Jump to content

tow

Medlemmer
 • Content Count

  2505
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tow

 1. Har du sett timeratene til et seriøst merkeverksted? Hvor mye tror du du får vasket og polert der, om de skal dekke inn tapte inntekter på reparasjoner? En GOD vask og polering koster fort 5000,-.
 2. Jo, det er mange som ser på Volvo som en kinesisk bil nå.
 3. "Lekrere enn standard e-tron". Akkurat som om det skal så mye til...
 4. Okei, så fremtidens inntekter som skal erstatte oljeinntekter skal komme fra arbeidsplasser som subsidieres av staten? En gang til: Hvor kommer pengene fra?
 5. "– En fantastisk morsom bil! Den eies av fortsatt av Bellona, tas godt vare på og brukes ennå, sier Bellona-grunnleggeren." I følge kjøretøyoppslaget på www.vegvesen.no ble den kjørt 33 km (trettitre kilometer) fra 22. august 2016 til 31. mai 2019. Altså drøyt 10 km i året. Betyr det at det er drøyt 15 km fra der den står plantet til Teslaverkstedet, og at den har vært der en gang i løpet av de tre årene? At Hauge har et litt lemfeldig forhold til sannheten kan vel ikke overraske noen.
 6. "brukte 52.000 kilowattimer i året. Se hvordan de kom ned i null". Går vifter og energipumpe på gode tanker, eller hva er det som driver alt sammen?
 7. Yess, en evighetsmaskin! Seriøst, en vindmølle kan bare funke når båten er fortøyd. Under drift vil det koste mer i framdrift å drive vindmølla forover enn den kan generere energi.
 8. De klarer ikke å produsere på langt nær så mange som de ønsker, men har ikke problemer med å levere til de som vil ha bil? Med andre ord, den selger dårligere enn planlagt.
 9. Dersom resten av leverandørene følger Ionity på prisutvikling vil nok store batterier bli viktigere. Da blir det om å gjøre å komme seg til destinasjonen uten å måtte hurtiglade, og heller lade der. Med 8,50 pr kWt er det billigere å kjøre med diesel.
 10. Det som er mest interessant er at de vil kunne lages med råvarer som er enklere tilgjengelige og som det ikke går tomt for i løpet av kort tid.
 11. Vet du hvor fort lastebiler kjører opp Måbødalen? Det er nok unntaket at de er over 25 km/t. Vet du hvor mye effekt en Tesla model S klarer å levere ved 25 km/t? Tror nok at ideen med girkasse er ganske god, om man skal trekke 50 tonn opp de bakkene der. Dessuten må det meste forsterkes en del, og vekten økes betydelig, for at hjulene ikke bare skal spinne på tørr asfalt.
 12. Det er bare å få folk til å slutte å bruke olje, så blir det vel slutt på å ta den opp fra bakken også.
 13. Svar på spørsmålet ditt er jo et enkelt regnestykke: Om du antar at en elbil bruker 1,2 KWh pr mil, og kjører 1600 mil/år så blir strømforbruket :1,2 X 1600 X 2,000,000 = 3,84 TWh/år. Vår kraftproduksjon er rundt 135 TW/år. I 2018 hadde vi 10 TWh netto kraft eksport. Så vi har rikelig med strøm til å elektrifisere hele vår privatbilflåte. Nettopp. Har gjort et lite overslag selv, og kom til 5% av dagens forbruk. Mindre enn det som bør være enkelt å spare ved enkle tiltak. Mye mindre enn det som er enkelt å få til ved å oppgradere eksisterende vannkraftverk. Mer enn det som er enkelt å få til med vindmøller.
 14. Vet du omtrent hvor mye Norges strømforbruk vil øke dersom 2 millioner biler går over til å bli drevet av strøm?
 15. Tauekonkurranser er ikke så vanskelig å få til rare resultater med. En kamerat mente han skulle klare å taue meg opp en bakke, han med Geländewagen og jeg med Volvo 240 (med diffbrems). Jeg bare stod på bremsen til han spant på alle fire, så begynte jeg å kjøre, og trakk hans bil nedover. Selvsagt stoppet det så snart han tråkket på bremsen, men så lenge han sørget for å spinne hadde han ikke veigrep, og jeg trakk ham med så lenge jeg ville. Selvsagt er det riktig som Ford sier.
 16. 0-100 på tre sekunder men fartsgrense 80 km/t. Det legger nok en liten demper på salget i Norge.
 17. Sikkert rundt 5 runder. Men for best ytelse bør de lade mellom hver runde. Det er ikke merkbar nedgang i ytelse før batteriet er nesten tomt.
 18. Det er ikke nødvendigvis sånn at de som bor i Asker og Sandnes må hurtiglade i Asker og Sandnes. Det er når man er ute og reiser man trenger hurtigladingen, ikke når man er hjemme.
 19. Bokstavene i logoen faller av på min CAT S61 også, men det blir ikke laget videoer og skrevet artikler om det. Det er klart, det kan jo hende det har en sammenheng med at jeg måtte vaske den etter at den ble tilsølt med olje...
 20. Gamle bildekk er en etterspurt vare når man koker stål, det gir et renere stål når man bytter ut noe av koksen etter slik eg forstå. De brukes også som tilsetning/brennstoff i sementproduksjon.
×
×
 • Create New...