Gå til innhold

Forvirret av Elkjøp. Kan noen hjelpe ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Elg: Har lest litt på wikipedia og HD ready 1080p er det folk flest tenker på som full hd og brukes gjerne som en beskrivelse av det i markedsføring.

 

Et produkt som bare sier full hd trenger ikke å oppfylle alle kravene som står til et HD ready 1080p. Så Full HD er mer en uoffisiell greie enn noe annet.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready

 

Det står ting ganske greit forklart :)

Lenke til kommentar

jeg var ganske sikker ( som sikkert de fleste andre ) på et full HD var noe strengere på kravene en HD Ready.

 

og da tror jo folk at de MÅ ha en tv som er merket Full HD for å ha en oppløsning på 1080 punkter på skjermen. men jeg ser at det ikke er helt slik i virkelig heten ( som det du påpeker) .

 

det minner litt om det Microsoft drev med da de markedsførte Windows vista og hvilke pcer som det kunne brukes på.

 

Da er det vel også slik at de forskjellige produsentene legger forskjelige krav i begrepet "full HD" ?

Lenke til kommentar

elg-elg: Vel, Det er de to typer HD-logoen som man burde se etter. De må følge standardene for å ha lov til å være merket med de logene. Andre merker som Sonys Full HD er da egentlig bare en Sony opfinnelse og ikke en markedsstandard.

 

Full HD er sådan et ganske vidt begrep ja og man kan legge mye rart i det. Men den vanligste betydningen av Full HD er den alment kjente 1080p oppløsning. Slik markedsføres nok alle skjermer som er HD Ready 1080p eller som ellers kan vise 1080p.

 

Og ja, jeg var nok i den ganske uvitende gruppen selv før denne tråden kom opp og jeg undersøkte det litt bedre :p

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Her var det mange bastante, løse ord i luften.

Jada-jada, hva vet du egentli generelt om innkjøpspriser? På hvilken bakgrunn uttaler du deg? At butikker tjener 1500,- mer på LCD må være ren fantasi, og antyder at du er på tynn is.

 

Er en hvær plasma bedre enn en hvær LCD? Eller er det kanskje mer nøyansert? Innbrenning på plasma overhodet ikke noe problem? Jeg prøver på ingen måte å fraråde plasma, men det virker som mange her har behov for å bekrefte sine egne kjøp. Samme TVen er ikke den rette for alle.

Jeg kan uten problemer anbefale Samsung 40A656, Panasonic PX80, eller aller helst Samsung 40A786 (~12k).

 

God morgen!

 

Jeg har mange klider jeg skjønner du og akkurat til Elkjøps innkjøpspriser/salgteknikk er den veldig god.

Min samboers søster selger tv-er på Elkjøp Lørenskog og de var på salgskurs og ble foret med at det lønte seg for butikken å fronte LCD kontra plasma grunnet de tjente klart bedre rundt regnet 1500,- pr skjerm og ville at de skulle få kundene over på LCD hvis de var ute etter plasma.

 

Elkjøp her jeg bor så finner man 2 stk plasma i hele butikken og de er hengt slik at all solys skinner rett på de "skikkelig salgsteknikk" og jeg må smile når selgerne begynner å bable om "må ha" LCD praten sin men spør du skikkelige spørsmål tilbake blir de som regel tause og klarer ikke å agumentere lenger...

 

Jeg vet du er blodfan av LCD og den debatten har vi hatt ikke sant og ja jeg heller mot plasma men jeg anbefaler mange ganger LCD også det kommer helt an på pris, bruksområdet, lysforhold etc.

 

 

God kveld Jada-Jada.

 

Du tar nok grundig feil. Jeg er selger hos Elkjøp, og noe sånt som dette har jeg aldri vært borti. At Elkjøp tjener ekstra på å selge LCD er faktisk noe av det dummeste jeg har hørt på lenge. Hvilke innkjøpspriser Elkjøp har varierer utrolig mye, både på LCD og Plasma.

 

Det er faktisk litt morsomt - det du skriver her. For det går tvert i mot alle våre selgerkurs, Elkjøp håndboka etc. Personlig er jeg stor fan av plasma og anbefaler som regel denne teknologien, så lenge kunden ikke skal ha skjermen dedikert til PC.

 

Ja - vi har flere LCD skjermer i butikken fremfor Plasma. Litt av grunnen er kanskje manglende modeller og lite utvalg av 32", 37" og 46" på markedet i dag? I 42" og 50" klassen har vi en god miks. Tror vi har en god ratio på 50% i vår butikk.

 

Nå er det slik at vi tjener mindre på å selge en plasma tv fremfor LCD, og dette vet jeg relativt godt, da jeg står i butikken hver dag.

 

For hvert eneste produkt vi selger, går vi igjennom en behovsanalyse, som ikke ser slik ut, men bare et eksempel på det jeg bruker:

- Hva skal produktet brukes til?

- Hvor mange brukere?

- Lysforhold, mulighet til å regulere lyset?

- Ønsket prisområde.

- osv..

 

Jeg gjør alltid mitt ytterste for å finne det produktet kunden SELV vil ha, har ingen hensikt av å selge et dyrere produkt om kunden selv ikke trenger det. Det viktigste for meg er at kunden blir fornøyd. På personalrommet har vi en fin plakat hengende: Gjør kunden fornøyd - UANSETT pris!

 

Jeg gjør som sagt mitt ytterste. Opp til flere ganger har jeg, mine kollegaer og sjefen ringt opp kunden når vi har fri, også søndager, for å informere om noe kunden trengte hjelp til - hvis vi ikke kunne løse problemet der og da.

En gang tilbydde jeg også å komme hjem til kunden for å montere et anlegg han var usikker om han klarte å sette opp selv, og det gratis.

 

Hver måned har vi felles kurs for avdelingen, hvor vi lærerer hverandre teknisk data og vurderer nye innkommende modeller. Varehussjefen er ekstremt nøye på at vi følger behovsanalysen og sørger for at kunden får det han er på jakt etter. Jeg har ALDRI solgt et produkt på grunn av innkjøpspris, kun etter hjerte og personlig mening om hva som er best for den enkelte kunden.

 

 

PS PS:

Våre Plasma skjermer henger i den mørkeste delen av butikken for å forhindre sollys, hvor det alltid henger en LCD ved sidehav. Jeg bruker alltid å demonstrere for kunden hvordan sollyset kan påvirke opplevelsen, men anbefaler så langt som mulig å gå for Plasma. Plasma modellene har nesten alltid bedre ytelse og best kjøp i forhold til ytelse.

Lenke til kommentar
På personalrommet har vi en fin plakat hengende: Gjør kunden fornøyd - UANSETT pris!

Men helst så dyre apparater som mogeleg eller? :p

 

Eg veit det finnes mange kompetente selgarar i Elkjøp-kjeda, men det finnes og mange som ikkje kan like mykje som deg og som opererer på litt andre måter. Det finnes mange Elkjøp-butikkar, den eg har vore mest i har satt Plasma-skjermar midt oppi alt anna med massevis av lys rundt.

 

Det er greit at du i din butikk har det sånn og sånn, men det betyr ikkje at det er sånt overalt, desverre.

Lenke til kommentar

Woods: Det er som Zeph sier fint at det er slikt i akkurat din butikk, men det varierer nok mye. Selv bor jeg i Bodø og med noen få hederlige unntak er de som jobber der idioter som ikke har peiling på hva de driver med. De ansatter svært mange snørrunger der som ikke har noe interesse i god kundebehandling. Spør hvem som helst i byen og de kan fortelle deg at Elkjøp går man til for billige priser, ikke for god kundebehandling. Og man burde helst vite en del om produktet man skal ha for selgerne kan ikke mye. Har så mange dårlige historier derifra at det er ikke morsomt en gang.

 

Har også opplevd en del negativt i andre Elkjøpbutikker som f.eks i Halden hvor dataansvarlige der prøvde å svindle den stakkars bestemora til å kjøpe noe hun virkelig ikke trengte.

Lenke til kommentar
Har vært på Elkjøp for å shoppe TV, men salgsgjøken gjrode bare forvirringen total. Jeg snakket med to forskjellige personer uavhengig av hverandre og de anbefalte forskjellige fjernsyn. Det ene var et Sharp ###55S, Ikke full HD, dat andre var Samsung ###556, Full HD. Noen som har erfaring med disse? Eller andre 40-42" ?

Avstand til TV ca. 3 meter. Kilde: Parabol/DVD.

 

OBS. Jeg ser primært etter Full HD, med tanke på kvalitet. Men så ser jeg på en del forum at ved vanlig tv/DVD titting ikke er merkbar forskjell på HD-Ready og Full HD. Noen erfaringer ? Har også fått høre at under 100 HZ blir bildet dårlig selv på Full HD. Jeg er bare mer forvirret....

 

Ja, her er det fare for at du vil føle seg som en novise i et gammelt kloster. Selv leste jeg daglig innleggene på denne siden (og andre), og ble litt avbitt da jeg prøvde å gi uttrykk for mine første selvstendige meninger.

Men det er også sant at disse leserne har erfaring! Noe av problemet er at, for den lærenemme, blir man fort klokere enn butikkekspeditøren (særlig på lørdager), men, plutselig står man overfor en som VET.

Så her må du ta alle synsinger for hva de er verdt, heller lese flest mulig tester ( nei, ikke alles) og langsomt bygge deg din egen kompetanse. Eller kaste en terning og kjøpe den Tv'n som ble resultatet.

Jeg har bare ett års erfaring, men de siste testerne sier faktisk at innenfor et prissegment er flere Tv'er like gode, og at kvalifikasjonene på plasma/ Lcd nærmer hverandre voldsomt.

Det betyr at du kan tillate deg å kaste et ekstra blikk på utseendet eller tanken på extragoder som trådløst, bilderamme, bildeoverføring etc; altså multimediafunksjoner.

 

Må du bestemme deg fort? Jeg spør fordi jeg svarte nei på dette spørsmålet. Resultatet er at jeg nå skaffer huset tre skjermer - ikke en (TV)skjerm til hele storfamiliens behov, men tre skjermer til brukere med ulike hovedbehov.

 

Fortell oss hva du velger til sist, da! :yes:

Lenke til kommentar

Fin tale Woods - kjenner meg igjen i det du sier, jobber selv som selger på lyd og bilde i Expert. Hos oss går det absolutt mer plasma enn LCD, og folk er glade for at vi hjelper dem å gjøre det "rette" valget. Jeg ønsker å tro at selgere flest prøver å finne det produktet som passer meg som kunde best. Dette gjør jeg med mine kunder, og jeg forventer også, når jeg står i kunde-possisjon, at jeg får samme behandling.

Lenke til kommentar

Denne refleksnoian forstår jeg ikke helt siden det er snakk om flatskjerm.

 

Ingen skjermer har godt av å stå i direkte sollys, det sier seg selv.

 

Skjermene er også flate noe som gir god kontroll i forhold til de refleksene som er i rommet. På soverommet har jeg min gamle Loewe crt og den har jeg bare bikket noen grader i forhold til vinduet og dermed er refleksene nede på det minimale.

 

Plasma og LCD diskusjonen er interresant og det virker som selgere har lettere for å anbefale systemet nå enn før. Selv kjøpte jeg plasma på Expert og selgeren prøvde ikke å få meg over på LCD, selv om han foreslo det som et alternativ. Nå skal det sies at jeg var sikker på hva jeg skulle ha...

 

Det jeg har merket etter et halvt års bruk er at en plasma skjerm trenger langt mer vedlikehold enn en LCD. Bortsett fra Pioneer så sliter systemet med retention og dette kan på sikt bli til permanente innbrenninger. Etter noen timer med vanlig tv titting så er undertekstrammene og enkelte tv logoer synlige når skjermen blir mørk.

 

Jeg har opplevd noen ganger at det faktisk tar litt tid å få fjernet dette...

 

Med andre ord så må man være litt påpasselig og skjermen skal brukes rundt 900 timer før man kan være mer eller mindre helt trygg på at den ikke brenner seg permanent. Man må ikke glemme tv-en på med dvd meny, man skal være varsom med pc og ikke spille for mange timer av gangen(på den annen side kan det jo være bra for kropp og sjel å ta 20 min pause hver 2 - 3 time:).

 

Det er helt riktig at Plasma kan frembringe billedkvalitet og en kontrast LCD skjermer ikke kan, men er man litt usikker på plasmaens bakdeler og ikke minst hvis man har brennenoia så kan LCD være et meget bra valg.

 

Jeg synes forøvrig det er spennende det Pioneer har gjort med sine LCD skjermer, nemlig å skape et bilde som minner om det vi ser på plasmaskjermen. Ikke like bra som deres plasmamodeller, men et mer enn verdig alternativ.

Lenke til kommentar

Burde stått det ja. Det ka man bruke de mot de, men husk det er kundens plikt å gjøre det da;) ikke selgerens plikt å informere om at kunde kan få den billigere. Er Alltid kundens plik å sjekke ut priser selv før et kjøp.

 

Godt eks er når en kunde kompå jobben og kjøpte mobil uten binding av meg for 2498. Kunden fant ut senere at elkjøp hadde samme mobil til 1798 på nettsalget og i butikk 2298. Kunden klagde til meg om at jeg hadde lurt de. Da måtte jeg forklare at det IKKE var min plikt å sjekke ut mine konkurenters priser og gi samme pris.

 

Er alltid kundens plikt å sjekke ut før salget.

Lenke til kommentar
OKI Woods synd det ikke er slik i resten av landet...

 

At Elkjøp tjener mer på å selge en LCD slik alle andre El giganter er ikke akkurat en hemmlighet men mulig deres butikk gir dette til kundene i stedet? Hadde det ikke vært fint om din butikk var i mitt nærmiljø så hvor jobber du?

 

Du må gi deg nå.

 

Som 3!selger på en større Elektronikkforhandler kan jeg også bekrefte at vi ikke tjener mer på å selge LCD kontra plasma.

 

Blir litt feil når du skal leksjonere folk på forumet her i LCD vs Plasma debatten. Du baserer kompetansenivået til selgere i elektronikkbransjen på hvilke produkter søsteren til kjæresten din tror de tjener på.

 

 

On Topic: Personlig mener jeg Panasonic th42px80 er det beste kjøpet trådstarter kan gjøre med tanke på bruksområdet

Endret av qazy
Lenke til kommentar
OKI Woods synd det ikke er slik i resten av landet...

 

At Elkjøp tjener mer på å selge en LCD slik alle andre El giganter er ikke akkurat en hemmlighet men mulig deres butikk gir dette til kundene i stedet? Hadde det ikke vært fint om din butikk var i mitt nærmiljø så hvor jobber du?

 

Du må gi deg nå.

 

Som 3!selger på en større Elektronikkforhandler kan jeg også bekrefte at vi ikke tjener mer på å selge LCD kontra plasma.

 

Blir litt feil når du skal leksjonere folk på forumet her i LCD vs Plasma debatten. Du baserer kompetansenivået til selgere i elektronikkbransjen på hvilke produkter søsteren til kjæresten din tror de tjener på.

 

 

On Topic: Personlig mener jeg Panasonic th42px80 er det beste kjøpet trådstarter kan gjøre med tanke på bruksområdet

 

Gi meg? Ikke F du kan ringe Bråthen Elkjøp på Årnes i Akershus og spørre Bråthen selv han har drevet Elkjøp i 40 år til og med han bekreftet at de har bedre avtaler på LCD skjermer og tjener klart bedre på disse kontra plasma.

 

Det som er merkelig er at det er drøssevis med ufaglærte ungegutter som prøver å være selgere i disse butikkene og flere av de spør meg om masse råd bla annet chriso89 her som jobber på Euronics som også bekrefter de tjener bedre på LCD en plasma "les bakover i tråden" Det er da 3 stk i samme bransje som bekrefter dette samt mange på avforum.no som er skjønt enige at dette er tilfellet...

 

Vi skal kjøpe en Pioneer skjerm nå og da ringte jeg Pioneer Norge for å få tips om gode selgere som kunne jobben sin og distriktssjefen for Oslo og Akershus klarte bare å hoste opp to navn på Elkjøp Alnabru Oslo som de ville gå gode for (dette sier alt spør man meg) mens de anbefalte flere hos Soundgarden bla annet hmm.

 

Fin tale av Woods også en 19 åring som har et par kurs på baken men kan han jobben sin? Har selv jobbet med salg i 15 år riktignok med biler men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg var best siste halvdel av den karrieren da det stadig var mye å lære. Her hiver man skolegutter ut i er salgsyrket og de vet knapt forskjellen på en mobil tlf og et strykejern?

 

Se på prisene på nettet så ser man hvor mye mer Elkjøp og co tjener på sine produkter 2-8000,- mer for samme skjerm er forskjellene.

 

Takk

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...