Gå til innhold

10 sek er gått og den splitter nye AMD prosessoren er vræka


Anbefalte innlegg

Nettop ferdig med å sette sammen maskinen. Alle jumpere står riktig, alt er koblet ordentlig. Slår på maskinen, maskinen går i 10 sek før den slår seg av. Det er snakk om maskinvare som:

 

-Asus hovedkort

-AMD XP 2800

-Twinmos ram 512 Mb

resten er uvesentlig...

 

Vet ikke ennå, men har mine mistanker om at det er cpu'en som svikter. Mener selv at jeg satte den forsiktig i bortsett fra at jeg måtte bruke litt makt da jeg satte på kjøleribben (SAMME BEHANDLING SOM INTEL).

AMD prosessorer tåler med andre ord ikke en dritt! :evil:

 

Noen som har hatt det samme problemet?????????????????????

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan du se fysiske skader på CPU? Om den er ødelagt er det merkelig at PC'en starter i det hele tatt.

Hvor stor PSU har du, og hva har du tillkoblet? Sett en øretellefonplugg inn i høytalerutgangen på hovedkortet ditt, så vil du mest sansynlig høre en damestemme. Hva sier hun?

Kommer det bilde på skjermen før den slår seg av? Kommer du inn i bios, kan du da se på tempen på CPU? Er fult mulig at det hovedkortet har en funksjon at det slår seg av om CPU blir for varm. Så om monteringen av kjøleren var feil gjort så kasnje den blir for varm så slår hovedkortet seg av.

Går vifter o.l rundt?

Lenke til kommentar

Hadde akkuratt samme problemet en gang med min gamle xp2000.

Den startet først. Dvs viftene gikk rundt og det lyste i lysene frampå kabinettet og på hovedkortet. Jeg fikk ikke noe skjermbilde, og etter noen sekunder slo den seg av igjen.

 

Jeg hadde heldigvis en gammel cpu liggende så jeg testet den og det virket. Hvis du har mulighet til å teste en annen cpu eller prøve din i et annet hovedkort bør du prøve det.

 

Jeg vil tippe at det er cpu en som er ødelagt. Hvis det er det bør du få ny. Det fikk jeg på ps data 8)

Lenke til kommentar

Har CPU-vifta di funksjon for å måle turtallet? Er den koblet i kontakten FAN1 eller CPU?

 

Mange nye hovedkort har en funksjon som slår av strømmen etter kort tid dersom hovedkortet ikke får lest av turtallet på vifta, eller om turtallet er for lavt. Dersom vifte-kabelen din har kun 2 ledere har den ikke funksjon for å avlese turtall.

 

Mulig du kan overstyre denne funksjonen på hovedkortet ved å trykke og holde inne INSERT rett etter du har slått på maskinen.

Lenke til kommentar

hmm da eg skulle sette sammen min pc, så hadde eg samme problem, cpu var wasta, kjøleribben var litt vanskelig å sette på så litt kraft måtte til, men skjønner likvel ikkje åsen cpu ble skadet, da eg satte dn vannrett nedpå.. noen kjøleribber er dårlig konstruert eller rettere sagt låse mekanismen er det.. forresten når det gjedler varme avledende pasta, bør eg ta mer på?? det følger jo med ett tynt lag med sånn goop som henger på kjøleribben. er dette nok? :o

Lenke til kommentar

Har prøvd litt mer feilsøking........

 

Da jeg startet opp maskinen uten prosessor surret den og gikk som en klokke :D. Men da jeg satte i prosessoren igjen fikk jeg samme problemet igjen. Stopp etter 10 sek. Ergo Prosessoren er wasta...

 

Kommer til å sende den inn til komplett....

 

Ellers takk for all hjelp så langt. :smile:

 

 

MVH Anders

Lenke til kommentar
du får bare til svar at, det er blitt påført skade på kjernen som følge av feil montering/demontering. det fikk eg. men eg fikk en ny cpu til innkjøpspris da...

 

Helt riktig.. det skjer ofte.

 

Trådstarter: Ta frem en lupe, og sjekk at det ikke er noen fysiske skader på den. Om det er det, så må du ikke si at du har montert den, for da vil de påstå at det er du som har gjort det når du monterte den. Så da sier du bare at du har motatt en skadet CPU, og du ikke har prøvd den.

Lenke til kommentar

Saa hovedkortet funka fint uten cpu?????

 

Foer du sender inn cpu, rengjoer den ordentlig og fjern goop (du hadde goop paa den ikke sant?) saa du faar sett om du var kloenete nokk til aa oedelegge kjernen. Er det saan at den ser helt fin ut rent fysisk saa synnes jeg du skal proeve paa nytt aa montere den.

 

Vaer 100% sikker paa at vifta og kjoeleribba er riktig montert og at det er av riktig type.

Lenke til kommentar
du får bare til svar at, det er blitt påført skade på kjernen som følge av feil montering/demontering. det fikk eg. men eg fikk en ny cpu til innkjøpspris da...

 

Driver du og dobbelt-poster (eller, i dette tilfellet, firedobbel-poster) bare for å øke antall meldinger? :wink: Eller er det fordi forumet er håpløst treigt for tiden og du er utålmodig og avbryer for så å prøve om igjen? :oops:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...