Gå til innhold

Mistet iphonen min i snøen ista :'(


Anbefalte innlegg

Heisann. Mistet min SLITTER nye iphone langt nedi snøen ista når jeg snakket i den.. den datt litt langt nedi løssnøen så tok jeg den opp fort som faen.. når jeg snakket videre i den så sa personen at det var vanskelig å høre stemmen min. jeg var litt "langt borte" liksom. Jeg skrudde den deretter av og har ikke skrudd den på igjen.

 

 

Høytaler hørtes ikke skadet ut.

 

Noen som vet hvordan dette blir med garanti? Jeg har Telenor og selfølgelig IKKE forsikring:/ noe som jeg angrer bittert på jeg ikke tegnet..

 

Skal jeg la den ligge av en stund og tørke skikkelig nå? noen som har gode tips?

 

 

Tusen takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For et tullete svar! Hvis telefonen blir ødelagt på grunn av fuktskade så vil dette selvsagt ikke dekkes av garanti.

 

Det smarteste du gjør er å slå av telefonen og legge den til tørk i et par døgn på et varmt rom. Så krysser du fingrene. I mange tilfeller går dette helt fint. En kollega av meg mistet sin nye iPhone i do (!). Han lot den tørke i en uke og den har fungert helt fint etter dette.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Dra ut batteriet, om du ikke har gjort det (første du skulle gjort etter den falt ned i snøen), og legg den til tørk på et varmt sted.

Oppå ovner o.l. er ikke anbefalt da plasten lett kan smelte her (av erfaring). ;)

 

Som oftest fungerer telefoner dersom det er rent vann, man får dratt ut batteriet kjapt og den får tørke en god stund (oppimot en uke).

Endret av Eksentron
Lenke til kommentar

Kommer ann på snøen om den blir skadet eller ikke, som regel går dette helt fint da snø er noe man bare børster av etterpå. Men her kommer ett problem med iPhone til syne. Mikrofonen til iPhone ligger på undersiden av telefonen, det som har skjedd er nok at snæ har blitt presset inn i den da den traff snøen, derfor virker det som du er langt borte. Ellers er iPhone godt skrudd sammen så sjansen for at snø har trengt inn flere steder er liten! Sett telefonen rett opp til tørk slik at eventuelt snø/vann i mikrofonen renner ut!

Lenke til kommentar
For et tullete svar! Hvis telefonen blir ødelagt på grunn av fuktskade så vil dette selvsagt ikke dekkes av garanti!

 

Siterer meg selv:

 

... lar være å nevne det lille uhellet i snøen

 

Men det er et poeng i at det kan lett oppdages på rep. stedet. Mener på å huske at Apple sine produkter har et vannreagerende merke inne for å vise om maskinen har vært utsatt for fuktig miljø.

 

men som sagt, tror den kommer til å funke helt fint etter tørk.

Lenke til kommentar

Hadde du sett før du postet så ville du funnet ut at påstanden din, med kilde er feil. Nye, ja NYE unibody Mac-maskiner kan ikke batteriet tas ut av med mindre man åpner maskinen og bryter garantien, men du kan fint få service på dette hos Apple.

 

bare en saklig opplysning: Man kan ikke ta ut batteriet på mac'er heller.

Jo, det kan man: http://support.apple.com/kb/HT2037

...og med det så lar vi den off-topic saken ligge...

Lenke til kommentar

så og si ALLE mobiler har både vannmerker på batteriet og under batteriet på selve mobilen. alle kan gjerne prøve med en liten dråpe vann eller liggende, men det anbefales IKKE.

vist den hvite lappen blir rød (typisk vannskade)(noen har hvit lapp med 4 røde prikker) mister du garanti. da går det under selvskade. noe garantien ikke dekker.

 

som oftest hjelper det å bare ta ut batteriet og la det tørke. slipper kortslutning på hovedkortet.

 

men dette blir jo litt vanskelig å gjøre fort på iPhone.

spesielt siden batteriet ligger limt fast på bak dekselet under hovedkortet.

må jo løsne nesten over 20 mini skruer bare får å komme til batteriet.

Lenke til kommentar

For ordens skyld så swappes iphone ved service, de repareres ikke som vanlige mobiler.en iphone vil fint kunne byttes med swap, kostnaden beror på størrelsen. på netcom er vel kostnaden 2600 og 1800 - avhengig av størrelsen, 8,16, 3gs 16 eller 32 gb - hva det er for telenor aner jeg ikke, det er mcare som styrer med det der visstnok.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Det som er bra med snø, er at den består av bortimot destillert vann uten skadelige elektrolytter. La telefonen tørke stående med åpningene ned slik at smeltevann renner ut. Da minsker faren for fuktskader.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...