Gå til innhold

RAID for dummies og viderekommende


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da blir det RAID5 på meg i morgen.

 

Jeg har allerede raid0 på min OCZ RevoDrive, og lurer på om dette kan ødelegge på noen måte for andre raid-oppsett. Jeg spør fordi det virker som om raid-konfiguratoren som jeg kan trykke meg inn på under POST, er kontrolleren på RevoDrive-SSDen.

Lenke til kommentar

Jeg sliter med RAID-oppsettet. Først og fremst virker det som Revo overstyrer HK sin raid-kontroller. Jeg kan ikke gå inn i raid-verktøyet før oppstart når Revo er i PCen, men tar jeg den ut, kan jeg gå inn. Jeg har gått inn og satt opp som raid5 (det står forresten at den ikke er bootable, men det er ikke viktig, skal ikke boote fra den uansett). Når jeg da slår PCen av og kobler til Revo igjen, booter PCen som normalt. Men jeg kan ikke finne noe disk eller partisjon i Windows, det er kun Revo (og noen DVD-rom) som vises under diskbehandling. Hvis jeg velger å ikke lage raid, finner den alle diskene i windows som normalt.

 

Edit: http://www.evga.com/...=717968&mpage=1

 

Utifra den linken virker det som det er vanskelig å få til. Det går visstnok på noen EVGA-kort, men jeg prøvde metodene i den tråden som har funket for andre, uten at de funket for meg. Tok heller å jagde en jbod/spanned volume med alle fire diskene.

 

Nå har jeg ingen redudans, men hvis en disk feiler, så mister jeg kun dataen på den disken, samt ødelegger data som ligger delvis på disken som feiler og en av de andre. Hvis jeg reinstallerer win7, vil jeg fortsatt ha den samme "spanned" partisjonen på 8TB, eller vil jeg miste dataene etter en reinstallasjon av win7?

Endret av Zeke
Lenke til kommentar

Jeg lagde ved en feiltagelse tidligere et "spanned volume" (JBOD) mellom 3 partisjoner som lå på èn harddisk i stedet for å slå de sammen. Da det gjorde samme jobben gadd jeg ikke å forandre på det. Etter å ha reinstallert windows fant den ikke disken i min datamaskin, men når jeg gikk i diskbehandling ble jeg spurt om å "initiate dynamic disk", og så var den tilbake igjen som før. Jeg vil spekulere i at det samme vil skje med fler disker, og at du kan hente den dynamiske disken opp igjen, eller velge å bryte den så du står igjen med ting der de lå plassert.

 

Hvorfor Revo overstyrer HK kontroller vet jeg ikke. Jeg husker å ha hørt snakk om en begrenset mengde disk kontrollere tidligere, har du prøvd å deaktivere ekstra-kontrollere? (som JMicron)

Lenke til kommentar

Du går inn i BIOS, og i en av kategoriene der finner du integrerte enheter. Der skal det være listet eventuelle ekstra SATA kontrollere, lydkort, IGP, nettverk, og muligens USB hub. Du deaktiverer da ATA/IDE/SATA kontrolleren eller hva den nå enn heter. Det er mulig det er listet to og at det er mulig å deaktivere SATA delen av southbridge, kan ikke huske. Du vil fort se det i listen over lagringsenheter i BIOS etter omstart.

Lenke til kommentar

Jeg har lite til ingen peiling på dette, så spør dere. (Jeg har googlet så godt jeg kan uten å egentlig få svar på det jeg lurer på.)

 

Jeg har tenkt å bestille meg Synology Disk Station DS411j når jeg får lønning. Jeg ønsker meg et slikt oppsett at hvis jeg kjøper 2x2TB og 2x1TB disker og putter dem i den. At jeg kan ha RAID0 på 2TB diskene (for film, tv-serier, etc), mens de to andre er på RAID1 (for backup). Er dette mulig? To RAID-løsninger samtidig i NAS?

 

Og et bonusspørsmål: Om jeg heller kjøper 4x2TB disker, men vil ha samme løsning som skrevet over bare med 2TB ekstra for film, tv og etc. Går dette? At jeg "tar" fra backupdiskene (slik at det er samme mengde som går til backup som skrevet over). Litt vanskelig å forklare kanskje.

 

Tviler at det går, for RAID1/Speiling så tar den vel hele disken? Og ikke deler av den? Eller går det på partisjoner?

 

Takk på forhånd :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...