Gå til innhold

Hvor får jeg kjøpt ingredensier som gjør mat STERK i trondheim?


arnizzz

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Habaneros kan gjøre maten fullstendig uspiselig. Ofte holder det å dyppe den i sausen. Morsomt at den brauter litt, men den skal jo spises og overleves. Er ikke så fett i lengden å spise kjøttdeig og tomat i tåregass, da er det fare for at det blir bestilt pizza. Poenget er at det fint går an å gjøre mat langt sterkere enn spiselig er, men alt med måte. :)

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar
Alle matbutikker selger fersk chili. Bare øke mengden til du synes det er sterkt nok. Ellers så er malt piri piri krydder alltid en effektiv slager. Selges også på vanlige matbutikker..

 

Selvfølgelig kan man bare bruke mer av en type chili, men jeg synes det å bruke forskjellige typer chili tilfører gryta en større dybde, at det er noe mer enn bare det sterke..

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

du kan jo se om du får tak på Naga Jolokia pepperen. Er ikke denne sterk nok for deg er det nok ingen som er det. Det er nok ikke noe galt med smaksløkene dine for det sterke i chilipepperene virker ikke på smaksløkene. De får nervene til å sende smertesignaler opp til hjernen så av den grunn svir det, du har nok bare vent deg for mye til smerten :p

Har forresten spist min første hele habanero i dag og da gikk det også med en liter helmelk :p

Endret av Sempercogitare
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
  • 2 uker senere...

Tørket chili må være noen av de sterkeste naturlige matvarene.

 

Anbefaler at du prøver å steke så mange av disse som du tør i oljen før du begynner med con carnen (viss du bruker olje da). Da frigjør du en utrolig sterk aroma på oljen som setter smak på hele retten i etterkant.

 

Dersom du liker asiatisk mat kan jeg anbefale min favorittrett når det kommer til sterke middagsretter; Kung Pao Chicken. Denne oppskriften er knallgod! Du finner vel de fleste ingrediensene på Meny og f.eks. Asiatiske Matvarer nær sentrum, men jeg foretrekker butikken på Heimdal da den er mer ryddig og oversiktlig. Det eneste jeg ikke har klart å få tak i enda er Sichuanpepper og Shaoxing risvin (fås ikke kjøpt i Norge tror jeg, men har brukt en vanlig sake som den eneste jeg fikk tak i på polet - funger greit nok). Bruk så mye tørket chili og hot chili sauce som du vil, men pass på blir ganske raskt heite greier!

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...