Jump to content

phax

Medlemmer
 • Content Count

  12366
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1552 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis du tar to millioner tilfeldige mennesker så kommer noen av disse til å utvikle sykdommer eller dø i løpet av den neste måneden. Det samme skjer hvis du tar to millioner tilfeldige mennesker og gir de en vaksine. Vaksinen gjør deg ikke immun mot alle verdens sykdommer og den gjør deg heller ikke udødelig, dessverre. Om disse tilfellene med hjerteproblemer er relatert til vaksinen vet man ikke ennå, men det vil man selvsagt undersøke og se om det er en sammenheng. Så blir spørsmålet om jeg ville vært bekymret om det viser seg å være en sammenheng? Nei egentlig ikke. Antall registrerte tilfeller er ekstremt lavt sammenlignet med antall vaksinerte. 49 av 2 243 340 personer som har fått første dose med Moderna eller Pfeizer per nå. Og i tillegg er det i snakk om milde hjerteproblemer som går over av seg selv eller med minimal behandling. Så her blir det jo da en relativt enkel risikovurdering mot 0,002% sjanse for å utvikle milde hjerteproblemer, eller den vesentlig høyere risikoen man tar ved å ikke vaksinere seg mot Covid-19.
 2. Snakkes mye om ulykker relatert til elsparkesykler. Men jeg syns det er frustrerende at det aldri kan deles noen form for brukbar statistikk når det kommer til det temaet. Avisene skriver om «X-antall personer registrert på legevakta» og «dobling i antall ulykker» uten å sette tallene i noen form for kontekst. Antall ulykker må settes opp mot antall brukere og kjøreturer for at dataen skal ha noen verdi. Og for å ha et referansepunkt bør tallene også sees opp mot andre sammenlignbare transportmetoder som tråsykkel f.eks. Men alt i alt positiv til at det blir litt bedre regulert. Største problemet er vel at en del brukere ikke evner å parkere på en fornuftig måte. Det kunne vært løst ved å kreve bilde av parkeringen og fakturert brukerne som kaster de fra seg midt på fortauet.
 3. Ja det er rart med det hvordan det kan bli kostbart å dumpe søppel på sjøen i 40 år. Men nå har de vel gått for den "billige" løsningen ved å velge tildekking fremfor sanering.
 4. Den nye podcast-appen er virkelig et sabla rot. Flere som sliter med at masse tidligere avspilte episoder nå står som uspilt?
 5. Isolert sett kunne han nok klart å komme opp med en forklaring på disse, men så må du huske på at han skal dikte opp VK sin deltakelse spontant under press i avhør, og da vil man se fort komme opp med forklaringer som avviker fra virkeligheten.
 6. Og du fikk selvsagt søsteren din til å legge øret sitt inntil diskanten for å sjekke at hun ikke hørte noen lyd i den lille tiden mellom mitt siste innlegg og svaret ditt? Setter pris på at dere er villig til å teste dette grundig i hvert fall Gratulerer med et stille anlegg da, i den grad det er noe å gratulere. Men det forandrer fortsatt ikke det faktum at det er helt normalt å høre lett susing når man legger øret inntil en høyttaler når forsterkeren er på.
 7. Nei det kan du faktisk ikke. Men kjenner at jeg begynner nå grensen for hvor mye energi jeg orker bruke på å forklare dere at dette er helt normalt. Mistenker at dere er blitt for gammel til å høre disse frekvensene 😁
 8. Man trenger da ikke være teit for å ikke vite om høyttaleren er i dvale eller ikke. Det er jo ikke nødvendigvis noe som er så veldig lett å se. På Sonos-høyttaleren min f.eks er det ingen visuell forskjell. Den lyser og fremstår som den er aktiv, men om jeg trykker på den så våkner den fra dvale noe jeg kun får bekreftet via susingen hvis jeg har øret klint inntil. Man kan oppleve susing grunnet støy på signalet eller feil på produktet selvsagt, og susing som oppleves som hørbart og plagsomt er jo ikke normalt eller noe man skal godta. Men nå er det som sagt ikke det vi snakker om her. Det er en passiv høyttaler, så den kan jeg i hvert fall garantere at suser om forsterkeren er på.
 9. Alle disse er da aktive høyttalere som vil sette seg selv i dvalemodus og dermed være lydløse. Spill musikk, sett musikken på pause og legg øret inntil høyttaleren så vil du nok høre susing (Og må da dessverre kaste høyttalerne ut av huset). Jeg klarer selv få frem denne susingen både på hifi anlegget i stuen og Sonos-høyttaleren på badet. Og jeg har tidligere jobbet i hifibransjen og hørt hundrevis av anlegg i alle varianter og prisklasser, og kan trygt bekrefte at dette er helt normalt. Så det er absolutt ingen grunn til å få trådstarter til å tro det er noe galt med lydplanken her.
 10. Jasså, hvilke høyttalere er det du har da? Mistenker at det enten er hørselen din som er problemet, eller at du ikke forstår hvilken type støy vi snakker om. Det er ikke snakk om susing som du hører på en meters avstand, men susing som man hører om du hører når du legger øret inntil høyttaleren. Altså noen få cm avstand. Det er ganske uvanlig å oppholde seg så nært høyttalere, så dette er ikke noe folk legger merke til med mindre man prøver. En høyttaler kan også tilsynelatende være slått på men i dvalemodus som gjør at den ikke lager lyd.
 11. Når anlegget er av eller i dvale så vil det ikke lage lyd, men når anlegget er på/aktivt så vil du høre litt susing om du legger øret inntil diskanten. Dette gjelder også på dyrt hi-fi utstyr. Forøvrig et veldig sært krav å ha at man absolutt ikke skal kunne høre noe lyd når man legger øret helt inntil en høyttaler. Du har garantert en rekke andre ting i hjemmet ditt som bidrar med betydelig mer bakgrunnsstøy. Kjøleskapet ditt f.eks.
 12. Helt normalt å høre lett susing fra alle typer høyttalere når anlegget er på. Men det skal riktig nok ikke være så fremtredende at du kan høre det med mindre du er veldig nært inntil i et stille rom som du beskriver.
 13. Mener du at det er langt å kjøre? Eller kjedelig fordi det er mange dager på en kort distanse? 🤔
 14. Bikefinder har dessverre ikke levd opp til forventningene her i huset. Første enhet jeg fikk var defekt, men fikk tilsendt en ny så det var jo greit nok. Det mest irriterende med det var at jeg ikke fant ut at den var defekt før den var installert. Og installasjonen var et helvetes prosjekt ettersom den var for tykk til å passe i styret uten modifikasjoner. Prøvde den i en canyon landeveissykkel og en budde elsykkel, men var umulig å få plass uten å file ut styrerøret. Måtte forøvrig også bytte holker. Men disse småtingene kunne jeg fint godtatt hadde bare produktet i seg selv vært bra nok. Men takket være særdeles dårlig software så er dette produktet på grensen til å være helt ubrukelig. Føler det er helt jokernord om den faktisk registrerer at sykkelen beveger seg eller ikke, i kombinasjon med en dårlig og ustabil app som er generelt sett bare er veldig lite brukervennlig.
×
×
 • Create New...