Gå til innhold

mu99

Medlemmer
 • Innlegg

  122
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

mu99 sine prestasjoner

40

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

 1. Ignorer det Karltorbj skriver. Det høres ut som om du har det vanskelig, og har kommet i en kjip situasjon. Selv om det kan være vanskelig bør du snakke med dine foreldre, kanskje de har mulighet til å betale det du skylder, slik at du skylder de penger istedenfor. Å skylde penger til komplett og på kredittkort er dyrt, og gjør bare vondt verre siden gjelden vil vokse og tilslutt tvangsinndrevet siden du ikke betaler. Ta kontakt med fastlegen din slik at du kan få hjelp for depresjonen din.
 2. Tok selv å hoppet på ny karriere i 2020, og startet da med Bachelor i finans på BI. De fleste fagene er lette, men alle har forskjellige forutsetninger. Det som er lett for deg kan være vanskelig for andre og motsatt. Sammenlikenet med andre linjer på BI så er finanskursene tyngre ved at de er mer kvantitative med utstrakt bruk av matematikk, statistikk og økonometri. Det vil være en fordel å møte opp i forelesning i de fagene du synes er vanskelig, men det er absolutt mulig å gjøre alt som selvstudie. Det krever dog en del selvdisiplin. De jeg studerer med og som har ambisjoner på mitt nivå ligger på mellom 40 og 60 timer i uka med studier. da blir i tillegg eksamensperioden ganske rolig siden alt arbeidet er gjort i forkant. Det er svært få fag hvor forelesning streames eller tas opp og deles i etterkant. Noe som etter min mening er helt tullete og gjør studiet mindre fleksibelt. Etter samtaler med AD vet jeg at det er ønskelig med mer gruppeoppgaver og obligatoriske oppgaver fremover. Gruppeoppgaver er etter min erfaring potensielle tidstyver som kan sluke voldsomt med tid alt ettersom hvem du kommer på gruppe med. Vil anbefale å prøve å finne noen som har litt erfaring utenfor bare skole å være på gruppe med, de har ofte et annet forhold til tid og prioriteringer slik jeg har opplevd det. Som du ser er det mye tid som går med, men ved å lempe litt på ambisjonsnivå er det mulig å jobbe fult ved siden av. Vær dog forberedt på at helger og fridager går med til skole. Og at eksamensperioden blir en del travlere. Jeg har gjort det i inneværende semester, så vet av erfaring at det er mulig, men har jekket ned ambisjonsnivå til B. Har du planer om master må du på de mest attraktive linjene ha B-snitt. Jeg jobber sammen med flere andre BI studenter som går andre linjer. Når det kommer til excel og R/ Python ligger finansstudente milevis foran. Det jeg erfarer etter å ha jobbet ved siden av studiene er at de som er gode i Excel og der hvor det er nødvendig R/ Python får tilbud om faste stillinger tidlig. Såklart må man også være oppegående og ha evne til å bruke det man har lært.
 3. Du kan bruke scatter plot, det vil vise det du ønsker. Jeg er ikke kjent med en enkel måte å få til det samme med linjediagram.
 4. Mener du at gjennomsnittlig spotpris er feil? Jeg slengte alle tallene inn i excel og fikk samme tall som NVE operer med her: https://www.nve.no/reguleringsmyndigheten/nytt-fra-rme/nyheter-reguleringsmyndigheten-for-energi/stroemstoette-her-er-stoettesatsene-for-november/
 5. Jeg tok en beregning av November og sammenlignet med hva jeg fikk i strømstøtte, og de tallene var helt like frem til andre desimalplass. Er i sone NO1 (Oslo) Formel: (gjennomsnittspris måned kr/kWh - 70 øre) * 0,9 * 1,25
 6. Hvis du poster tallene du sammenligner med så kan jeg ta en kikk på det.
 7. Strømprisen som er på faktura er et vektet gjennomsnitt av forbruket ditt gjennom måneden. Er du bevisst når du bruker mye strøm og gjør det på de billigste timene vil det trekke ned snittet ditt mot et likevektet gjennomsnitt. Du kan teste selv ved å sette opp regnearket ditt med 24 timer pr dag, forbruk pr time og timespris.
 8. Bare å lukke fanen, du får virus eller andre uhumskheter hvis du følger linken.
×
×
 • Opprett ny...