Gå til innhold

Xeon på Pentium M-arkitektur


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Saruman?

 

Bra at Intel endelig begynner å benytte Pentium M arkitekturen i andre prosessorserier.

Litt uventet at de begynte på servere, men de sitter kanskje inne med enorme mengder P4 som de vil selge først...

Det eller så starter de der behovet er størst. Dothan er vel kanskje en nøkkel her?

Endret av kindings
Lenke til kommentar

Hvilken P-M arkitektur baserer denne seg på?

 

Jeg holder på med HPC, og floating point (FP) ytelsen til P-M Dorthan er ikke særlig imponerende. De har heller ikke støtte for iAMD64 så vindt jeg vet...

 

Men bra at de får ned varme utviklingen... Lindenhurst clusteret vi har her produserer j***** mye varme...

Lenke til kommentar

Alle går vel strengt tatt inn under Banias-arkitekturen, selv om det finnes flere varianter av den. Netburst, K7 og K8 er jo eksempler på generasjoner som har kommet i et utall av modeller.

 

Jeg vil tippe at denne har 533 FSB, i så fall ligner den jo mest på en Sonoma. Tror nok Xeon blir å ha minst like mye cache. Ingen nåværende Pentium M-prosessorer har 64-bits støtte.

Lenke til kommentar

Jeg vil tippe at denne har 533 FSB, i så fall ligner den jo mest på en Sonoma. Tror nok Xeon blir å ha minst like mye cache. Ingen nåværende Pentium M-prosessorer har 64-bits støtte.

http://www.theinquirer.net/?article=19581

 

Nei den får 667 MHz, som Yonah..

 

http://www.x86-secret.com/index.php?option=newsd&nid=809

 

Il supportera également l'EM64T ("36 bit memory addressing"), l'EIST (Gayserville 3), le multi-threading (CPU BI-Core oblige) et le "FSB address and data parity", un système de contrôle d'erreurs sur le bus de donnée.

 

Nå kan jeg ikke noe fransk, men dette vil da si at den blir 64-bit og får Hyper-Threading?

Endret av el_salvad
Lenke til kommentar
Raptor' date='28/07/2005 : 13:40'] Hvilken P-M arkitektur baserer denne seg på?

Vet egentlig ikke, men det er jo naturlig å anta at den er basert på samme kjernen som Yonah siden de blir lansert på omtrent samme tidspunkt. FP ytelsen blir nok langt bedre enn i Dothan, men jeg tviler på at det blir mye å juble over i HPC sammenheng. Jeg tror ikke det plager Intel veldig sterkt, de ser ikke ut til å satse på x86 i dette markedet.

Lenke til kommentar
Sossemann :)

Hehe.. det tenkte jeg også. Godt det ikke var noe mer enn et kodenavn i det minste. "sossamann" høres egentlig ut som en Pentium-M dothan med nytt navn, men jeg har jo tatt feil før så hvorfor ikke denne gangen også :p

 

Det planlegges å lansere "Irwindale" mot slutten av året. Dette er en Xeon-prosessorer som i utgangspunktet er basert på dagens arkitektur (Pentium 4), men vil også låne noen ideer fra Pentium M. To versjoner på henholdsvis 90W og 55W lanseres før årets slutt.

Svært Interresant! Jeg lurer på hva denne spleisingen går ut på. 90 og 55W høres i utgangspunktet ut som netburst i LV og ULV-utgaver, så jeg lurer litt på hvor P-M-idèene kommer inn.

 

el_salvad: Det høres ut som Yonah ja. Og den høres ut som den får i 64bit, men HyperThreading tror jeg ikke den får. Den skal jo komme i dobbeltkjerne-utgave og denne arkitekturen egner seg vel ikke så mye til HT som netburst gjør. Jeg er forøvrig veldig spent på Yonah. Hvis ryktene om spesifikasjoner viser seg å stemme så har den potensiale til å bli en meget sterk utfordrer i x86-segmentet. AMD har all grunn til å ikke hvile på lauvbærene etter K8-suksessen.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Håper at Intel kommer med en "vanlig" Pentium prosessor basert på M- arkitekturen

Intels neste desktop-generasjon skal visstnok gå bort fra hyperpipelining, og kommer nok til å bli mer lik Banias. Men det blir vel ikke med det aller første.

Jeg tror ikke neste generasjon kommer til å ligne på noe av det vi har sett tidligere fra Intel. Det er snakk om 4-way superskalar, mot 3-way nå, ikke at det sier så mye. AMD K5 var vel 4-way om jeg ikke husker feil. Netburst, Enhanced Netburst, k8 og Dothan er alle 3-way.

 

Antagelig er det snakk om svært lite direkte arv fra dagens kjerner. Nå er jo dette med arv litt vanskelig for oss utenforstående å følge på disse prosessorene. F.eks er Banias ikke basert på P6 men på deler av "register transfer level"* kode fra Timna, som aldri ble produsert for salg og Dothan ble startet før Banias hadde tapeout om jeg ikke husker feil, men RTL koden er ferdig lenge før tape out, så en kan jo ikke vite for sikkert..

 

http://www.realworldtech.com/forums/index....1&entryID=54013

>On that note... the PM _is_ a P6 core, period.

 

A P6 style pipeline, probably, but a P6 core, I don't think so....

 

I know that Banias reused some of the Timna RTL, but why reinvent the wheel when an existing design already has an underlying framework that you can port? I'm sure Microsoft used some Windows 3.1 code when they made Windows 95, and I'm sure there's some WinXP code in Longhorn, too, but both of these operating system transitions have (or will soon be) hailed as major software revolutions (depending on who you talk to, but I think many would agree). Reuse can save man-years worth of work, so why not do it if the return on a project from "scratch" just isn't there?

 

A design team can still re-architect a large amount of a processor subsystem while keeping the fundamentals somewhat intact. I know that Banias as an end result only barely resembles the cores it reused. So the argument on whether it is a "new core" or not is actually pretty silly. Sure it has a lineage, but it's vastly different, too.

 

(Not speaking for Intel)

* RTL er et definert abstraksjonsnivå innen hardwaredesign, en koder typisk de samme funksjonene på flere nivå når en lager hardware, lang historie.. litt som å kode noe i Java først for så å gjøre det samme i assembler. Hensikten er å sjekke at assemblerkoden oppfører seg likt med høynivåkoden, altså Java i dette tilfellet.

 

Edit: måtte bare utheve det viktigste. Det bør oppklare en del missforståelser som er serdeles vanlige på denne typen forum.

Endret av Anders Jensen
Lenke til kommentar

el_salvad: Det høres ut som Yonah ja. Og den høres ut som den får i 64bit, men HyperThreading tror jeg ikke den får. Den skal jo komme i dobbeltkjerne-utgave og denne arkitekturen egner seg vel ikke så mye til HT som netburst gjør. Jeg er forøvrig veldig spent på Yonah. Hvis ryktene om spesifikasjoner viser seg å stemme så har den potensiale til å bli en meget sterk utfordrer i x86-segmentet. AMD har all grunn til å ikke hvile på lauvbærene etter K8-suksessen.

Tydeligvis mange som spekulerer om hvor vidt den vil støtte 64-bit. Noen skriver Sossaman vil være 64-bit, men noen skriver den ikke vil være 64-bit.

 

TheInquirer kom akkurat med en artikkel der de skrev at Sossaman ikke vil være 64-bit.

 

The biggest drawback is that it only supports 32-bit x86, no iAMD64 for you.

 

Mens X86-secret skriver Sossaman vil være 64 bit.

Lenke til kommentar

Jeg blir forundret om den ikke følger 64bit trenden som selv lavpris-prosessorene nå har fått med seg. Hvis den ikke får 64bit så vil det sette en effektiv bremsekloss på i hvertfall serversegmentet der 4GB per CPU allerede nå kan være litt lite. Selv vanlige brukere kjøper jo stadig oftere 2GB med dagens lave minnepriser så jeg kan ikke se for meg at de vil bremse all bruk av minne over 4GB på en CPU som lanseres neste år og sikkert skal selges frem mot 2007-2008. Med windows XP x64 Edition og Windows Vista 64bit-utgave så kan jeg ikke se for meg at de vil kneble den ned til 32bit-utgavene av disse OS'ene. Ikke at 64bit spiller så stor rolle akkurat nå i 2005, men tatt i betraktning at dette er en CPU som skal være fra ca 2006 til ca 2008 så tviler jeg på at de ikke inkluderer 64bit.

Lenke til kommentar
Den skal jo komme i dobbeltkjerne-utgave og denne arkitekturen egner seg vel ikke så mye til HT som netburst gjør.

At Netburst skal være bedre egnet eller mer avhengig av SMT enn P6 lignende arkitekturer tror jeg utelukkende er basert på missforståelser.

 

SMT har sine fordeler og ulemper, men kan nok implementeres på det meste av OoO arkitekturer med lignende resultat enten det er snakk om Netburst, P6, k8 eller Power5.

 

Det ser ut til å være en vanlig myte (på entusiast forum vel og merke) at dype design har mer å hente av SMT enn korte design. Det er nok ikke så enkelt. F.eks vil svært brede OoO design ha veldig mye å hente på SMT fordi de ikke er kapable til å finne nok ILP on the fly. Power5 er glimrende eksempel på nettopp det.

Lenke til kommentar
FP ytelsen blir nok langt bedre enn i Dothan, men jeg tviler på at det blir mye å juble over i HPC sammenheng. Jeg tror ikke det plager Intel veldig sterkt, de ser ikke ut til å satse på x86 i dette markedet.

Intel har jo hatt stor suksess med xeon på klynge for HPC, har Intel planer om å skalere ned satsingen der?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...