Gå til innhold

P@rm@nn

Medlemmer
 • Innlegg

  2 661
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

P@rm@nn sine prestasjoner

214

Nettsamfunnsomdømme

 1. Hadde vært gøy å høre hvor mange kWh den kan lagre, og hvor mange kWh per kilo PCM. Kan man tenke seg en fremtid hvor innedelen på varmepumper for husholdninger inneholder en 30 liter med PCM 'greier' for å lagre varme?
 2. Jojo, men et batteri kan jo lades. Fint at det er jevn og stabil tilførsel, er ikke det, men syns ikke analogien med batteri holder helt mål hvis man ikke lade de.
 3. Hvordan er bølgekraft et batteri? Hvis det blåser mye, kan jeg lager den energien i litt bølgekraft og ta det ut i morgen?
 4. Det er klart at blackout må unngås, og en norsk regjering må sikre forsyningen i Norge. Men det er også påfallende hvordan det latterliggjøres å i det hele tatt snakke om solidaritet med Europa. Det virker som at vi kollektivt har glemt at EU delte Coronavaksinene sine med oss, og at det var eneste grunn til at vi i det hele tatt fikk tak i de innen fornuftig tid. Og i den usikre tiden vi går inn i internasjonalt må vi ikke glemme at vi er bittesmå, og EU er større.
 5. Jeg er enig i at det er uansvarlig. Jeg er ikke enig i skyldfordelingen. Vi har alle vist lenge at vi må vekk fra karbonbassert energi, og vi har ikke bygd opp den produksjonen vi trenger. Man kan klage på nedstegning av skitten energi, men man kan like godt klage på at vi ikke har bygd opp grønn energi. Alle kan peke fingre alle veier (og det gjør vi), og dem du gir skylden er blandt de som har mast lengst på at man må få igang både grønn energiproduksjon og energiøkkonomisering. Mange av de andre pleier å si seg enig, men når det kommer til stykke er ikke viljen der. Så lenge vi har hatt masse billig karbonbassert energi så har vi rett å slett ikke klart å få opp farten på produksjonen av grønn energi. "Så bra vi har masse gassproduksjon i Norge" kan man si, og tenke at "alle burde høre på meg". "Tenk hvis vi hadde bygd masse vindmøller slik vi maste om for 10 år siden" kan andre si, og tenke at "alle burde høre på meg".
 6. Blir spennende å se hva som kommer, og hvordan de tenker at prising skal foregå. I dag er det slik at hvis du starter en 1kW ovn så betaler du det det koster å legge 1 kW til inn i systemet, altså marginalkostnaden. Dette gjør at andre tiltak, som å bruke ved eller solceller sammenlignes riktig. Hvis man skal prise ting anderledes må man unngå en situasjon hvor det er billigere for folk å trigge et gasskraftverk som lager strøm før 5 kroner/kWh enn å bruke f.eks ved som lager varme for 3 kroner/kWh. Kanskje de gjør reformer på produksjonssiden, og krever at overskuddet sendes tilbake til folket på en måte?
 7. Legger merke til at vips ofte nekter meg å betale ned trumf visa, mens andre visa kredittkort funker helt greit. Lurer på hvorfor.
 8. Tja, høres ut som en lignende modell som f.eks webstep og sonat, men der er vell prosenten du får nærmere 60% tror jeg. Så litt uklart akkurat hvorfor man skal starte hos mavericks og tjene mindre, om de da ikke er mye bedre å krangle opp faktureringsprisen da.
 9. Noen som vet om dette påvirker hvordan el-sparkesykler kan kjøre i forholdt til disse 2 skiltene: - Bil har vikeplikt for syklende over sykkelfeltet: https://imgur.com/a/JgkxIAD Er sparkesykler sykkel? Hva med elsparkesykler? - Og innkjøring forbudt med "<bilde av sykkel> Unntatt": https://imengine.public.prod.agp.infomaker.io/?uuid=4d78f183-7fa9-50c3-87cf-a25e7023ed63&function=cropresize&type=preview&source=false&q=75&crop_w=0.99999&crop_h=0.75&width=1200&height=675&x=1.0E-5&y=0.15833 kan elsparkesykler kjøre inn dit?
 10. Der er det også flatt. El-sparkesykkler passer perfekt her i Bergen. De takler bakkene, og jeg trenger ikke være redd for at de blir stjålet (i motsetning til elsykkelen, som jeg bare kan ta til og fra jobb hvor det er låst garasje). Jeg bodde et år i Amsterdam, og el-sparkesykkel gir meg den samme frihetsfølelsen som sykkel der ga meg der nede.
 11. "På 1930-tallet viste Turing og andre at det finnes matematiske utsagn som verken kan bevises eller motbevises – det er med andre ord grenser for hva matematikk kan gjøre. " Her burde det stå Kurt Gödel, ikke Turing. Som dere riktig skriver i litt under så reformulerte Turing Gödel's resultat, som handlet om bevisbarhet og utrykkskraft, til å handle om beregnbarhet (altså datamaskiner) istedenfor.
 12. Sør har også noen millioner flere folk (strømforbrukere) enn nord...
×
×
 • Opprett ny...