Jump to content

Anders Jensen

Medlemmer
 • Content Count

  3699
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

727 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg synes vi skal gjøre det samme med snøbrøyting som med kraftproduksjon. Bare kjør en auksjon kl 1300 dagen før for å se hvem som brøyter de forskjellige veiene billigst, hva kan vel gå galt?
 2. Varmluft til frontruta burde vært lovfestet som fysisk knapp. Hørte senest i dag om en som hadde slått av varmen pga rekkeviddeangst i en tesla y og fikk det travelt rett etter lading med å knote i menyen på skjermen for å få sikt ut frontruta. Hadde glemt å slå på varmen igjen…
 3. Husker Tippinga la opp en del bannere for å pushe brukerne dvs. nordmenn, for det meste 40 pluss, ca 1M unike per uke(?) bort fra IE 6 og over på andre nettlesere. Tror de fleste fikk råd om Chrome hvis de ringte inn, noe de gjorde(!). Tror det ble pushet tilsvarende bort fra en del andre nettlesere som ikke hang med i tiden også. Trusselen var vel enkelt forklart oppgrader ellers får du ikke spilt lotto osv. Argumentasjonen internt var vel at det ble mindre kompleksitet, og bedre sikkerhet, men det satt nokså langt inne å herse slik med brukeren. Alt i alt noe av det mer konstruktive offentlig sektor har gjort for personlig IT sikkerhet for norske brukere. Var sikkert en liten arme av barnebarn i sving for å avverge den varslede katastrofen.
 4. I de tekniske miljøene jeg vanker er det vel rimelig konsensus om at helsesektoren må gå på en real smell, før det er mulig å snakke om hvordan problemet egentlig kan løses. Jeg håper egentlig dette er denne smellen, så vi kan bli ferdig med det og komme oss videre. Sånn sett er det å anse som at Midt-Norge må ta en for laget her. All den tid HSØ ikke klarer å lage en katastrofe som er stor nok til at de endrer kurs. (de er nokså retningsstabile, det er da noe..) Å se på helseforetak som prøver å løse sine virksomhetsnære IT problemer med anskaffelser, er som å se på en sterkt overvektig person som prøver å løse sine problemer med noe kosttilskudd for å bli lett, rask og smidig. Vi vet alle at det ikke vil fungere uavhengig av valgt produkt, det er en livsstilsendring som må til, men det kommer ikke før innsikten og motivasjonen er der. Fordi det finnes ingen måte å faktisk løse problemet på som er i nærheten så effektiv som det kosttilskudd produktene later til å love. Da blir det fristende å pløye gjennom hele utvalget før en tar seg på tak og innser at dette vil koste mye kunnskap, mye tid og et langsiktig arbeid. Heldigvis er det gjerne billigere enn kosttilskudd, samme med TCO for smidig utvikling vs anskaffelse.
 5. Jeg tror det mange overser her er at dette primært handler om at autoritære regimer som Russland og Kina anser Ungarn som det svakeste punktet i EU, og dermed en god kandidat for å skape indre splid ved å påføre Ungarn økonomiske bindinger. Viktor Orban ler sannsynligvis hele veien til banken. Men klart vi kan omtale det som en gladsak hvor mer teknologi-aktivitet kommer til Europa. :) Ikke løft på nisselua, det gjør bare vondt.
 6. Oppgraderte nettopp en av våre gamle landsmenn fra 5S til 13mini. Mangelen på fysisk knapp var en endring som måtte øves inn, men det gikk overraskende bra. For andre er det kanskje en større utfordring. Vi holder på å lage et digitalt utenforskap for våre gamle landsmenn (ja jeg mener pensjonister) og det Apple gjør her ved å forenkle design og være konservativ på UX endringer har antagelig større verdi for denne gruppen enn mange av oss er villig til å innse. Brukeren hater kontinuerlig leveranse, som vi burde sagt litt oftere i DevOps sfæren. Men det gjelder nok primært UX.
 7. Det er generelt vanskelig å lykkes med outsourcing av strategisk endring av egen organisasjon. Når informasjonsbehandling er blitt så sentralt at det gjennomsyrer nesten all strategisk endring, så medfører det behov for å insource informasjonsbehandling. Dette er egentlig ikke rakettforskning, bare litt nytt og antagelig knyttet til noe kognitiv dissonans for de som lever av outsourcing.
 8. Det er generelt vanskelig å lykkes med outsourcing av strategisk endring av egen organisasjon. Når informasjonsbehandling er blitt så sentralt at det gjennomsyrer nesten all strategisk endring, så medfører det behov for å insource informasjonsbehandling. Dette er egentlig ikke rakettforskning, bare litt nytt og antagelig knyttet til noe kognitiv dissonans for de som lever av outsourcing.
 9. Jeg tror en misforstår poenget med teknologien om en tror at målet er å bli bedre enn et menneske til å tolke dyrets trivsel. Målet er å kunne tolke mange dyr sin trivsel kontinuerlig innenfor bærekraftige økonomiske rammer. Med sensorer og algoritmer kan en observere kontinuerlig, rapportere om kvalitet og potensielt varsle om hendelser. Det er ikke sånn i Norge at vi har lønninger som gjør det overkommelig å ha en gjeter som følger alle dyr kontinuerlig. Derfor er det kjekt å kunne løse det problemet med teknologi. Dette innlegget er en personlig mening.
 10. Med denne teknologien vil de snart klare å radikalisere selv den mest konfliktsky statsviter. Dette vil gi uante muligheter for vestlige lobbyister som nå kan ta igjen tapt forsprang fra Kinas myndigheter. Var de noen jeg glemte å fornærme?
 11. Det å ha et transparent, sett fra klienten, default-deny filtrerings-steg foran et endepunkt, som WAF, er nok en god ide, men ikke en fullverdig løsning. Det som trengs er sandkasser til all tredjeparts kode. Det betyr en nokså dramatisk omlegging av dagens utviklingsmetodikk. https://hacks.mozilla.org/2019/11/announcing-the-bytecode-alliance/
 12. HSØ utsetter ca 250 operasjoner per uke nå. Halvparten av de innlagte med COVID er uvaksinert. Da tenker jeg det er rimelig si at drøyt 100 ukentlige operasjoner ikke blir gjennomført pga vaksinemotstand. Det er nokså reelle konsekvenser. I tillegg kommer rasering av økonomien for å unngå at helsevesenet bryter sammen.
 13. Litt av problemet her er vel at alt er HW implementert selvstendige komponenter levert av 3. part. Om de konsoliderer funksjonaliteten inn i software komponenter som de lager selv så kan en brikke dekke mange tusen funksjoner. Hvor mange MIPS trenger en setevarmer eller vindusvisker? Klart det oppstår da noen andre utfordringer som isolering og integrasjon, men det har vi strengt tatt holdt på å løse i datasenteret siden tidenes morgen. En kan hevde at vi enda ikke har løst det, spesielt isolasjon, men det er nok løsbart. Se WASM/WASI.
×
×
 • Create New...