Gå til innhold

Morromann

Medlemmer
  • Innlegg

    11 281
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Alt skrevet av Morromann

  1. "Meget" tilitsvekkende at Kjerkol rett etter avgang blir leder for....ENERGIkomite og dermed er talsperson for den dysfunksjonelle energipolitikken til AP som ruinerer både folk og næringsliv. Sier litt om hvor tonedøvt Støres AP er.
  2. Da ser jeg at tråden har gått helt OT nå og kun handler om strømkablene nå; ikke om bygningsdirektivet.
  3. Desember 1720: Alle de store muslimske rikene; Mogulriket; det osmanske riket og safavidenes Persia opplever tilbakegang og indre uro og intreiger i denne perioden. Den 8.desember blir den persiske storvesiren Fath-Ali Khan Daghestani avsatt og torturert av Mohammadqoli Khan, livvakten til sjahen, sultan Hosayn. Daghestani har mektige venner som nok har overbevist sjahen og selv om Khan har beordret å ta livet av storvesiren "nøyer" han seg med tortur og får ham blendet. Han blir deretter deportert fra Teheran og dør senere på et ukjent tidspunkt. https://www.iranicaonline.org/articles/dagestani-fath-ali-khan-b Sjah Hoseyn av Persia.
  4. 4 https://no.wikipedia.org/wiki/Nord-Amerika
  5. Desember 1984: Gjennom hele den kalde krigen har krigsutstyr som har kommet på avveie skapt panikk og frykt for at nå bryter det løs men ekstra skummelt virker det nok også i denne perioden hvor nivået på den kalde krigen er bunnforssent rett før det store gjennombrudsåret setter inn. Og det er nok for ikke å skape panikk at finske myndigheter holder det hemmelig at en sovjetisk kryssermissil styrter i innsjøen Enäre Träsk i Finsk Lappland den 28.desember. Først noen dager senere, når vi er inne på nyåret 1985 blir nyheten offentliggjort. https://yle.fi/a/7-887612
  6. Oktober 1720: Hva skjer så i Mogulriket? Som vanlig mye maktintriger og hyppige troneskifter. Farrukhsiyar som har blitt nevnt en del er nå død etter at han ble dolket i ryggen og henrettet av de mektige Sayyid-brødrene i 1719 som i realiteten er de virkelige makthaverne i riket som rådgivere for stormogulene. Det har faktisk vært en del skifte av stormoguler etter Farrukhsiyars død og jeg innrømmer at det er slitent å holde følge; men uansett; den 8.oktober blir Sayyid Hussain Ali Khan Bhara; den yngste av de to generalbrødrene knivdrept av et medlem av den tyrkisk-mongolske Dughlat-klanen mens han leser opp en begjæring som han har blitt lokket av attentatsmennene til å lese opp. Attentatet er beordret av brødrenes politiske rival Asaf Jah den første som hevn for å ha blitt angrepet tidligere på sommeren. Han overtar rett etterpå Hussain Ali Khans rådgiverrolle. https://en.wikipedia.org/wiki/Hussain_Ali_Khan_Barha Hussain Ali Khan Barha.
  7. 2 https://no.wikipedia.org/wiki/Shetland
  8. Den norske selvgode "vi er verdensmestere i alt"-narsissismen trenger en påpekning fra den virkelige verden. Et foregangsland innen hykleri tenker jeg vi sier Norge er. Som nå ikke bare er Nordens Dubai(innen olje) men også Nordens Brasil(i ødeleggelse av egne skoger). Også sistnevnte i "klimaets" navn.
  9. For et år tilbake eller rundt der hadde Dagsrevyen en gladreportasje hvor de hadde fisket frem en eller annen frittalende økonom i England som "spådde" at den norske kronen ville stige til værs på slutten av året. Altså på slutten av 2023. Vi så jo at det ikke skjedde og jeg regnet heller ikke med det. Heller "hopium" servert i Dagsrevyen hvor de leter frem en som kan si det titterne liker å høre.
  10. Gir noen smuler med den ene hånda og tar kraftig tilbake med den andre. Ren symbolpolitikk. Og strømstøtte skulle egentlig ikke eksistert da det er helt galt at vi betaler blodpriser for vårt eget fellesieie for å berike noen spekulanter som overhodet ikke skulle hatt de griske klørne sine i vår nødvendige infrastruktur.
  11. Eh; jo, DET kan de. Hvis ikke vil det jo bare være fritt frem for å jukse og da kan vi bare legge ned hele akademia og gi folk deltakelsesdiplomer isteden. Men da er det ikke lenger høyere utdannelse.
  12. Handler denne tråden om bygningsdirektivet eller om strømkabler? Mener at det finnes tråder om sistnevnte hvisk jeg ikke husker feil.
  13. 4 https://no.wikipedia.org/wiki/Yell TAMPEN!
  14. August 1720: I det indre av Nord-Amerika har en spansk ekspedisjon under ledelse av generalløytnanten Pedro de Villasur lagt ut fra den spanske kolonien Ny Mexico for å undersøke den franske aktiviteten i de store slettene, altså området vest for Missourielven som Frankrike gjør krav på. Ekspedisjonen har nådd gjennom områdene som nå er Colorado og Kansas men ender med en katastrofe den 14.august når den blir anngrepet av pawnee- og otoe-indianere i nåtidens Nebraska. 47 av ekspedisjonens 117 deltakere blir drept og noen av de overlevende hevder at franskmenn deltok i angrepet. Ekspedisjonens nederlag markerer slutten på spansk dominans over slettelandskapene i Nord-Amerika. https://archive.ph/20120525023253/http://www.nebraskastudies.org/0300/frameset_reset.html?http://www.nebraskastudies.org/0300/stories/0301_0114.html#selection-591.156-591.718
  15. 14. februar 2001: Den irske skuespilleren og produsenten Charles B. Fitzsimons dør av leversykdom i Los Angeles, 76 år gammel. Fitzsimons spilte i en rekke amerikanske spillefilmer på 1950-tallet og produserte også serier for fjernsynet. https://www.imdb.com/name/nm0280649/
  16. Juni 1720: Det britiske parlamentet vedtar den 11.juni The Bubble Act, et vedtak som forbyr etableringen av aksjeselskap uten kongelig godkjennelse. Bakgrunnen er for å unngå finansbobler som sprekker grunnet hemningløs investering i useriøse selskaper. Et selskap med høy anseelse som umiddelbart får kongelig godkjennelse er The South Sea Company som har britisk monopol på å drive handel med de spanske koloniene i Sør-Amerika. Desverre kommer omfattende aksjekjøp i nettopp dette selskapet umiddelbart etterpå den kommende høsten til å utløse en finanskrise. https://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_Act Logoen til The South Sea Company.
  17. 2 https://no.wikipedia.org/wiki/Storbritannia
  18. Det har du rett i. Det er helt irrelevant i forholdet til det faktum at hun har jukset for det har hun.
  19. Gjelder ikke reglene om et års utestengelse fra universitetet her? Uansett ønsker jeg hun ikke tilbake i politikken. Vet du hva poenget med en masteroppgave er? Masteroppgaver er ikke quizoppgaver i klassens time på barneskolen. Det er en test for å se om man duger til å delta i FORSKNING. Å skrive at Oslo er hovedstaden i Norge er ikke forskning. Om man stort sett bare kopierer andres arbeider har man ikke noe å bidra med i forskningen og akademia og det er det dette handler om; ikke din personlige synsing om hva poenget med mastergrader er. Korrekt. Og hvis man ikke er stand til å skrive noe annet enn selvfølgeligheter og kopiere fra andre er man ikke moden for universitetsutdannelse. Verre er det ikke. Vet du i det hele tatt hva poenget med en universitetsutdannelse er?
  20. Det dummeste en del kommuner gjør er å plassere nyankomne innvandrere i samme nabolag som rusmisbrukere slik at dette er den eneste delen av det norske samfunnet de får nærkontakt med. Skjønner ikke hvordan de tenker at det skal bli integrering av slikt. Jeg ville nok anbefalt deg å flytte; skjønt man får kanskje ikke solgt så bra der hvor du bor?
  21. Grønnvasking; det er hva det handler om. "Det grønne skiftet" er et svindelprosjekt for at noen skal tjene mest mulig penger på dette. Klimaendring er virkelig; det er det; men "det grønne skiftet" er ikke noe annet en ren svindel og politikerne er enten blitt lurt eller så er de korrupte eller en blanding. Sant nok. Det viktigste er gevinsten for de som ler hele veien til banken.
  22. April 1720: Interregnumet varer bare litt over en måned, for den 5. april(som er 24.mars etter den svenske kalenderen)vedtar den svenske riksdagen å innsette Fredrik den første som konge. Fredrik den første blir en veldig annerledes konge enn krigerkongen Karl den tolvte. Den tyskfødte kongen snakker dårlig svensk, noe som bidrar til en konflikt med den svenske adelen. I hans regjeringstid blir også parlamentarismen sterkere og kongemakten svakere, en periode man i Sverige kjenner som frihetstiden til kongemakten kommer til å styrke seg igjen i 1772 under Gustav den tredje. https://runeberg.org/nfbh/0682.html https://www.blf.fi/artikel.php?id=321
×
×
  • Opprett ny...