Jump to content

Zts

Medlemmer
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

806 profile views
 1. Vi har hatt mange runder på dette med infoskjermer på våre fabrikker og vi ender alltid opp med Infoskjermen.no. De har ett enklere og mer funksjonsrikt grensesnitt enn de andre og de svarer kjapt på support. En del av våre skjermer viser fram nettsider, bilder eller pdf. På de har jeg laget en webapp som bytter mellom forskjellige URL'er på satte tider. Kjører Raspberry Pi som er satt opp til å åpne Chrome i kioskmodus ved oppstart. Fjernstyring av disse gjøres via SSH.
 2. Stillingstittel: IT Engineer (privat sektor, fast ansatt) Erfaring: 6 år Sertifiseringer: Ingen Arbeidsoppgaver: Hovedansvar for lokal IT-support og brukere i O365, innkjøp og oppsett av utstyr, webutvikling og alt jeg kan hjelpe til med. IT potet kan du si. Utdanning: Ingen Årsinntekt: 500K, betalt mobil. Ellers ingen overtid eller goder.
 3. Hei, Tok et søk og kom inn på den amerikanske delen av siden deres. https://www.gigabyte.com/FileUpload/US/Microsite/369/images/app-center.html Der dukker det plutselig opp en knapp øverst på høyre side
 4. Bare hyggelig. Vi har 8 infoskjermer stående rundt i bygget og når jeg startet på IT så var alle koblet til en fullverdig PC og informasjon ble vist via en gammel PowerPoint viewer. Den ble oppdatert ved at IT kjørte ett skript som kuttet prosessen på hver PC for så å starte den igjen ? Nå bruker vi en ekstern tjeneste som heter Infoskjermen.no, men den kan ikke vise intern informasjon eller rullere på nettsider. Så det blir mer for generell info som folk legger opp manuelt. Intern informasjon og rullering av nettsider viser vi på flere små skjermer med systemet som jeg utviklet. Jeg har ett lite hå om å ta over visningene på de store skjermene med dette systemet også Bare det løste seg for deg
 5. Kan også dra nytte av Chrome sin bruker funksjon. Når du logger inn med en bruker så synkroniserer den så og si alle instillinger. Også extensions. Så hvis du har tre skjermer så kan det være en kjapp måte å sette opp de andre på uten en splitter
 6. Det er en del sider som nekter å vise seg via en iframe. Mulig det er tilfellet her også En annen mulighet du kan se på er å åpne en fane per side du vil vise og så laste ned ett tilegg i Chrome eller Firefox som veksler mellom alle fanene. Logg inn på alle sidene du vil vise og sett den på. Hvis du trykker F11 så vil du oppnå samme resultat bare uten feil fra sider som ikke lar seg vise via en iframe. Feks https://chrome.google.com/webstore/detail/revolver-tabs/dlknooajieciikpedpldejhhijacnbda?hl=en for chrome.
 7. <!DOCTYPE html> <html> <head> <title>Page Cycle Example</title> <style type="text/css"> body, html { margin: 0; padding: 0; width: 100%; height: 100%; overflow: hidden; } iframe { border: none; } </style> <script type="text/javascript"> var Dash = { nextIndex: 0, dashboards: [ {url: "http://vg.no", time: 5}, {url: "http://db.no", time: 5}, {url: "http://nettavisen.no", time: 5} ], display: function() { var dashboard = Dash.dashboards[Dash.nextIndex]; frames["displayArea"].location.href = dashboard.url; Dash.nextIndex = (Dash.nextIndex + 1) % Dash.dashboards.length; setTimeout(Dash.display, dashboard.time * 1000); } }; window.onload = Dash.display; </script> </head> <body> <iframe name="displayArea" width="100%" height="100%"></iframe> </body> </html> Ikke jeg som har laget denne koden, men det fungerte som ett utgangspunkt for mitt system Lim inn koden i en fil som har endelsen .html Deretter kjører du det bare via en nettleser. Adressene du vil bruke legges inn hvor jeg har satt vg, db og nettavisen. "time" refererer til hvor lang tid den skal være på hver side i sekunder. Du kan kjøre dette på alle systemer som kan vise en nettleser. Når den kjører i nettleseren så trykker du F11 for å aktivere fullskjerm visning.
 8. De fleste nettlesere kjører hver fane i ett eget lukket miljø. Så å bli infisert av noe via en nettleser er veldig vanskelig. Hvis brukerene sjeldent installerer noe så kan du fjerne admin tilgangen på brukeren deres (så fremt de har det). Da får du litt ekstra sikkerhet der. Etter å ha tatt en runde med en del store antivirus så kunne de fleste lært litt av Windows Defender. Absolutt ikke ett dårlig produkt.
 9. Så lenge du ikke setter en veldig lang timer på hver side som skal vises så vil jeg tro at sesjonen vil forbli aktiv. De fleste sider vil la deg være logget inn hvis du refresher siden hver 10-15 minutter. Vil tro at du vil bytte mellom sidene kjappere enn det. Du må selvfølgelig logge inn ved første visning Si i fra hvis du ønsker å teste så kan du få ett veldig enkelt skript av meg.
 10. Hvis dere har kjøpt inn ett TV som er laget spesifikt for Digital Signage så er det stor sannsynlighet for at den kan pekes mot en spesifikk URL. Det vil ligge i instillingene på skjermen i så fall. Vi har det på en av TV'ene på jobb. På resten bruker vi noe som heter Chromestick. Hvis ikke så må du ha noe som kan vise en nettside, for eksempel en Raspberry eller en Chromestick. Hvis du bare skal rullere mellom noen ettsteder så ka det enkelt lages med litt javascript. Så peker du bare alle skjermene mot den nettsiden. Morsomt at du lagde denne tråden nå for jeg har akkurat utviklet ett lite "Digital Signage" system som vi skal bruke på jobben mot noen mindre skjermer ?
 11. Etter å tatt noen runder på våre møterom så endte vi opp med en stor TV på veggen, HDMI kabel opp i bordene med ett knippe Display Port adaptere og en Logitech Group for kamera og høytaler/mikrofon. Vi har ikke hatt noen problemer med bruken etter det.
 12. Ser ut som de har kommet ett stykke lenger nå ja. Vi vurderte MS Defender når vi skulle bytte ut Symantec på jobben, men endte opp med Trend WFBS på grunn av manglende administrering og rapportering i Defender. Det skal sies at jeg bruker Defender hjemme da de har kommet godt ut i de fleste tester.
 13. Da tok jeg feil, null problem
 14. Det er du som skriver i underforumet for "IKT Drift og Sikkerhet". Jeg ser på det som ett sted for folk som jobber med IT. Mulig jeg tar feil.
×
×
 • Create New...