Jump to content

icetwice

Medlemmer
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. KLP AkjseGlobal Mer Samfunnsansvar 👌 Samme pris som Global Indeks V (0.18%), men kvantitativ fordeling som forkaster alt innen olje/gass og dårlig ledelse/arbeidstilstander. Angående DNB Teknologi har jeg nylig solgt meg ut totalt av det fondet. Om du ser på de største andelene finner du masse telekom (>20%) og disse har ikke jeg noen tro på. Videre har fondet store andeler i f.eks Betsson (2.26%) og Facebook (6.12%) og jeg ønsker ikke å støtte gambling eller firfirsler. Teknologi er man uansett dypt eksponert til med AkjseGlobal Mer Samfunnsansvar med bl.a. Microsoft (3.67%), Tesla (1.56%) og Nvidia (1.01%). Fondet kan kombineres med KLP Fremvoksende Markeder Indeks II som har en top 4 holding på: TSMC (6.46%), Alibaba (6.11%), Tencent (4.97%), Samsung (4.54%). Altså 22% rent teknologi bare i top 4 (videre har de Meituan, JD, NIO, Baidu, Xiaomi). Men skulle gjerne hatt et norsk fond som tracker Emerging Markets Asia indeksen (f.eks. LCUA ETFen), og ikke resten av verdenen slik KLP sitt fond gjør.
 2. https://ofdollarsanddata.com/even-god-couldnt-beat-dollar-cost-averaging/
 3. Det går nok mindre salg av fysiske telefoner (selvom årlig oppgradering er noe jeg føler bare entusiastene drev med). Men de store "hvalene" i tek har jo ikke hovedinntektskilden sin fra å selge hardware, med unntak av Apple kanskje. De andre; Microsoft, Facebook, Google, Alibaba og Tencent selger jo for det meste tjenester eller software. YouTube ad revenue for eksempel kommer bare til å vokse eksponensielt ettersom brukerbasen vokser når flere løftes opp av fattighet og får tilgang til internett.
 4. Mulig tek er lagt opp for eksponensiell vekst framover nå. Vi så mye såing fra 1990-2010 som vi først så frukten av det siste tiåret når teknologi virkelig ble allemanseie, mye takket være fremgang i hardware som tillater utrolig mye prosessorkraft i alle små dingser, massiv/billig lagring i datasentre og en båndbredderevolusjon som tillater strømmetjenester. Alle disse tjenestene og veksten var ikke mulig under dotcom pga. hardware constraints. Tenkt deg, for 10 år siden kunne du fint leve uten en smarttelefon, i dag er det helt uttenkelig for å fungere som en borger i enkelte land (Kina tar ikke mot noe annet en mobilbetaling på enkelte stands/butikker, kontanter/brevfaktura/mobilbank-brikke er gebyrbelagt og dødende i Norge...). Du skal vel tilbake til oppdagelsen av antibiotika eller den første produksjonsbilen før menneskeheten opplevde slike shifts i hverdagen.
 5. Dotcom bobla er ikke en garanti for at teknologi i dag også er en boble. Det blir bare spekulasjon. DNB Teknologi har jo hatt 10 års annualisert avkastning på 21.4% - DNB Global Indeks A har hatt 14%. Husk at forvaltningskostnader er inkludert i kurs så her har jo DNB Tek objektivt sett vært et bedre fond, selvom det er aktivt forvaltet. Jeg kjører selv en blanding av KLP AksjeNorden Mer Samfunnsansvar, KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar, KLP Fremvoksende Markeder og DNB Teknologi.
 6. Tapene mine er dekt av TSLA jeg kjøpte sist fredag på dip skapt av GME. Liker å si til meg selv at det da går i null 🤭
 7. GME: Hedge fund insider reporting : wallstreetbets (reddit.com) OP ble sletta. Interessant read. Vi kan jo håpe på og konspirere om at det finnes noen hedge funds på vårt lag som sitter og kjøper opp alle paper handsa som selger akkurat nå, men i veldig små volum for å ikke vekke oppmerksomheten til rivalene. Til slutt kontrollerer de majoriteten av floats og rakketen tar av til himmels. Uansett ... er ikke noe vits å selge for meg nå. Diamond hands all the way, to the moon or to the ground. Enten skjer det noe big i løpet av et long play ellers har jeg noen få aksjer på kontoen til å konstant minne meg på at slike memestocks alltid må betraktes som en inngangsbillet til kasinoet og ikke en investering.
 8. Husker ikke detaljene, kan være dette er helt feil, så ta det med en klype salt. Var noe ihors3 tweeta på søndag. "S3 float" inkluderer "synthetic longs created by short selling":
 9. Altså VW i 2008 nådde en "peak" og sank rolig nedover i 3 måneder før den berømte squeezen tok affære. Nå så jeg også en post på WSB som hadde en teori på at S3 nå har byttet beregningmåte til Short Interest / (Float + Shorted shares), dvs det faktiske antallet shorted shares ligger forsatt rundt 110-130%.
 10. Svaret er vel at ingen vet helt sikkert om de har rukket å dekke seg foruten HFene, og bare tiden vil vise. Men inntil da sålenge dere bare har kastet lommepenger på det her og ikke livsgrunnlaget, er det bare å holde. Jeg ser på det som en bedre variant av å kaste bort penger på lotto.
 11. Altså jeg har alltid som vane å sjekke hva devil's advocate sier. Tunnelvisjon og ekkokammer er farlig. Men jeg har råd til å tape de pengene uansett, så blir hold.
 12. Hva tror folk om dette? Blir en spennende uke dette.
 13. S3 er hvem? Analysefirma har vel bare modeller de kan estimere fra? Må vi ikke vente til NYSE faktisk oppdaterer dette før vi har et konkret svar.
 14. Foruten at alle på WSB reposter det samme over og over igjen, har vi noen måte å bekrefte at Wall Street fortsatt sitter på short posisjonen sin? Jeg så at short interest blir oppdatert to ganger per måned og sist gang var 15. januar for GME. Betyr ikke det at vi strengt tatt ikke vet helt sikkert om shorten er closed allerede?
 15. Herlig med discount på TSLA i dag. Bought the dip @ 784.20 💎🙌
×
×
 • Create New...