Jump to content

P@rm@nn

Medlemmer
 • Content Count

  2653
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

196 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Tja, høres ut som en lignende modell som f.eks webstep og sonat, men der er vell prosenten du får nærmere 60% tror jeg. Så litt uklart akkurat hvorfor man skal starte hos mavericks og tjene mindre, om de da ikke er mye bedre å krangle opp faktureringsprisen da.
 2. Noen som vet om dette påvirker hvordan el-sparkesykler kan kjøre i forholdt til disse 2 skiltene: - Bil har vikeplikt for syklende over sykkelfeltet: https://imgur.com/a/JgkxIAD Er sparkesykler sykkel? Hva med elsparkesykler? - Og innkjøring forbudt med "<bilde av sykkel> Unntatt": https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=4d78f183-7fa9-50c3-87cf-a25e7023ed63&function=cropresize&type=preview&source=false&q=75&crop_w=0.99999&crop_h=0.75&width=1200&height=675&x=1.0E-5&y=0.15833 kan elsparkesykler kjøre inn dit?
 3. Der er det også flatt. El-sparkesykkler passer perfekt her i Bergen. De takler bakkene, og jeg trenger ikke være redd for at de blir stjålet (i motsetning til elsykkelen, som jeg bare kan ta til og fra jobb hvor det er låst garasje). Jeg bodde et år i Amsterdam, og el-sparkesykkel gir meg den samme frihetsfølelsen som sykkel der ga meg der nede.
 4. "På 1930-tallet viste Turing og andre at det finnes matematiske utsagn som verken kan bevises eller motbevises – det er med andre ord grenser for hva matematikk kan gjøre. " Her burde det stå Kurt Gödel, ikke Turing. Som dere riktig skriver i litt under så reformulerte Turing Gödel's resultat, som handlet om bevisbarhet og utrykkskraft, til å handle om beregnbarhet (altså datamaskiner) istedenfor.
 5. Sør har også noen millioner flere folk (strømforbrukere) enn nord...
 6. Jeg forstår ikke helt poenget ditt Snowleopard. NAV vet nok en del om hvem som har byttet jobb, poenget mitt er at de tallene som ble sitert *i artikkelen* ikke sier mye om hvor mange som bytter jobb uten å være jobbsøkende i mellomtiden. Hvis tallene som ble sitert i artikkelen var antall som har *byttet* jobb så hadde det vært relevant. De tallene har kanskje nav, men er ikke de som er sitert her.
 7. Det er fult mulig av NAV har masse innteresange tall, men her i artikkelen ble det jo referrert til "tillgangen av nye arbeidssøkere", og det er det tallet jeg tenker sier lite om IT-ansatte som skifter jobb. De gangene jeg (som utvikler) har skiftet jobb har jeg i alle fall ikke vært arbeidssøkende, jeg har hatt et nytt tillbud før jeg sa opp den gamle jobben. Hvis NAV har registert meg som arbeidssøker da er det ganske rart. Jeg prøvde å lese hvilken definisjon som var brukt ved å følge linken i artikkelen til "Nav-tall fra september 2021", men den peker til "file:///C:/Users/Kjersti%20Eriksen/Downloads/Arbeidsmarkedet%20n%C3%A5%20-%20september%202021%20(1).pdf" så det gikk ikke så bra 😛
 8. Jeg forstår ikke hvordan Nav tallene på slutten av artikkelen er relevant. Tror man virkelig at utviklere som bytter jobb sier ifra til NAV mellom dørene?
 9. Hvilken forskjell gjør det egentlig, kommer ikke demensen uansett?
 10. Hva mener du med "politisk ukorrekt"? Dette har da ingen ting med politisk korrekthet å gjøre, men om lovbrudd. Men påfallende hvor fort den offerrollen ble trukket frem. Jeg er utvikler. Når jeg slipper progamvare ut gratis så gjør jeg et bevist valg av lisens. Det er ikke "politisk ukorrekt" eller "friske meninger" å ignorere betingelsene mine, det er drittsekkoppførsel og lovbrud.
 11. Det står greit forklart i artikkelen, men det ene sitatet du har der er ekstremt missvisende. Det *finnes* spotavtaler som avregnes daglig, men mange er timesbasserte. Når jeg ser på hvem som leverer spot-strøm til meg via https://www.strompris.no/ så er over 90% av de timesspot.
 12. De gangene jeg har dusjet på jobb så har jeg ikke dusjet hjemme om morgenen. Så jeg dusjer ikke mer, jeg bare flytter den fra hjemme til jobb.
 13. Prisene endrer seg jo ganske mye i løpet av dagen, her har vi f.eks 200øre/kwh på peak klokken 08-09, mens den koster 130 øre/kwh 13-14. Det enkleste tiltaket for mange tror jeg er å kjøpe et enkelt koblingsur (til 100,-) som man setter på varmtvansbrederen, og passer på at den er av f.o.m rett før du pleier å dusje om morgenen frem til ca 12-13.
 14. Brukbare elsykler er dyre greier, men hvis modellen til 35k kommer med reimdrift og grei motor så blir den en av de billigste slike (om ikke *den* billigste) på markedet. Ser at en del sammenligner med moped (du kan jo faktisk få elmoped til under 20!) eller bil, men sykkel har noen fordeler som de ikke har. Jeg kan (lovlig) sette ungene i vogn bak, sykle på sykkelvei/fortau til barnehagen, og parkere sykkelen i sykkelskuret.
×
×
 • Create New...