet i utgangspunktet ikke er helt skarpt, at etterbehandlingen ikke var riktig i forhold til store print, eller at fotobutikken har kålet det til. Hvor store utskrifter tenker du på ?

Lenke til kommentar

Tror ikke MB-D10 er noe mindre enn MB-D80, men det er muligens noe bedre utformet.

 

ISO-egenskaper merker du nok en del forbedring på (og du blir kvitt den grusomme "amp glow"-en som D80 er plaget med), men der er faktisk D90 enda et hakk bedre. På bildekvalitet på store utskrifter er nok svaret tja. D80 gir faktisk veldig fine bilder, spesielt på lav iso. På noen områder kan CCDen i D80 være hakket bedre enn de nye CMOSene i D300 og D90, men det er neppe noe du merker i praksis. Du får litt høyere detaljgjengivelsesevne, men skal du ha noen merkbar forbedring må du ha større sensor. Uansett så klarer moderne APS-C-sensorer helt fint å levere nok detaljer til utskrifter i A3-format, og også 75x50 ser bra ut.

 

Seriebildetagning er nok der forskjellen er størst - D300s tar over dobbelt så mange bilder per sekund, og har også bedre følgefokus.

 

Kontroller er også mer gjennomførte på D300s, det er mye mer som kan aksesseres direkte gjennom knappekombinasjoner i stedet for å måtte gå i menyer.

 

Når det gjelder tilgang på optikk, så er hovedforskjellen faktisk på eldre manuelloptikk, der D300s har bedre støtte enn D80. PC-E-objektivene (tilt/shift-optikken til Nikon) krever også et av de mer avanserte husene for å gi full funksjonalitet.

Lenke til kommentar

Tenker utskrifter i plaktatstørrelse max 100x100cm i første omgang.

Ønsker meg batterigrep da jeg syns det er bedre og ta portretter med dette. liker å ta bildene på høykant for å si det sånn.

 

Jeg er veldig fornøyd javnt over med bildekvaliteten til min D80 bortsett fra når jeg fotograferer i litt mørkere omgivleser med noe høytere iso og ikke kan bruke blits.

 

Har vel kun et ok objektiv fra før og et par billige.

 

Har testet å skrive ut på en stor fotoskriver på jobben uten etterbehandling og med i tilegg har jeg fått "profesjonell" hjelp til å etterbehandle bildene og bestille utskrifter. Så håper ikke problemet ligger der.

 

Skulle selvsagt vært tele-zoom obejtiver.

Lenke til kommentar

Hei, jeg gikk fra D70S til D300S, med ønske om mye av det samme som deg.

Ønsket spesielt bedre skjerm, bedre ISO-egenskaper, videomulighet etc.

Vurderte egentlig D90, men synes grepet på D300S var mye bedre, værtetting er kjekt og instillingsmulighetene.

Har ALDRI angret, det er et suverent verktøy!!

Men, det er viss terskel og mye å sette seg inn i, overraskende mye synes jeg etter å kjørt Nikon SLR'er i nesten 30 år, men dette er et PROFF-hus og en helt egen verden!

Det er jo ingen motivprogrammer eller enkle instillinger.

Men når du begynner å beherske det, og de mulighetene du har, så er det helt ufattelig morsomt! Jeg har enda ikke vent meg til (gledes)sjokket jeg får hver jeg går gjennom nye bilder og ser hva det leverer under krevende forhold!

Jeg skyter mest med et par lyssterke fastlinser, og får flotte bilder innendørs uten blitz.

 

Det som tar litt tid og er uvant, er å få satt opp custom settings og shooting settings.

Du roter f.eks ikke med ISO eller bildekvalitet lenger, du bare switcher mellom ferdige profiler for Raw, lav iso jpg, høy iso jpg osv.

Samme med andre instillinger, en for action (beveglige motiver), en for standardmotiver etc.

Enormt mange innstillinger og konfigureringer, så det tar litt tid å sette seg inn i, men begynn forsiktig og prøv deg frem. Nå er jo alt på norsk også.

 

Billedkvaliteten er så bra på jpg at jeg har droppet Raw og sparer MASSE etterbehandlingstid. Og så er det mange flotte funksjoner jeg bare digger på dette kameraet:

-Den beste er en customsetting hvor du kan gjøre hurtigjustering av eksponeringen på sekundærhjulet, UTEN å bruke eksponeringskompensasjonknappen. Den nullstilles automatisk når lysmåleren slår seg av (eller kan beholdes hvis du vil)

-Sett opp Fn-knappen til å ta Raw+jpg på de neste bildene

-Når du ser på bildene, kan du trykke senterknappen i navigatoren for å sjekke curves (trenger ikke bla)

-Og når du zoomer inn kan du bla gjennom ansiktene med sekundærknappen.

 

Nå får du den for 11.000, så løp og kjøp!! Ta med en 35mm AFS 1.8 hvis du ikke har god fastopptikk også.

Lenke til kommentar

Om størrelsen på grepet er viktig, og du likevel skal skifta kameramerke, kvifor ikkje sjå på Pentax K-7? Det er eit rimeleg kompakt kamera i forhold til Canikon, og har fått gode kritikkar jamnt over (bortsett frå i Akam sin test :hrm: ).  Objektiv skal det ikkje vera for store problem å få tak i heller, både av nye og gamle. Berre i tele-enden er det vanskeleg å få tak i raske objektiv. Det heftigaste dei har i produksjon for tida er 300/4, men eg er sikker på at dei har ting på gang der òg. Du kan jo også sjølvsagt kjøpa Sigma- eller Tokina-objektiv.

Lenke til kommentar

Som nevnt over, tar D80 veldig gode bilder, men hvis ytelse ved høy iso har prioritet, hva med D700? Med D700 tar du glatt bilder med iso 3200 uten at du trenger nevneverdig støyreduksjon i det hele tatt, eller t.o.m. 6400 med godt resultat.

 

Det er også riktig/viktig som påpekt av kjelldell, at D300 og oppover har veldig mange innstillinger og tilpassningsmuligheter, som det er viktig at man setter seg inn i og lærer å kjenne for å få utnyttet potensialet til det fulle.

 

Edit; du kan godt bruke DX-objektiv på FX-kamera, men da med 5 MP på D700. Hvilke objektiver har du?

Endret av Thunderhead
Lenke til kommentar

Jeg har bestemt meg for å ta skrittet videre fra mitt D80 og oppgradere speilrefleksen til noe bedre.

 

Kan ikke se noe i kravene du stiller som ikke dekkes av D90, muligens med unntak av seriebildefunksjonen med RAW, men D90 er jo ikke så verst der heller. Hvorfor vil du egentlig ha noe som er større? Hadde jeg hatt D80 hadde jeg slått meg til ro med det til høsten og så kjøpt etterfølgeren til D90, eventuelt en D90 hvis etterfølgeren ikke ser ut til å bli bedre.

Lenke til kommentar

Videofunksjon kan jo være kjekt men ønsker rett og slett ikke å kjøpe brukt.

Videofunksjonen er kjekk ja, men ganske begrenset. Du må regne med å fokusere manuellt, men det går kjempefint med lyssterke fastlinser, og gir utrolig rå resultater!

Da kan du virkelig finjustere skarphetsplanet som i Hollywood!!

Men den innebygde mikrofonen er crap, mono og metallisk lyd. En ekstern koster fort 2000, så jeg leter etter en overkommelig utgave.

Ellers er det vel få forbedringer fra D300. Doble minnekort er praktisk, men spesielt i forbindelse med video.

 

Men du bør virkelig vurdere brukt, D300 er jo bygd for hardt og profesjonelt bruk, så du finner sikkert en som er pent brukt også, og kan heller kjøpe mer optikk. Jeg har kjøpt en god del brukt gjennom tidene, inkludert D300S'en, og har aldri hatt problemer med det.

Lenke til kommentar

Vurderer nå sterkt å kjøpe et D700 eller er det sansynlig at det kommer en oppfølger eller at prisen faller i nærmeste framtid?

 

Har sett på disse to pakkene:

Nikon D700 m/ Nikon 24-70mm

Nikon D700 m/ Sigma 24-70mm

 

Hvilken av disse pakkene vil være det beste er nikon objektivet verdt nesten 10 000 kr mer?

 

Takker for gode svar så langt:)

 

mvh

Jan Christer

Lenke til kommentar

Det er vel liten tvil om at Nikon sin 24-70 er betegnet som "toppen".

Tror jeg ville sett på sider som dette for å få flere meninger.

 

Vil du ha nytt kamera, så tror jeg neppe prisen faller merkverdig før det siste restlagret skal ut. Det er vel ventet noen nyheter fra Nikon, men hva og når vet veldig få.

 

PS! en 24-70 ville jeg vurdert brukt.

Lenke til kommentar

Vurderer nå sterkt å kjøpe et D700 eller er det sansynlig at det kommer en oppfølger eller at prisen faller i nærmeste framtid?

 

Har sett på disse to pakkene:

Nikon D700 m/ Nikon 24-70mm

Nikon D700 m/ Sigma 24-70mm

 

Hvilken av disse pakkene vil være det beste er nikon objektivet verdt nesten 10 000 kr mer?

 

Takker for gode svar så langt:)

 

mvh

Jan Christer

Det er et par av begge zoomene på foto.no sitt bruktmarked nå, Sigmaen får du fra 2500.

Den får jo ganske bra skryt i denne testen. Så den kan jo kanskje være verdt å prøve??

 

Ser ut til at prisen på D700 holder seg ganske bra, så de har ikke stresset med å få ut en etterfølger, selv om jeg synes det er rart at de ikke møter 5D II med videofunksjon.

Så hvis det er viktig må du bare vente, ellers er det jo fortsatt et knallbra kamera.

Lenke til kommentar

Tror det blir et fett hva du velger når det gjelder bildekvalitet , dog er vel D300s kunn en enkel oppgradering av D300 (som begynner å bli gammelt) med en enkel videoløsning , sjansen er vel dermed stor for at Nikon kommer med noe nytt,feks D400 og at prisen da vil synke hurtigere på D300s .

7D er jo et nytt kamera som vil holde seg i pris en del lengre .

Siden du da ikke ønsker å kjøpe brukt er det vel størst sjanse for å tape mest ved kjøp av D300s prismessig, iallefall på kort sikt, regner du med å ha kameraet over mange år betyr dette mindre .

Endret av Snekker`n
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...