Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fortsatt ikke byttet ut min gode gamle Intel X25-M Gen 2 på 80GB, som er OS disken min. Men lurer litt på om jeg skulle tatt å byttet den ut med noe som har litt mer plass, skulle gjerne kunnet installert et par spill, men litt usikker på om jeg skal kjøpe en større disk og sette den som OS disk, eller kjøpe en ssd disk som jeg bare har ved siden av til å installere spill på, det første høres egentlig best ut, med tanke på at denne nye disken sikkert er litt kjappere enn Intel disken, og vil jo gjerne ha OSet på den beste disken.

 

Uansett, hva er det som anbefales om dagen? Ser mange nevner m4'en, men er også snakk om SandForce her, hvilken produsenter bruker det? Corsair Force GT serien f.eks? Er de noe å satse på?

 

Edit: Hovedkortet(Asus Rampage II Extreme), er vel også bare et SATA-300 kort, så vil vel ikke kunne bruke disse nye ssd diskene fult ut, men er vel neppe noe krise.

Endret av Nitrius
Lenke til kommentar

Da var jeg nettopp å kjøpte en Crucial M4 256GB, en ting jeg lurer på, er det noe måte å se om disken har siste firmware versjon før jeg evt. begynner å installere Win7 på den? Tenkte det kunne være greit å ha den i siste versjon før jeg begynner reinstallasjonen av Win7.

 

Edit: Det sto jo bak på SSD disken, så værre var det ikke :p er 0009 så er siste om jeg ikke så helt feil i følge Crucial siden.

Endret av Nitrius
Lenke til kommentar

Kjapt spørsmål: Sikler litt på å kjøpe en SSD som systemdisk, men litt usikker på hva jeg skal velge, lagringsmedier er ikke akkurat det jeg kan mest om. Leser mye om at Sandforce gir store problemer og at det er bare å styre unna, men også mange som sier at det funker bra nå (komplett.no-brukeromtalene). Valget står hovedsaklig mellom Crucial m4 64GB og Corsair Force Series 3 120GB.

 

Vil helst ha 120GB, da jeg ikke vil sitte å bare "damn, ble litt snaut med 64GB", men er det verdt det i forhold til evt problemer?

 

Prisen på komplett er 1195,- for Corsair'en 120GB og 868,- for m4 64GB (1599,- for 128GB m4). Corsair har vel også høyere read/write?

 

Innspill? :)

 

edit: Har sikkert vært oppe en million ganger før, men orker ikke å tråle gjennom flere tråder nå. Sorry!

Endret av frowen
Lenke til kommentar

Jeg har hatt Intel X25-M 80GB Gen 2 frem til idag(hatt i ca 2år), fungert knall, men er ikke så mye mer enn operativsystemet og div. programmer samt 1-2 spill, man får installert før det begynner å bli snaut med plass, så skal man installere spill og slikt, så føler jeg det blir litt lite. Så skulle jeg kjøpt noe idag så hadde det blitt 120GB+, men ble jo som sagt en Crucial m4 256GB og så langt funker det også helt flott.

 

Vurderte også noe SandForce, men med tanke på at jeg har hørt det er noe firmware problemer o.l så valgte jeg heller å kjøre det safe, så da ble det en m4 da det virker som de fleste anbefaler denne, samt de går for å være problemfrie.

Lenke til kommentar

Skal oppdatere firmwaren på min Intel X25-M 80GB. Men står litt fast.

Lastet ned firmwaren, brent den ut på CD som image osv.

 

Men når jeg starter fra CD-rommen, så får jeg bare opp "Enter the full shell command line: "

 

Litt uklart bilde, men;

05Nov_Saturday_rPMBb.jpg

 

Tips til hva jeg kan gjøre?

 

Bruker USB-CD Rom siden jeg ikke har noe annet her.

Lenke til kommentar

@syar2003

Det er veldig godt resultat til å være en bærbar :thumbup:

 

Bra - takk for alle tilbakemeldinger .

Kanskje verdt å blåse av 3 lapper på dette da.

Ja - T520 med i7 2720QM er et skikkelig arbeidjern. Har 6Gb/s SATA også :)

 

Hadde X25M G2 80GB før med 500GB snurre HD i drive caddy og trengte mere plass da DVDrom blir hyppig brukt i jobb sammenheng til ISO's.

Og disse måtte grunnet plassmangel selvfølgelig lagres på HDD'n.

Blir litt enklere nå.

 

Er også ekstremt deilig og raskt med å ha plass til vmware disk files på SSD til virtualiserte test maskiner.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Hei. Fikk min Corsair Force Series 3 120GB idag, og har nettopp fått inn Windows. Før jeg installerte satt jeg på AHCI.

 

Kjøre AS SSD nå for å sammenligne med noen benchmarks, og åssen ser dette ut?

 

post-112041-0-74795000-1320783274_thumb.png

 

Ser at det står pciide - BAD så betyr det at AHCI ikke er på da? :o

 

Leser også at man egentlig ikke kan endre det etter at Windows er installert, men fant en guide som endra med regedit.

 

Kan jeg endre med regedit "uten problemer" (vet at det sikkert kan skje) eller skal jeg legge inn Windows før jeg legger inn stuff?

Endret av frowen
Lenke til kommentar

Samsung 830 er en meget verdig alternativ til Crucial M4 for de som ser på SSD nå.

 

Det er superkorrekt :thumbup:

 

 

Vurderer faktisk 4 stk til Areca kontrolleren siden Crucial m4 med nyeste firmware trøbler med Areca nå. Crucial holder på med fix, men det har allerede tatt over 1mnd :no:

 

Skrivehastigheten til Samsung er det som frister meg mest :yes:

 

 

Lenke til kommentar

Jeg har en filserver som kjører på rimelig balle hardware (ASUS P5B Premium Vista Edition hovedkort, intel E2180, 2GB ram), men den klarer fint å mate en del data over nettverk (er disken rask nok topper den gigabit interfacet i alle fall... muligens mer).

 

På sikt skal jeg bytte ut denne, men i midlertid skal den få en liten oppgradering: Dobbelt med ram ssd som nedlastingsdisk og forhåpentligvis SSD som OS disk. og noen fler lagringsdisker.

 

Denne har vært med en god stund (socket A) med ymse oppgraderinger, men OS-disken er fortsatt en svintreg wd2000jd.

 

Filserveren kjører Windows Server 2008 32bit, og dette er et lite poeng, da mye gratis kloning/disk/partisjonssoftware ikke støtter server OS.

 

Jeg gidder ikke å reinstallere OS'et, så planen er å klone eksisterende OS-disk med SSD'en. Et poeng er jo at partisjonen(e) må allignes annerledes. Er det noen som kan anbelfalse software for dette (Støtter flere (2) partisjoner, server OS og gjerne at jeg plugger begge diskene mot et USB interface) ?

 

Jeg har for øvrig 2stk SSD'er liggende til formålet, 120GB X-25E og 320. Jeg tenkte å bruke 320 som OS disk, eller er det motargumenter i salen?

 

 

 

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

Samsung 830 er en meget verdig alternativ til Crucial M4 for de som ser på SSD nå.

 

Det er superkorrekt :thumbup:

 

 

Vurderer faktisk 4 stk til Areca kontrolleren siden Crucial m4 med nyeste firmware trøbler med Areca nå. Crucial holder på med fix, men det har allerede tatt over 1mnd :no:

 

Skrivehastigheten til Samsung er det som frister meg mest :yes:

 

 

Interesting... care to collaborate?

 

 

Er det beta du kjører? Jeg kjører firmwaren som var installert når jeg fikk den. Anyway. Har hatt rimelig dårlig erfaring med rimelige samsung OEM SSD'er så aldri i verden om jeg kjøper samsung sånn uten videre selv om de har lansert et par på papiret gode SSD'er (speaking like a child burned by sandforce).

 

 

Lenke til kommentar

Samsung har laget gode SSD-er ganske lenge nå, de hadde et fortjent dårlig rykte tidligere men fra og med 470 serien og nå med 830 serien ser det meget bra ut.

 

830 bare forsterker inntrykket man fikk med 470 som var stabil, hadde svært få kjente problemer og var rask.

 

Jeg venter bare på at 256GB utgaven skal bli tilgjengelig :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...