Gå til innhold

Fotodugnad #8: Analog uke I


Anbefalte innlegg

Velkommen til en spesiell utfordring. Annonseringen kommer tidlig, utfordringen er ikke før 1. til 7. september, da den krever litt forberedelser.

 

I dette som er første utgave av analog uke, så skal vi alle bruke samme type kamera, objektiv og film. I tillegg har man kun en 36 bilders film til disposisjon.

 

For å få til dette, så krever det at vi som skal være med, må ut å handle. Heldigvis har vi med Japan Photo som samarbeidspartner i denne runden, så de har laget en pakke bestående av kamera, film og fremkalling til 100,- kroner (pluss frakt). JP tjener ikke noe på dette, da de hundre kronene går til Amnesty International; så dere støtter en god sak samtidig. Pakken bestilles ved å bruke denne linken (beklager, utsolgt). Der er det mulig å spesifisere at varene hentes på nærmeste Japan Photo butikk (da slipper dere frakt).

 

Pakken inneholder en Minolta Dynax 3L speilrefleks med en 28-80mm 3,5-5,6 normal-zoom. Filmen som følger med er en 36 bilders Fuji Superia 200 ASA. Bildene vil bli kopiert ut på papir i størrelse 11x17cm (og med hvit kant). I tillegg får man en CD med bildene på (1536x1024px). Frakt er satt til kr. 49-. Siste frist for bestilling er 28.08 kl. 14:00 for å ha kamera i hånden før den utfordringen begynner. JP har 150 kameraer, så det gjelder å være førstemann til mølla.

 

Denne gangen er det påmelding, med en egen tråd for dette. Dere bør prøve å ta bilder hver dag, men ettersom dere kun har 36 bilder, så må dere fordele dette utover uken.

 

Er det noe som dere lurer på, så er det bare å stille spørsmål i denne tråden.

 

Reglene er enkle:

  1. Du må være fotografen bak bildene og de skal være tatt i dugnadens periode.
  2. Dere må melde dere på utfordringen i denne tråden, senest den 31.08.08.
  3. Du må bruke utstyret som følger med i pakken som er beskrevet.
  4. Denne dugnaden begynner mandag 01.09.08 kl. 00:00 og avsluttes søndag 07.09.08 kl 23:59:59.
  5. Filmen sendes til JP senest onsdag 10.09.08*; Dette er for å sikre at de får inn alle filmene noenlunde samtidig. Da kan de videresende bildene samlet til fremkalling, slik at de blir behandlet likt.
  6. Du kan poste maks tre bilder som dekker utfordringen.
  7. Det er ikke tillatt med etterbehandling av bildene denne gangen. Bruk bildene slik de er, rett fra CD-en. Rotering er tillatt, hvis nødvendig.

*) Mer info kommer snart.

 

Denne utfordringen har kommet istand på grunn ringvirkningene av denne posten (innlegg #4). Takk til L4r5.

 

Galleritråd for denne utfordringen

 

Husk at denne tråden fungerer også som diskusjonstråd. Les den nøye, særlig denne første posten.

 

Tom

 

edit: fjernet link til JP's varelinje

Edit av moderator: Påmeldingstråden gjelder ikke lenger som galleritråd. Lagt til informasjon om dette.

Endret av k-ryeng
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Haha, dette kan bli morro...

 

 

Men hav er det som gjør et kamera kjempebra/kjempedårlig?

 

I et filmhus er det jo samme hvilken film man bruker, så vil amn i teorien kunne få like gode bilder med et slikt enn med Nikon/canon's beste film kameraer?

 

Får man slenge på noen filmer på siden for de som vil utnytte å ha et filmkamera?

Lenke til kommentar
Får man slenge på noen filmer på siden for de som vil utnytte å ha et filmkamera?

Du kan godt eksponere noen fler filmer, men de blir ikke regnet med som en offisiell del av utfordringen. Og kan dermed ikke legges ut i påmeldingstråden.

 

Jeg har vært innom og hentet mitt kamera allerede, og kommer til å fise igjennom en eller to testruller før utfordringen. En film av samme type som i utfrodringen, og en sort/hvit en.

 

Tom

Lenke til kommentar
Er det et engangskamera? Eller...så det var nevnt i et forslag i den tråden du linket til, å bruke analogt engangs-kamera. Det blir å fotografere uten blitz her da?

RandiA

Planen var opprinnelig å bruke engangs-kamera. Men ettersom Japan Photo har et rest-lager av ubrukte analoge speilreflekser, så er det de som endte opp i pakken istedet. Dette er en veldig enkel model, som har en del interessante begrensinger. Men den har innebygd blits, et brukbart lysmåler system, autofokus og en rekke motiv-program. Objektivet er en typisk kit-zoom i billig-klassen.

 

Ettersom dere beholder kameraet etter at utfordringen er over, så kan det hende at det blir andre utfordringer der dette kameraet kan benyttes.

 

Tom

Lenke til kommentar
må jeg bestille eller kan jeg gå i butikken?

 

*har bestilt*

Nå fikk jeg til å bestille, men kunne ikke krysse av noe sted "hente i butikk"? Så det ble dobbelt så dyrt. Har ikke sendt inn enda.

RandiA

Det er en bug i systemet. Frakten skal ende opp på 49,- Det er ikke noe sted å krysse av, så dere må skrive i det angitte feltet at dere skal hente det i butikken.

 

Tom

Lenke til kommentar

Sjenerøst av JP og sponse dette. Bra med utfordring på film for de som ikke har drevet med dette så mye.

 

Men synd du er bundet til en type film. En vanlig superia er jo et relativt kjedelig filmvalg og noe av det morsomme med en slik utfordring ville gjerne være at hver enkelt valgte den filmen de likte best? Gjerne med mulighet for fremkalling hjemme.

Endret av Pallesen
Lenke til kommentar
Sjenerøst av JP og sponse dette. Bra med utfordring på film for de som ikke har drevet med dette så mye.

Helt enig.

 

Men synd du er bundet til en type film. En vanlig superia er jo et relativt kjedelig filmvalg og noe av det morsomme med en slik utfordring ville gjerne være at hver enkelt valgte den filmen de likte best? Gjerne med mulighet for fremkalling hjemme.

Grunnen til at vi har valgt å binde det opp til et bestemt kamera og film, er at alle skal stille likt. Senere analoge utfordringer vil la deltagerene velge alt selv.

 

Tom

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...