Jump to content

Nedward

Medlemmer
 • Content Count

  5344
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1349 :)

About Nedward

 • Birthday 07/17/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Har du bare XD10 modulen? Du må ha en utvidelsesmodul for å koble PT100 rett til en inngang.
 2. En kollega av meg fikk problemer på tur ut av Finland. Det endte opp med bot og reprimande. Det kunne visst blitt en bot på flere titalls tusen om tollerne var strenge. Play it safe, i verste fall bør du kontakte norsk toll før du drar. Det er ganske vanlig å transportere ting inn og ut av land, så de har nok svarbpå nøyaktig hva du må gjøre.
 3. Bufetat fraråder 50/50 fordeling for så unge barn. Det er nok, dessverre for fedrene, slik at de minste barna har mest bruk for moren sin. Det er dog ingen ting i veien for å bli enige om noe annet senere, når barnet har blitt eldre.
 4. Du kan bruke denne:https://www.chamber.no/eksportdokumenter/
 5. God artikkel, men bildet kunne vært oppdatert. Ununoctium har hatt navnet oganesson siden 2016 f.eks.
 6. Jeg er for vindmøller, men jeg er imot at det skal betales noe støtte til kraftselskapene for å bygge og/eller drifte vindmøllene. Er det lønnsomt å bygge vindkraft, skal det være mulig å bygge det uten noen støtte. Så får man jo selvsagt gjøre vurderinger på hvor slike vindmøller plasseres. Jeg syns ikke det er greit at de plasseres i området som er vernet, men å sette dem på et fjell slik at de er synlige for bebygelsen er helt greit så lenge man ikke beviselig ødelegger livskvaliteten til mennesker med støy eller lysrefleksjoner.
 7. Øystein eller Øysten, noe slikt.
 8. Det er så vidt jeg kjent ikke kommunisert noe annet enn at det skal være konkurransedyktig priset. Men selvsagt blir det noe dyrt hvis du bare bruker det 4-5 måneder iløpet av åraet, men må betale for 12.
 9. Jeg tenker at Spetalen har en tendens til å:1. Kjøpe et selskap 2. Stelle i stand en emisjon for noen utvalgte få. 3. Bruke emisjonspengene til å fusjonere inn et selskap. 4. Vente til småsparere gar priset selskapet hinsides all fornuft. 5. Selge seg ut med maksimal profitt med eller uten vennene sine. Vet ikke om det er bra eller ikke. Men jeg syns jeg har sett den oppskriften, eller en variant av den, noen ganger nå.
 10. Blir spennende HVIS SpaceX begynner å levere fullverdig tjeneste på Starlink. Da snakker vi om forsinkelser mellom en og to størrelsesordener lavere enn det som eksisterer i dag. Jeg tror i alle fall at de etablerte aktørene som opererer med GEO-satellitter kommer til å merke konkurransen. Men igjen, det krever at SpaceX leverer det dem lover, noe som gjenstår å se. Da har man plutselig et globalt nettverk nesten uten skygge, høy fart og (antatt) lave priser. Kommer nok ikke til å ta lang tid før de fleste skip har hoppet på det toget.
 11. Litt sent nå kanskje, men regelen i barnehagen til barnet mitt er: Skal invitasjoner formiddles i barnehagen må hele avdelingen inviteres. Skal man ikke invitere alle, formiddler man invitasjonene utenfor barnehagen. Slik kan barnehagene bestemme, siden det er deres område, så bestemmer de hva som får formiddles der, men de bestemmer såklart ikke hva man foretar seg utenfor barnehagen.
 12. Energien som bilene trenger for å kjøre skal på sikt komme fra utelukkende fornybare kilder. Når Amazon uttaler at energiforbruket deres skal være fornybart inkluderer det bilene. Hvis du tenker på energien som trengs for å produsere bilene, komponentene og råvarene, så vil nok mesteparten av den energien komme fra ikke-fornybare kilder etter alle solemerker.
 13. Konklusjonen er at det ikke er så mye å gjøre med saken. Det er i alle fall greit å være klar over at disse svenskene ikke fornekter seg når de sender ut purregebyr på småkrav.
 14. Som jeg skrev, så er fakturaen utstedt av EPASS24 i Oslo. Det er et norsk foretak som krever inn på vegne av svenskene. Fakturaen var i NOK, 281,6 NOK som skal inn på en norsk konto. Jeg bor i Norge og kjørte norskregistrert bil. Men det er vel samme regler uavhengig av om det er kjøp, tjeneste eller bare et gebyr. Jeg er kjent med at den norske staten driver med særgebyr som kan være hinsides. Men mitt krav kommer ikke fra Statens innkrevningsentral, det kommer fra et vanlig norsk foretak. Dette var skikkelig nyttig informasjon som virkelig var relevant til spørsmålet mitt.
 15. Hei. Jeg har klart å glemme å betale et krav til Swedish transport agency på opprinnelig 9 SEK. Så nå har jeg fått en faktura med purregebyr på 300 SEK i tillegg. Selvsagt er det min egen skyld at jeg får denne purringen. Men det store spøsmålet er jo om de faktisk har lov til å tillegge en ekstra avgift som er over 3000% høyere enn det opprinnelige kravet? Jeg syns det virker urimelig mye. Jeg vet man ikke kan ilegge mer enn 210 NOK i gebyr på en betalingsoppfordring i forbindelse med inkasso, men dette er jo ikke et inkassovarsel, kun en ordinær purring. Firmaet som har utstedt fakturaen heter EPASS24 og har adresse i Oslo. Så det er jo dem som er innkrever, så jeg antar dem må forholde seg til norske regler.
×
×
 • Create New...