Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Utrolig kult å se at ukrainerne er forberedt på og ansvarsfulle nok til å ta høyde for slike ting, selv om det er usansynelig. De er på 30 år blitt en helt annen kultur enn Russland. Og de siste 8 årene og ikke minst de siste 7 månedene er de også blitt en helt annen militær kultur.
 3. Det synes kanskje søkt nå, men argumentasjonen Putin bruker om å «befri undertrykte Russere» for å angripe andre stater er noe å ta på alvor. Hitler brukte vel samme tankegang. Det rører opp i nasjonalisme, sjåvinisme og rasisme. Det kan gjøre oss mer kritiske til å slippe inn Russere (evt gi dem friheter) som deretter kan fremmedgjøre dem, gi dem grunn til å frykte oss og gi mer ammunisjon til Putin. -k
 4. Æsj, Samsung var triste greier 😝
 5. Gjenåpne atomkraftverkene rundt om i EU og forby å stenge de til fornybare alternativer kan avløse dem en etter en.
 6. Bla puberteten. (Med tilhørende problematikk.)
 7. Var ikke så tydelig kanskje, men om noe er farlig for noe vi mennesker trenger for å overleve er det også indirekte farlig for mennesker...
 8. Når det gjelder erobringskrig, så er vel det i det hele tatt ganske kaputt, og det har de moderne krigene som har blitt kjempet vist. Det er bare ved politisk vedtak at man kan få både folk selv og de rundt til å godta at det er bedre om en gruppe eller et territorie går en annen vei. Kosovo, Somalia osv. I tilfelle Tigray så kjemper og kjemper de, men uten politisk enighet enten mellom de stridende partene eller noen som er sterkere enn dem og villige til å intervenere, så nytter det ikke. Når ikke USA klarer å demokratisere eller få irakere og afghanere til å ta ansvar for eget land på 20 år, så tenker jeg sjansene for at Russland skulle klare å ta over eller anektere deler av et Ukraina som har vært fritt og demokratisk, og gått en helt annen vei enn Russland, og hvor særlig de yngste generasjonene hadde store ambisjoner om å være del av Europa og Vesten, er absolutt null. Enten bruker Putin ABC-våpen, eller så må Russland innrømme militært nederlag. Jeg driter egentlig i hvordan Putin spinner det. Jeg tror han har gjort en stor feil med disse annekteringene. Fordi det nå er umulig for Russland å trekke seg tilbake fra dem frivillig. Russland må tape militært. Når de gjør det, og må flykte fra de annekterte områdene, så tror jeg Putin går på en så kraftig smell også hos sine støttespillere at han ikke kan komme tilbake fra det. Selv om han skulle klare å klore seg til makten så er Russland kaputt som verdensmakt og regional makt. De blir Mega-Nord-Korea.
 9. Er vell snakk om at Samsung kan skinne på Zen4 siden de kan kjøre tight RCDRD og RP vs Hynix?
 10. Jeg kjenner ikke alle Amerikanske kultur-koder eller utfordringer. Men sett med Norske øyne så fremstår etnisitet (sammen med sosio-økonomisk klasse) som noe av en rød tråd i teksten: «I first arrived on campus for the minority-student orientation» «Then the other students arrived—the white students. The first day of classes was marked by such gloriously WASPy pomp that it made my young, aspirational heart leap.» «the comfort that I and many of my fellow minority students had felt during those early cacophonous days had been eroded, one chastisement at a time.» »I managed to have a lot of fun, in the spaces that the students of color claimed as our own. …Some white students resented that we self-segregated. What they didn’t understand was that we just wanted to be around people in places where nobody told us to shush.» «I found that the place had changed. Neighborhoods that had been Polish and Puerto Rican and Black were suddenly peppered…» «Three or four of us—all people of color—were eating takeout in my best friend’s studio apartment. » «For generations, immigrants and racial minorities were relegated to the outer boroughs and city fringes. … When I went to college, it was clear to me that I was a visitor in a foreign land» «campaign in which cops would trawl streets—often in majority-Black-and-brown communities—hunting for and confiscating cars with enhanced stereo systems. » »Avenue apartment building in my Sunday best, and was promptly greeted by a maid—another Latina.» «Hundreds of thousands of Puerto Ricans moved to the Lower East Side, Spanish Harlem, parts of the Bronx, Bushwick, and Sunset Park, where I grew up...I take pride in saying that we are a loud people… We love being Puerto Rican. And perhaps this is why the parade inspires such discomfort.«
 11. Virker som Amd har nerfet 7 serien med vilje, slik at de kan selge 3d modellen til folk som har "investert" i AM5.
 12. Jeg lurer på om det overhodet eksisterer én eneste komplett og kampklar T-14. Kan tenke meg at de har produsert noen titalls som er i stand til å kjøre, og mange av disse er nok også utrustet med våpen som kan avfyres. Samtidig jeg ser ikke bort fra at de ennå ikke har klart å utruste én vogn med hele pakken av kostbart og trolig delvis utenlandsk utstyrspakke for samband og sikter, og "pakket" den slik at den fungerer mer enn et kvarter om gangen selv når den er bemannet av andre enn tre doktoringeniører som har tilbrakt halve livet med å utvikle denne modellen.
 13. Det var masse blest om at de sendte et par titalls "terminators", men disse viste seg ubrukelige på slagmarken, og det var selvfølgelig alt for få av dem. Samme med SU-57 og S-500. Det finnes prototyper, men i all hovedsak eksisterer de på papiret, holder ikke hva de lover, og det er store problemer med å produsere dem. Russland mangler den industrielle infrastrukturen til å produsere moderne militært utstyr. Særlig under sanksjoner.
 14. Spiller ingen rolle. Russerne forteller den historien de har lyst til å fortelle, uten å la seg hefte med plagsomme detaljer som hva som er sant eller ikke.
 15. Mesteparten av Brasil er i likhet med mesteparten av Latin-Amerika ikke veldig glade i USA. Unntaket er gjerne litt mer velstående brasilianere. Bolsonaro på sin side er fascist, og har autokratiske tendenser, så han foretrekker Putin og Xi. Mens Lula er en korrupt sosialist og analfabet og foretrekker derfor Putin av Xi av andre men lignende ideologiske grunner 🤷‍♂️ Den politiske hesteskoen møter seg selv i døra igjen, der fascister og latin-amerikanske sosialister har mer til felles enn i forskjell, selv om de hevder at den andre er hovedfienden. Den sammenligningen er naturlig på mange måter. Ikke minst fordi konfliktene, taktikkene, retorikkene, rettferdiggjørelsene osv. er identiske. Heldigvis er Russland gjennomkorrupt og nepotisk og ute av stand til å føre moderne krig. Hva Putin hadde gjort om han klarte å gjenreise Sovjet er ikke godt å si. Men denne krigen var også et forsøk på å splitte NATO. Så det er godt mulig han kunne angrepet f.eks de baltiske NATO-landene på lengre sikt. Det ville også sette en globla presedens om at Pax Americana potensielt er over, og at det er greit for Kina å invandere Taiwan osv. Etnisk russiske latviere utgjør 21% av befolkningen. 400K av 1900K. Med færre enn 5% av stemmene vil det sansyneligvis bety at færre enn 1/4 russisk-latviere stemte på dette partiet. Han har også hatt over 20 år på å bedrive utrenskninger, assassinasjoner, bestikkelser, utpressing, og satt sine nikkedukker i posisjoner. Det ligner Stalin og Saddam og andre folk som ikke godtok noen som helst dissent.
 16. Hvor mange ganger har egentlig rassland sendt nyere og bedre utstyr som skal snu krigen? Syntes jeg har lest den ganske ofte, at "det er først nå vi setter inn skikkelig utstyr"-opplegget..
 17. Det er ikke lekespillet Trackmania Turbo jeg snakker om... Jeg snakker om Trackmania som jeg skrev Det blir også crossplay/progression mellom ps5, Xbox og PC
 18. Web 3.0 vil utfordre dagens digitale annonsemodeller
 19. De som har sprengt ledningene er proffe. Derfor er det lite sannsynlig at de har etterlatt spor som forteller hvem de er. Siden det er russiske rørledninger i internasjonalt farvann er det nok russerne som skal undersøke skadene. Det er liten tvil om hvem de skylder på. Putin har heller ikke vansker med å selge historien om at dette er Vestlig sabotasje siden Trump ga klart uttrykk for at han var sterkt i mot Tysklands kjøp av russisk gass, mens Biden sa at NS-2 aldri ville bli satt i drift. Man kan faktisk lure på om det var press den veien som gjorde at tyskerne aldri godkjente den for oppstart - en beslutning som fremstår som uforståelig. Deretter har USA uttrykt intensjon/ønske om at krigen vil utarme den russiske økonomien, og gjøre folket fattig. Alt dette er god ammunisjon for Putin i den galskapen han har satt i gang. Det er åpenbart ikke alle vestlige uttalelser som er like kloke.
 20. De trengte ikke sparket han. De kan få han tilbake. har vel vært den beste iallefall, eller var Murinnio bedre?
 21. Jeg får melding om at jeg er for nærme motivet, kan ikke bruke bokeh på ting rett foran meg, feks på bordet eller nærmere. Det står også om dette på Sonys hjemmeside for kameraet.
 22. Noe sannhet kan det være i det. Jeg tror f.eks ikke vi har sett en eneste T-14 i Ukraina (som de trolig bare har noen titalls av). Det er mulig de nå sender det siste av det gode utstyret de har. Ikke at det er sannsynlig å utgjøre særlig forskjell.
 23. Klar over det. Tapte kampen i første omgang.
 24. Straffe og 6-3. Ser mye bedre ut på papiret enn 6-1 i hvert fall. To mål fra Martial er ålreit.
 25. 6-3. Ser da litt bedre ut hvertfall 😅
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...