Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ganske lite altså. Du ser at fatningen tar relativt stor plass ift CaNikon FF

 

Jepp. Prismehuset var nok også med på å lura meg.

 

Det er jo ganske fantastisk. Dei har altså klart å pressa ein større sensor inn i eit hus som faktisk er smalare enn på crop-kamera. Det største bidraget til høgdeforskjelen er prismehuset.

Godt jobba!

 

Det ser forresten ut som det ikkje har popup-blits.:)

Endret av Asbjeurn
Lenke til kommentar

Lovlig seint med FF, mindre brikker har rukket å blitt så bra at behovet er sterkt synkende. Prisen vil avgjøre.

Hva har "behov" med saken å gjøre? :p

 

Jeg tror ikke Pentax hadde lansert dette hvis ikke de hadde klart å lansere det til en pris som markedet er villig til å betale.

 

Det virker rett og slett som om større sensorer nå har blitt så rimelige at behovet for mindre brikker er i ferd med å forsvinne. For produsentene som uansett sitter på gamle fatninger til 135-format, så er det en viss fornuft i å gå opp til den samme sensorstørrelsen på digitale kameraer. Er du først nødt til å sette av all den plassen mellom bakre linseelement og sensoren, så kan du like godt gjøre det beste ut av den.

Lenke til kommentar

Pentax har tradisjonelt valgt store og gode optiske søkere. (D)SLR i motsetning til ILC handler jo om optiske søkere så her velger de logisk nok å utnytte den styrken. At de samtidig velger et relativt lite kameradesign tyder på en vesentlig forskjell fra Canon og Nikon. Som jeg har sagt mange ganger før er det ikke noen sammenheng mellom håndstørrelse og ambisjoner. Pentax fyller et hull i Canon og Nikons utvalg. De nye D-FA og D-FA* objektivene, uten stabilisering, tar jeg som en bekreftelse på at Pentax FF også får optisk sensorstabilisering. :thumbup:

 

PS. Legg merke til at mønstret på grepet til prototypen tyder på at den er 3D-skrevet, altså ganske tidlig i prototypestadiet. "Lansering i løpet av året" tipper jeg betyr oktober-november, i tide for julesalget.

 

Sutekh: Jeg så nylig en rapport med gjennomsnittlig salgspris for sensorer til systemkamera (alle typer) på 70 $. Med tanke på at 2x crop utgjør større volum enn FF, mens FF utgjør betydelig høyere pris per stykk så regner jeg med 70 $ er ganske representabelt for APS-C.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...