Gå til innhold

afixy

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

afixy sine prestasjoner

18

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei Bruker endel chromecast da jeg ikke har vanilla-TV-kanaler. Men nå nylig får jeg ikke lyd på TVen når det kaster netflix direkte til TVen via Chromecast. Fungerer utmerket via andre strømmetjenester, bare ikke netflix. Har de plutselig sperret denne funksjonen? Chromecast Gen 3.
  2. Blir helt feil å påtvinge offentlige verv/styrer kjønnskvotering, bør ses uavhengig kompetanse/erfaring samt resultater av den enkelte medlem. Men skjønner hvor dette stammer fra, gubbete AS-foretak & forretningsfolk. Men å komme i et styre grunnet kjønne man er er helt feil. Ses begge veier mann/mann dame/mann dame/dame. etc.
  3. Takk, dette var oppklarende, nå skal jeg slappe litt av mtp dette å fokusere på andre ting. Takknemlig vi har et godt velferdssystem her i Norge. Bare synd enkelte utnytter denne goden.
  4. Om du hadde kjent meg så er det noe jeg stresser med er når "ting utenom min norm" Gledelig å høre at jeg er sikret en inntekt en periode framover, dra jeg er nødt til å fokusere på andre ting enn arbeid. Skal prøve innstille hodet på dette å se framover! Selv om dette vil være en økonomisk fiasko for meg, da jeg vil tape noe inntekt. Vel vel, hvordan beregnes disse sykepengene for disse periodene, la oss si jeg har 500.000+ i årslønn. Prøver google, men kommer bare regler-, lovverk og annet informasjon fra diverse advokater og fagforeninger. Må i dialog snarest mulig med arbeidsgiver da dette plager meg!
  5. Etter 2 år med inaktivitet og overvektsproblematikk vil det naturligvis være noe oppstartvansker på aktivitet og trening. Trenger er ferskvare, det vil/og/er bly tungt komme i gang igjen! For alle! 1. Ta det i ditt temp, du konkurrerer ikke med andre men du konkurrer med deg selv! 2. Finn en lysbetinget aktivitet som du trives i/med, treningssenter er ikke for alle. 3. Hverdagsaktivitet er vel så viktig som treningssenter. 4. Et bedre/sunnere kosthold, tilpasset hverdagsaktivitet og du er i gang (Start her!) 5. Små steg! Lykke til, dette tar tid, du er på rett spor allerede når du opprettet denne tråden!
  6. Jobber/jobbet selv i omsorgyrket i forskjellige institusjoner. Er ganske forskjellige mennesketyper i denne yrkes- og pasientgruppa noe jeg selv synes er ganske interessant og lærerikt. Er egentlig ganske sta av meg og opptatt av likesinn og gjensidig respekt ovenfor det andre individet. Ved så ulike mennesker hender det ofte jeg ikke fordrar væremåten eller hvordan personen løser sine arbeidsoppgaver(gjøre minst mulig/ unnasluntring / latskap / dårlige holdninger / lager dårlig stemming etc. ) «vel å merke er dette mine oppfatninger av den enkelte» i et omsorgyrke er ofte arbeidspresset høyt og bemanninga noe redusert iht til arbeidsoppgaver så det kreves at alle bidrar slik hjula går rundt. Skjønner du gruer deg til jobb grunnet en enkelt ansatt, husk det er flere andre medarbeidere der støtt deg på disse. Ikke la den enkelte ansatte ødelegge din arbeidsdag. Husker helgevaktene der det ofte ymse personell på jobb, vær med pasientene trenger ikke sitte trykke å høre på irriterende medansatte på pauserommet. HUSK du er på jobb for pasientene, ikke de andre ansatte vi jobber i team for pasientene, for pasientene. Snakk med avdelingsleder ang problemet, så kan dette tilrettelegges skal ikke behov grue seg til arbeidshverdagen sin
  7. Hei Da har jeg vært så uheldig å pådratt meg et leit beinbrudd, som resulterer at det er umulig for meg å jobbe nåværende tidspunkt. Ble sykemeldt 1 mnd 100 % i førsteomgang, Greia er at jeg er kommuneansatt uten faststilling prosent, men jobber 30-37,5 t pr/uke i tillkallings-/syke-/ferievikar etc. «Fast stillingprostent 0%». Jobbet slikt en treårsperiode. Det som stresser meg mer enn beinbruddet nå er sykepenger? Vet arbeidsgiver dekker de første 2 ukene, men hva med de resterende? Kan ikke stå med en beinbrudd og 0 ;- utbetalt da dette kan bli langvarig operasjon opptrening etc.... Legen var relativt ny i Norge så visste ikke helt systemet. Skal snakke med arbeidsgiver mandag, men dette stresser meg veldig da jeg ikke har vært sykemeldt før i «denne-ikke-faste-stillinga-mi» Hjelp meg takk!
  8. Vil bare gi en liten oppdatering her. Da jeg ser det fortsatt var diskusjoner etter min siste post, er ikke så ofte inne her. LinuxMint fungerte utmerket til dette formålet. PCen ble som ny, finner det programmer jeg trenger. Hva mer trenger jeg?
  9. Ja denne jeg fant ses kjekk ut, skal se om jeg finner noe anmeldelse av denne i morgen. Lysmessig leverer den nok, da den kan justeres 2000 - 12000 lux, ønsker heller ikke for mye lys, da jeg plages av lyssensibilitet og migrene med for sterk og mye lys overtid. Samt denne har timer 15/30/45/60, perfekt stille inn kvarter på morgenkvisten. Størrelsemessig ønsker jeg heller ikke en svær lampe, men en liten praksis som kan settes diskre vekk, men samtidig må det være størrelse nok til at den er funksjonell.
  10. Beklager men dummeste jeg har hørt på lenge. Det vil skape mer grobunn og problemer med den "gammle" rusten som allerede er der. Hvorfor trur du hjulet sitter fast i utgangpunktet? Ved grundig rengjøring, vask og smøring samt stålbørste, ved sesong skifte av dekk ville bytte blitt så mye enklere for alle
  11. Hei Da er mørketida i anmarsj for fullt, ettersom jeg bor i nord. Lysterapilampe er noe jeg har vurdert før, men aldri kommet meg så lagt til å gå til innkjøp. Merker godt til mørket, slapp- og trøtthet bruker være uttalt utover vinteren, selv om jeg har et godt kosthold og aktivitetsnivå og ekstra omega 3 og vitaminD tilskudd. Ifølge hva jeg kan se fra forskingen kan disse lampene fungere godt. Ser det finnes lamper i forskjellige prisklasser 500 – 3000 kr. Er ikke ute etter en dyr lampe med mange funksjoner, bare noe som fungerer for en grei pris. Som brukes feks 30 min mens jeg inntar frokost. Kom over denne; https://www.kjell.com//no/produkter/kontor/hjemmekontor/lysterapi/cleverio-terapilys-12000-lux-p64804?gclid=EAIaIQobChMI0-vK5dCKggMVc1uRBR0YWgjIEAQYAiABEgIEBfD_BwE Den ser jo helt grei ut, ikke mange dilldall funger eller annet unyttig. Samt den har lux over 10 000 som krever behandlingtid 30 - 60 min. Eller har noen tips å spytte inn her før jeg bestiller en lampe
  12. Da er klippemaskinen prøvd ut. Den bråkte lite, den klippa gjevt og var lett å jobbe med. Følge også med mange forskjellige "kammer" samt saks. 10/10 i forhold til pris!
  13. Kjøp en ordentlig rustløserspray, spray godt å la den stå over natta. Dermed en godt dunk bør kunne løsne hjulet. Dersom ikke dette fungerer går det "brekke" av hjulet med en lengere rør. Når du endelig har fått av hjulpet, rens hubbene med stålbørste og spray på rustløser igjen så problemet ikke gjentar seg til nesteår!
  14. Takk for svar! Er noe slikt jeg er på jakt etter. https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/personlig-pleie-og-helse/har-og-skjeggpleie/hartrimmere/harklipper-804171/ Til den nette sum av 199 ;- Dette virker nesten å vær for godt til å være sant 😛
  15. Hei Har en flink hobbyfrisør som bruker klippe meg av og til. Nå begynner klippemaskinen hennes bli sliten, så tenkte jeg skulle kjøpe en ny til henne som takk for tjenesten. Klippes "fade" på sidene 0.5 mm kort, eller maskinklipp kommer litt ann på. Noen som har en god maskin å anbefale som ikke koster alt for mye. Spør her siden jeg ikke har noe kunnskap om hårmaskiner. Takk for gode svar på forhånd! :)
×
×
  • Opprett ny...